Bahçeli, Abdullah Gül'ü hedef aldı ve AKP'nin avukatlığını yaptı

Bahçeli, Abdullah Gül'ü hedef aldı ve AKP'nin avukatlığını yaptı

Bahçeli, Abdullah Gül'ü hedef aldı ve AKP'ni... Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  adı yeni parti iddialarıyla konuşulan Abdullah Gül'ü hedef alarak, "Birden...

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  adı yeni parti iddialarıyla konuşulan Abdullah Gül'ü hedef alarak, "Birden bire yüksek sesle konuşmaya kamuoyu hazırlamaya başlamışlardır. Bunların eleştirdikleri iktidar partisinin düne kadar tam göbeğinde olması gariptir. Ya yeni bir hal ya da izmihlal davranışı yeni bir siyasete vurgu yapması zamanlama itibariyle manidardır. Yıllarca susma orucu tutmuş bu kişinin yıllarca ülkemizin başına ne çoraplar ördüğünü herkes biliyordur." dedi.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

"Yönetim sistemi ayet değildir."

"Cumhuriyetin kuruluşundan 93 sonra Türkiye FETÖ işgal teşebbüsüne muhatap olmuştur. 251 evladımız şehit düşmüştür. Kaleyi içten yıkmak isteyen ülkeyi iç savaş ortamına sokmak isteyen Pensilvanya’lı teröristler devreye girmişlerdir. Hamdolsun Türk milleti tankların önüne yatarak, helikopterlere meydan okuyarak istikbaline sahip çıktı."

"Bağımsızlık onurumuzu ayağa düşürmeyiz. Milli bekamızı yedirmeyiz, çiğnetmeyiz. Bu şartlar altında milli birlik ve bekamız yoğun bir tehdide maruz kalmıştır. Tarihin omuzlarımıza yüklediği görevle kollarımızı sıvadık. 15 Temmuz’da parlamenter sistemle sonuç alamayacağımız belli olmuştu. Yasama yürütme ve yargı arasında silikleşen çizgilerin belli edilmesi, bu üç erk arasındaki demokratik ayrımın belirginleşmesi zorunluluktur. Milli güvenliğimiz ağır baskı altındaydı. Devlet yönetiminde varlığı malum olan fiili düğümün çözülmesi gerekiyordu. Sonuç olarak Türk milleti 16 Haziran’a cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemine evet demiş, geleceğini görmüş ve kabullenmiştir. Cumhurbaşkanı hükûmet sistemi keyfi olarak kurulmadı. Cılız ve çıkarcı emellerle çatısı örülmedi. Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi TC.’nin yaşama azminin, payedarlık iradesinin, bölünmez bütünlüğünün aynen tescilidir. İlaveten siyasi istikrarın teminatıdır. Barajın yüzde 50+1'e çıkması müstesna bir uzlaşmayı, muazzam bir kucaklamayı sağlamıştır. Değişim rejim değildir. Aksini iddia edenler müptezeldir. Sistem değişikliğini ‘rejim elden gitti’ diyerek kötülemeye çalışanlar kötü niyetli bozgunculardır. Kuskusuz cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin ilke ve esaslarıyla oturması, kurumlarının oturması zaman alacaktır. Sistem tartışmasını yeniden açmanın ne ülkeye ne demokrasiye hiçbir yararı olmayacaktır."

“Bunlar ne istiyorlar, neyi amaçlıyorlar, koalisyonlar dönemine geri mi dönülsün,. Bu şaşkın ve şuursuzlar nereye ulaşmayı düşünüyorlar?"

"Türkiye durup durup referandum mu yapacak? 16 Nisan’da halk iradesini göstermedi mi? Daha neyden bahsediyor. Kılıçdaroğlu aklı varsa kendine saklasın. HDP ile aynı yerde olandan bizim öğreneceğimiz bir şey olamayacaktır. FETÖ’ye itiraz edemeyen, S-400 konusunda Türkiye’nin tezlerini savunamayan Kılıçoğlu’nun tarafsızlık çağrısı bize göre nevrotik bir vakadır. CHP önce suyu bulandırmakta sonra da bundan rahatsız olduğunu açıklamaktadır. Bu siyaset tarzı düdüktür, çürüktür."

"31 Mart seçimlerine derin anlamlar yüklemiş, her ortamda seçim ortamında stratejik analizlerimizi samimiyetle ifade etmiştik. Zillet ittifakı tutunacağı bir dal bulursa 31 Mart’tan sonra bir kez daha sistem tartışması başlatacak, bu nedenle 31 Mart seçimi önemliydi. Mahalli iradeler yönetimleriyle merkezi yönetim arasında gerilim ve çelişkinin olmaması toplumsal huzur açısından önemliydi."

"AKP’li partili bazı yöneticilerin cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin eğer varsa aksayan yönleriyle ilgili kendi aralarında tartışması normaldir. Nitekim bunu kamuoyu önünde dile getirmeleri CHP’nin yoluna su taşıyacaktır, yanlıştır, bunu yapmalarına onayımız yoktur."

"Sudan bahane üretenleri aziz milletimiz bilmekte ve görmektedir. Sistem tartışmaları demokratik vasıtalarla bitmiştir."

"31 Mart ve 23 Haziran’da sadece mahalli iradeler seçilmiştir. CHP’nin fırsatçılık yapması, İP’in bundan medet umması gafilliktir."

Abdullah Gül'e: Ülkemizin başına ne çoraplar ördüğünü herkes biliyor

"(Eski Başbakan Abdullah Gül'e tepki) Birden bire yüksek sesle konuşmaya kamuoyu hazırlamaya başlamışlardır. Bunların eleştirdikleri iktidar partisinin düne kadar tam göbeğinde olması gariptir. Ya yeni bir hal ya da izmihlal davranışı yeni bir siyasete vurgu yapması zamanlama itibariyle manidardır. Yıllarca susma orucu tutmuş bu kişinin yıllarca ülkemizin başına ne çoraplar ördüğünü herkes biliyordur. Açıklamaları talihsizliktir trajikomiktir."

"Bahçeli, Abdullah Gül'ü hedef aldı ve AKP'nin avukatlığını yaptı" haberi, 02 Temmuz 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Bahçeli, Abdullah Gül'ü hedef aldı ve AKP'nin avukatlığını yaptı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bahçeli, Abdullah Gül'ü hedef aldı ve AKP'nin avukatlığını yaptı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
  2. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  3. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
  4. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  5. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
  6. 08:25 Nuray Babacan: Erdoğan’ın Marmaris tatilinden kritik detay, damat hariç herkes oradaydı
  7. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
  8. 08:16 Aytunç Erkin yazdı: 15 Temmuz öncesi uyaran albay bir kez daha uyardı
  9. 08:11 Fehmi Koru: Birileri, CHPlilere, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı
  10. 08:09 Soğuk hava geliyor: Meteoroloji’den çok sayıda kent için kuvvetli sağanak uyarısı
  11. 08:06 İsrail İran’a misilleme saldırısı başlattı
  12. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  13. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  14. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  15. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  16. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  17. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  18. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  19. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  20. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
Politika Haberleri