Bela göz göre göre gelmiş: Lisede güvenlik görevlisine 5 çocuğa cinsel istismar suçlamasıyla dava

Bela göz göre göre gelmiş: Lisede güvenlik görevlisine 5 çocuğa cinsel istismar suçlamasıyla dava

Bela göz göre göre gelmiş: Lisede güvenlik g... Avcılar'da bir lisede özel güvenlik olarak çalışan Hasan Kabak'a 'çocuğa karşı cinsel taciz' davası açıldı. Kabak'ın 12 ayrı suç kaydı olmasına rağmen eğitim kurumunda işe girebildi. 5 çocuğu istismar ettiği birini de banka kelepçelediği ortaya çıktı.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, İstanbul’da Hakan Kabak 12 ayrı suçtan suç kaydı olmasına rağmen Avcılar’daki bir lisede özel güvenlik görevlisi olarak işe alındı. Ardından da 15 yaşındaki beş kız çocuğuna karşı cinsel istismar suçlamasıyla hakkında dava açıldı. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca hazırlanan iddianameye göre, olay 2022 senesinde yaşandı. O dönem 9’uncu sınıf öğrencisi olan 15 yaşındaki beş kız çocuğu, okul yönetimine verdiği dilekçe ile Güvenlik Görevlisi Hakan Kabak’ın cinsel istismarına maruz bırakıldıklarını belirtti. Bir kız çocuğu ise istismarın yanında bir de Kabak’ın kendisini okul bahçesinde banka kelepçelediğini ve okuldan ayrılmasına engel olduğunu söyledi.

MESAJLAR ATTI

Kabak’ın küçüklere yönelik, "Fiziğin çok güzel, yarın tayt giy. Hoşuma gittin…" şeklinde mesajlar da attığı ve hatta bir çocuğun fotoğrafını cep telefonuna ekran fotoğrafı yaptığı belirlendi. Kabak’ın cep telefonunda yapılan incelemede de küçüklere ait fotoğraflar bulunmuş oldu.

14 Şubat 2022’de bir gün gözaltında tutulan Hakan Kabak, yurtdışına çıkış yasağı ve haftada iki gün imza atması şartıyla serbest bırakıldı. Kabak ifadesinde, kendisine iftira atıldığını, okul polisinin de hep güvenlik kulübesinde bulunduğunu iddia etti. Mahkeme, kısa süre sonra da Kabak hakkındaki adli kontrol kararını kaldırdı.

Ardından Kabak hakkında her çocuk için ayrı ayrı "çocuğa karşı cinsel taciz" suçundan ve banka kelepçelediği çocuk için de "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan kamu davası açıldı. Davanın duruşması ise olayın üstünden iki yıl geçtikten sonra yapıldı. 28 Mart 2024’teki ilk duruşmanın peşinden ikinci duruşmanın da yarın yapılacağı öğrenildi. Ayrıca Kabak’ın mahkemeye sunulan adli sicil kaydında ise 12 ayrı suç kaydı olduğu bildirildi. Buna rağmen okulda nasıl özel güvenlik görevlisi olarak çalıştığı ise bilinmiyor.

30-40 ÇOCUK KIZ ÇOCUĞU…

"Okulda 30-40 kız evladımız da sanığın istismar fiilinden mustarip ama ailelerinden çekindikleri için maalesef konuşamıyorlar" diyen mağdurlardan birinin avukatı Merve Poyraz Özcan ise BirGün’e yaptığı açıklamada, "Olay tarihi olan 2022’de mağdur çocuklarımız 9’uncu sınıf öğrencisiydi, şu an bu çocuklar 11’inci sınıfta. Sanık hâkim karşısına ilk kez yarın çıkacak. Durum böyle iken hangi adaletten bahsedebiliriz?" diye sordu.

"Burada aslına bakarsak ailelere çok önemli bir görev düşüyor" diyen Özcan, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Lütfen çocuklarımıza destekleyici olalım, dinleyelim. Bugün ailelerinden çekinip konuşmayan istismar mağduru bir sürü evladımız var. Öte yandan sanık halen tutuklu değil. Okul çevresine gelip hala kız çocuklarına gözdağı vermeye devam ettiğine ilişkin mağdur çocukların iddiası mevcut. Etkin bir yargılama sonucunda sanığın üst sınırdan cezalandırılması gerektiğine inanıyoruz."

"Bela göz göre göre gelmiş: Lisede güvenlik görevlisine 5 çocuğa cinsel istismar suçlamasıyla dava" haberi, 07 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 07 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Bela göz göre göre gelmiş: Lisede güvenlik görevlisine 5 çocuğa cinsel istismar suçlamasıyla dava haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bela göz göre göre gelmiş: Lisede güvenlik görevlisine 5 çocuğa cinsel istismar suçlamasıyla dava 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:BirGün Gazetesi

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:19 Ünlü Menajer Mert Ramazan Demir'i Keşfetti!
  2. 14:19 Rio Grande do Sul'da Şiddetli Seller: Ölü Sayısı 155'e Yükseldi
  3. 14:14 Ahmet Çakar Galatasaray Fenerbahçe derbisi açıkladı!
  4. 14:14 Kayserispor, Konyaspor Beraberliğiyle Ligde Kalışını İlan Etti!
  5. 14:11 Ünlü Şarkıcı Sevgilisini Otel Koridorunda Sürükledi! Şiddete Hayır!
  6. 14:10 Gürcistan Cumhurbaşkanı, 'Yabancı Etki Yasası'nı Veto Etti: Rusya İle İlişkilere Karşı Hamle
  7. 14:07 Duckens Nazon, Konyaspor Maçında Gördüğü Kırmızı Kart Sonrası Özür Diledi
  8. 14:03 Seda Sayan'dan Bomba Açıklamalar!
  9. 13:59 Sinan Engin derbinin sonucunu biliyor mu?
  10. 13:54 Ceylan Ertem'den; 'Köyde seks'!
  11. 13:48 Mele Mosso Cesur Sahne Tarzıyla Dillerde! Resmen Salladı!
  12. 13:42 Galatasaray, Raphael Varane ile anlaştı: 51 milyon euroluk yıldız geliyor
  13. 13:05 Selena Gomez'in filmi Cannes'da!
  14. 12:36 Meteoroloji Raporu: Türkiye Genelinde Bulutlu ve Yağışlı Hava Bekleniyor
  15. 12:34 Galatasaray - Fenerbahçe maçının VAR’ı Fabio Maresca!
  16. 12:25 19 Mayıs 2024 Altın Fiyatları
  17. 12:23 İflas Eden İş İnsanı Hayrettin Şimşek, Hurdacılık Yaparken Kameralara Yakalandı
  18. 12:17 Prof. Dr. Naci Görür'den Uyarı: Tunceli, Erzincan ve Bingöl'de Deprem Tehlikesi Artıyor!
  19. 12:13 Kamu Personeline Fazla Mesai Ücreti Yok: Yeni Düzenlemeler ve Açıklamalar
  20. 12:09 Beşiktaş'ta son dakika! Aziz Yıldırım dondu kaldı!
Gündem Haberleri