Ali Kaya Soysal
Ali Kaya Soysal - Beşiktaş ilk yarıda fark yapacağı maçı ecel terleriyle bitirdi

Beşiktaş ilk yarıda fark yapacağı maçı ecel terleriyle bitirdi

Geçen hafta Galatasaray derbisini kazanan Beşiktaş'ın ligin tepesine tutunması için Antalya deplasmanını kayıpsız geçmesi gerekirdi, oysa Akdeniz ekibi son iki maçtan sıfır puanla ayrılmış ve en azından beraberliğe ihtiyacı vardı..

Dolayısıyla maç önü zordu..

Ancak daha 11. dakikada Vida ve Diaby golleriyle siyah-beyazlılar rahatladı, dahası özellikle devrenin son bölümünde skoru 3'e taşıyacak net pozisyonlara girdi, ama değerlendiremedi..

İkinci yarının başlarında Mukariu'nun önüne atılan derin pasın golle sonuçlanması Antalya takımının  maçın sonuna kadar dirençli , üstün ve umutlu oynamasına yol açtı..

Bu dakikalarda Abdullah Avcı'nın 60 da yaptığı bana göre yanlış oyuncu değişikliği Beşiktaş'ı üçüncü ve ikinci bölgede zaafiyete düşürdü, neydi o, fena işler yapmayan Lens in çıkartılıp hazır olmayan Burak'ın oyuna girmesiydi..Bu hamleyle Umut'u sol kanata atan Avcı bu oyuncusunu anti-efektif duruma soktu ve takımı 10 kişiye düşürdü..

İlerleyen dakikalarda Antalya kalecisinin Burak'ın presinden  kaynaklanan pozisyonda boşalttığı kaleye Ljajic'in topu 10 metre avuta atması büyük hataydı, ama oyundan alınmasına neden olmamalıydı..

Son bölümde Antalya Spor iki kez beraberlik golüne yaklaştı, bu anlar tamamen Beşiktaş'ın şanslı saniyeleriydi, başlığıma neden olan ecel terleri bunlardı aslında..

Maçın özetine bazı noktalar..

1- Antalya sahasının zemini çok kötü..

2- Atiba bu zemine rağmen sahanın  en iyisiydi..

3- Burak hazır değil.

4- Beşiktaş kritik bir 3 puan aldı..

5- Antalya'yı zor haftalar bekliyor..

Ve , annemizin ligindeki kötü futbol kalitesini izlemeye devam ediyoruz..

14 yabancı yetmez, 24 olsun..

Toplam 1640 defa okunmuştur.

Ali Kaya Soysal diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.