Beşar Esad'dan Aydınlık'a yalanlama

Beşar Esad'dan Aydınlık'a yalanlama

Beşar Esad'dan Aydınlık'a yalanlama Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın "Erdoğan’la görüşmeye hazırız" dediğini öne süren Aydınlık Gazetesi yazarı Mehmet Yuva’nın yazısı yalanlandı.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın "Erdoğan’la görüşmeye hazırız" dediğini öne süren Aydınlık Gazetesi yazarı Mehmet Yuva’nın yazısı yalanlandı.

Aydınlık gazetesi 12 Mayıs’ta yazarı Mehmet Yuva’nın haberini manşetten, “Esad: Erdoğan’la görüşmeye hazırız” başlığı ile verdi. Mehmet Yuva yazısında, 8 Mayıs Çarşamba günü Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Cumhurbaşkanlığı makamında gazetecilerle 'özel ve basına kapalı' bir toplantı gerçekleştirdiğini belirtti. Yuva bu toplantıda Esad’ın, "Türkiye ile işbirliğine açığız" ve "Suriye çıkarlarına uygunsa ve egemenliğine helal gelmeyecekse Erdoğan ile de görüşülebilir" dediğini aktardı.

Odatv'de yer alan habere göre, konuyla ilgili, Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’nın sosyal medya hesabından açıklama yapıldı. Suriye Devleti, isim vermeden Aydınlık yazarı Mehmet Yuva’nın yazısını yalanladı. Suriye devleti yaptığı açıklamada, Mehmet Yuva’nın yazısı için, “Bu basın kuruluşlarını, gazetecilik mesleğinin en basit ilkelerine sadık kalmayı davet etmektedir” ifadelerini kullanırken, “Bu tavır ve söylemler var olacaksa resmi bilinen basın kuruluşları tarafından veya cumhurbaşkanlığın sosyal medya sayfaları üzerinden direkt ve açık bir şekilde ifade edilecektir, ziyaretçilerin veya başka kişilerin üzerinden değil” denildi.

İşte Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’nın yaptığı kısa açıklama:

"Bazı basın kuruluşları, Başkan Esad'ın bazı siyasi ve ekonomist analistle yaptığı toplantıda söylediklerini, bir takım söylem ve tavırla yayınladı. Bu, bu söylem ve tavrın kurgulandığı ve tahrif edildiği ilk değil.

Sayın Başkan’a mensup tüm haberlerin asılsız olduğunu kaydeden Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisi, kendi izleyenleri karşısında saygınlığını korumaları için bu basın kuruluşlarını, gazetecilik mesleğinin en basit ilkelerine sadık kalmayı davet etmektedir.

Bu tavır ve söylemler var olacaksa resmi bilinen basın kuruluşları tarafından veya cumhurbaşkanlığın sosyal medya sayfaları üzerinden direkt ve açık bir şekilde ifade edilecektir, ziyaretçilerin veya başka kişilerin üzerinden değil"

Aydınlık Gazetesi yazarı Mehmet Yuva, yolladığı tekzip metninde "Suriye Basın Ofisinin metninde ne Aydınlık ne haber ne de ismim varittir" ifadesini kullandı.

İlgili tekzip metni şu şekilde:

"Suriye Basın Ofisinin metninde ne Aydınlık ne haber ne de ismim varittir. Zira elimizde toplantıda ifade edilen açıklamalar var. Bilmeyenin bilene karşı bir savı olamaz. Basın ofisinin bu açıklamayı yapmasına sebep olan bazı Arap medyasında yer alan bizim makale üzerinden yalan haber yapanlara karşı edilmiştir. Bunlardan birisi Katar merkezli Al Jazeera TV'nin yalanlarıdır. Al Jazeera TV zıt görüşler programını sunan Faysal El-kasım: "Şimdi güvenilir bir kaynağımızdan gelen son dakika haberine binaen Türk gazeteci Mehmet Yuva 8 Mayıs'ta Türkiye hududuna yakın Keseb kasabasında Esad ile görüştü. Görüşmeden bilgi aktaran Yuva, Esad'ın Erdoğan ile görüşmeye hazır olduğunu söylediğini iddia etti" diyebilmiştir. "

"Beşar Esad'dan Aydınlık'a yalanlama" haberi, 15 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Beşar Esad'dan Aydınlık'a yalanlama haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Beşar Esad'dan Aydınlık'a yalanlama 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:36 Borsa İstanbul'da günün ilk yarısında gerileme yaşandı
  2. 13:16 Şubat ayında, özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu azaldı
  3. 13:16 Kanalizasyon çalışması sırasında yaşanan göçük sonucunda bir işçi hayatını kaybetti
  4. 13:16 G7 dışişleri bakanlarına "soykırımı durdurun" protestosu
  5. 13:14 Türkiye'nin önde gelen gıda devi halka arz için gün sayıyor!
  6. 13:12 Son Dakika: Hamas lideri Haniyye İstanbul'a geliyor
  7. 13:10 TÜİK çocuk işçi sayısını açıkladı: Türkiye'deki yoksulluk artışı, çocuk işçi sayılarını yükseltiyor
  8. 12:58 Efsanevi film "Oldboy"un dizi versiyonu yolda!
  9. 12:42 TÜİK açıkladı: Şubat ayında tarımsal girdi tutarları yüzde 36,71 arttı!
  10. 12:36 Dolar sahipleri dikkat: Merkez Bankası yıl sonu dolar tahminini açıkladı
  11. 12:32 İsrail-İran Gerilimi ve Fed Belirsizliği Küresel Piyasalara Dalgalandırıyor
  12. 12:25 TÜİK Raporu: Türkiye'nin Çocuk Nüfusu ve Popüler İsimler 2023'te Belli Oldu
  13. 12:12 CIA Direktörü Burns: Ukrayna'nın Savaşı Kaybetme Riski Artıyor, ABD'nin Yardımı Acilen Gerekli
  14. 12:07 Suudi Arabistan'da Keşfedilen Lav Tüpleri, İlk Çobanlık Faaliyetlerine Işık Tutuyor
  15. 11:50 Altın Fiyatları Yükseliyor: Çeyrek Altın 4.257,00 Liraya Ulaştı
  16. 11:39 CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
  17. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
  18. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
  19. 11:28 Yüzde 50+1 kuralına Saray'dan olumsuz yanıt geldi: Boşuna uğraşmasınlar
  20. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
Politika Haberleri