Bakan Pakdemirli, memurları özel villasında görevlendirmiş

Bakan Pakdemirli, memurları özel villasında görevlendirmiş

Bakan Pakdemirli, memurları özel villasında ... Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin göreve gelmesinin ardından bazı bakanlık çalışanlarını özel hizmetine aldığı belirtildi. Bakanlık kaynakları, Ankara İncek’teki villada çalıştırılmak istenen bazı memurların buna...

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin göreve gelmesinin ardından bazı bakanlık çalışanlarını özel hizmetine aldığı belirtildi. Bakanlık kaynakları, Ankara İncek’teki villada çalıştırılmak istenen bazı memurların buna karşı çıktığını aktardı.

Yerel seçim öncesinde patates-soğan fiyatlarının katlanması tartışmaları sırasında hedefte olan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, bakanlık personelini kendi hizmetine aldığı ortaya çıktı. Pakdemirli’nin göreve gelmesinin ardından bakanlık personelini Ankara İncek’te olduğu belirtilen villasında çalıştırma talebinde bulunduğu öğrenildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın olası kabine değişikliğinde koltuğunu koruyup koruyamayacağı tartışılan Pakdemirli’nin memurları kişisel görevlere aktarması bakanlık koridorlarında da konuşulmaya başlandı.

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre, bakanlık kaynakları, sürecin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesi ve Pakdemirli’nin koltuğa oturması ile başladığını aktardı. Tartışmalar yaşansa da görevlendirilen memurların bakanın villasında işlerine dönem dönem devam ettiği belirtildi. Bakanlığın Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı personelin bakanın özel hizmetinde çalıştırıldığı, bazı memurların ise villada çalışmayı reddettiği aktarıldı. Bakanlık bürokratları ile memurlar arasında özel görüşmeler yapıldığı, bakanın özel konutunda çalışmalarının teklif edildiği ve “çalışır mısın?” denilerek ikna süreçlerinin işletildiği öğrenildi.

YÖNETMELİKTE KREŞ YOK

Konu ile ilgili ulaşmaya çalıştığımız ve tartışmaların odağındaki Tarım ve Orman Bakanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanı Ecmel Ercan sorularımızı yanıtlamadı. Ulaşabildiğimiz bakanlık bürokratları da bakanın villasında “Kamu Konutları Yönetmeliği” kapsamında işlem yürütüldüğünü aktardı. Bu kapsamda Kamu Konutları Kanunu kapsamında yönetmelikteki “Özel Tahsisli” konutların “lsınma giderleri, demirbaş eşya ve mefruşat giderleri, aydınlatma, elektrik, su, gaz, temizlik, telefon, kapıcı, aşçı, kaloriferci, bahçıvan ve benzeri giderleri ile her türlü işletme, bakım ve onarım giderleri ilgili kurum ve kuruluşlarınca karşılanır” maddesi hatırlatıldı. Ancak temizlik ve onarımının yaptırıldığını belirtse de yönetmelikte yer almayan, bakanın villasında tam zamanlı çalışmaları istenen kreş ve bakım personeli görevlendirmesine ilişkin sorular ise yanıtsız kaldı.

"Bakan Pakdemirli, memurları özel villasında görevlendirmiş" haberi, 15 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Bakan Pakdemirli, memurları özel villasında görevlendirmiş haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakan Pakdemirli, memurları özel villasında görevlendirmiş 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  7. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  8. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  9. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  10. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  11. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  12. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  13. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  14. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  15. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  16. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  17. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  18. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  19. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  20. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
Haberleri