Bahçeli'nin ifade metni!

Bahçeli'nin ifade metni!

Bahçeli'nin ifade metni! Bahçeli ifade metninde, "Cumhuriyet savcıları Türk devletine ve Cumhuriyeti'ne sahip çıkmayıp iktidar sahiplerinin talimatlarını bekler ya da onların hoşuna gidecek kararlar verirlerse o vakit devletin bekası tehlikeye girer"...

Bahçeli ifade metninde, "Cumhuriyet savcıları Türk devletine ve Cumhuriyeti'ne sahip çıkmayıp iktidar sahiplerinin talimatlarını bekler ya da onların hoşuna gidecek kararlar verirlerse o vakit devletin bekası tehlikeye girer" dedi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hakkında hazırlanan fezlekelerle ilgili ifade vermek için, geldiği Ankara Adliyesi'nde, "Yapmış olduğumuz siyasi konuşmalar çerçevesinde bir soruşturma başlatılmış.

Bunun sonunda savcılığımızın daveti üzerine bilgileri sunmak üzere adliyeye gelmiş bulunuyoruz. Çağrılar çok nazik bir üslupla olmuştur. İşlemler de aynı çerçevede olmuştur.

Fezlekeler yoluyla muhatabı kimse rahatlıkla gelmeli, yargıya güvenmeli. Savcılarımızın çağrılarına icabet etmeli. Bildiklerini anlatarak  bu konu üzerinde deTürkiye'de adaletin yükselişinin güzel bir örneğini ortaya koymalıdırlar" dedi.

Bahçeli’nin açıklamasından sonra, Bahçeli’nin verdiği ifade tutanağı basın mensuplarına dağıtıldı. Bahçeli'nin Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduğu ifade metni şu şekilde: "Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı müvekkilimin 23.03. 2013 tarihinde Bursa'daki açık havatoplantısına yaptığı konuşmada suç işlediğinden bahisle düzenlediği fezleke ve yasama dokunulmazlığının kaldırılması ile 2016/ 47961 nolu soruşturma konusunda savunmasının ve delillerinin arzıdır.

Miting meydanındaki  halk topluluğu, "Vur de vuralım öl de ölelim" şeklinde tempo tutmuş, müvekkilim de,  "Onun da zamanı gelecek" şeklinde mukabelede bulunmuştur. Fezlekeyi düzenleyen savcı, müvekkilimin suç işlemek için alenen tahrik suçunu işlediğini ve cezalandırılmasını istemiştir. Müvekkilimin konuşma metni incelendiğinde iddia olunan suçun işlenmediği ve alenen bölücü ve yıkıcı PKK terör örgütünü hedef aldığı açık ve nettir. Bundan şüphe yoktur.

Müvekkilim kime kimi suç işlemeye tahrik etmiştir. Müvekkilim, "Bekleyin onun zamanı var, geldiğinde ihtiyaç duyulduğunda vatanı savunmak için ölmenin ve öldürmenin meşru olacağından" söz etmektedir. Burada tahrik yoktur. MHP tüzel kişiliğinin resmi başvurularına rağmen tek bir tane fezleke düzenlenmemiştir. Şimdi ise teröre ve teröriste karşı siyasi mücadele veren müvekkilim hakkında yapılan sahte ihbarlara itibar edilmektedir.

Bu ne yaman çelişki. Cumhuriyet savcıları Türk devletine ve Cumhuriyeti'ne sahip çıkmayıp iktidar sahiplerinin talimatlarını bekler ya da onların hoşuna gidecek kararlar verirlerse o vakit devletin bekası tehlikeye girer. Ülkemiz şu anda böyle acı tehlikeli bir süreçten geçmektedir." 

"Bahçeli'nin ifade metni!" haberi, 13 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 13 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bahçeli'nin ifade metni! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bahçeli'nin ifade metni! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Politika Haberleri