Bilim adamları açıkladı! ' İnsanlar dahil evrendeki her şey bir gün buharlaşacak'⁰

Bilim adamları açıkladı! ' İnsanlar dahil evrendeki her şey bir gün buharlaşacak'⁰

Bilim adamları açıkladı! ' İnsanlar dahil ev... Stephen Hawking'in ünlü teorisine göre herşey buharlaşır ve olay ufku çevredeki kuantum alanlarıyla oynadıkça buhar olacak! Uzman araştırmasına göre, acayip bir tür radyasyon şeklinde yavaş yavaş kütle kaybedilecek ve evren buhar olacak!

Hollanda'daki Radboud Üniversitesi'nden astrofizikçiler Michael Vondrak, Walter van Suilekom ve  Heino Falke tarafından yapılan yeni bir araştırma, uzay-zamanın eğriliği önemli ölçüde azaltılsa bile benzer bir şeyin olabileceğini öne sürüyor.

 Bu, Hawking radyasyonunun veya ona çok benzeyen bir şeyin kara deliklerle sınırlı olmayabileceği anlamına geliyor.

830910-1-t.jpg

 Bu, evrenin gözlerimizin önünde çok yavaş buharlaştığı anlamına geliyor.
 ''Bilinen Hawking radyasyonunun yanı sıra yeni bir radyasyon çeşidinin daha olduğunu gösterdik. Evren bir anda değil, bir patlamayla ortaya çıktı. Hawking radyasyonu henüz gözlemlenmemiş olsa da teori ve deneyler bunun muhtemel olduğunu gösteriyor."

 "İşte nasıl çalıştığına dair çok basit bir açıklama: Kara delikler hakkında bir şey biliyorsanız, bunun nedeni muhtemelen etraflarındaki her şeyi  yerçekimsel olarak acımasız bir hassasiyetle emen kozmik çöpçüler olmasıdır. Bu az çok doğrudur, ancak bir kara deliğin yerçekimi aynı kütledeki diğer nesnelerinkinden daha büyük değildir. Sahip oldukları şey yoğunluktur. Çok çok küçük bir alanda çok fazla kütlesi var.
 Bu yoğun nesneye yeterince yaklaştığınızda yer çekimi o kadar güçlü olur ki kaçış hızına, kaçmak için gereken hıza ulaşamazsınız.
 Evrendeki en hızlı hız olan ışığın boşluktaki  hızı bile yeterli değildir.
 Bu yakınlığa olay ufku denir.
 Hawking, olay ufkunun kuantum alanının kaosunda meydana gelen karmaşık dalgalanma karışımını yok edebildiğini matematiksel olarak gösterdi. Normalde birbirini yok eden dalgalar artık birbirini yok etmiyor, bu da bir olasılık dengesizliği yaratıp yeni parçacıklar yaratıyor. Doğal olarak oluşan bu parçacıkların enerjisi doğrudan kara delikle ilgilidir.
 Küçük kara delikler için, olay ufkunun yakınında yüksek enerjili parçacıklar oluşur, kara delikten hızla büyük miktarlarda enerji çeker ve yoğun nesneyi hızla yok eder. Büyük kara delikler, tespit edilmesi zor olan soğuk  ışıkla parlıyor ve kara delikler, uzun süreler boyunca yavaş yavaş kütlesel enerji kaybediyor. Çok benzer bir olgunun elektrik alanlarında da gözleneceği varsayılmaktadır.
 Schwinger etkisi olarak bilinen elektrik kuantum alanındaki yeterince güçlü dalgalanmalar, sanal elektron-pozitron parçacıklarının dengesini bozabilir ve bu parçacıklardan bazılarının oluşmasına yol açabilir.
 Ancak Hawking radyasyonunun aksine Schwinger etkisi bir ufuk gerektirmez. İhtiyacınız olan tek şey inanılmaz derecede güçlü bir alandır."
 Vondrak ve meslektaşları, parçacıkların çarpık uzay-zamanda Schwinger etkisine benzer  şekilde ortaya çıkmasının bir yolu olup olmadığını merak ettiler ve  aynı etkiyi farklı yerçekimi koşulları altında matematiksel olarak yeniden yarattılar. Van Suilekom şöyle açıklıyor: "Bir kara deliğin çok ötesinde, uzay-zamanın eğriliğinin radyasyon oluşumunda önemli bir rol oynadığını gösterdik."

BGNES'in aktardığına göre "Orada parçacıklar zaten yerçekimi alanının gelgit kuvvetleri tarafından ayrılmış durumda" diye ekledi.

"Yeterince büyük veya yoğun olan herhangi bir şey, önemli miktarda uzay-zaman eğriliğine neden olabilir.
 Esasen, bu nesnelerin yerçekimsel alanları etraflarındaki uzay-zamanı eğriler. Kara delikler en uç örnektir, ancak uzay-zaman aynı zamanda nötron yıldızları ve beyaz cüceler gibi diğer yoğun ölü yıldızların ve galaksi kümeleri gibi çok büyük nesnelerin etrafında da bükülür."

"Bilim adamları açıkladı! ' İnsanlar dahil evrendeki her şey bir gün buharlaşacak'⁰" haberi, 05 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 05 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Bilim adamları açıkladı! ' İnsanlar dahil evrendeki her şey bir gün buharlaşacak'⁰ haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bilim adamları açıkladı! ' İnsanlar dahil evrendeki her şey bir gün buharlaşacak'⁰ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:41 Galatasaray-Fenerbahçe Derbisi Öncesi Teknik Direktörlerin Rekabeti
  2. 00:34 Michael Schumacher'in Tedavi Masrafları İçin Satışlar: Formula 1 Efsanesinin Zorlu Mücadelesi
  3. 00:32 Et Entegre Tesisi İşkence Skandalı: Suluova'da Büyük Tepki!
  4. 00:24 Didim'de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 3 Organizatör ve 37 Göçmen Yakalandı
  5. 00:22 Ümit Özat 'Fenerbahçe'de Galatasaraylılar var'!
  6. 00:22 Galatasaray, Liderlik İçin Büyük Sınavda: Fenerbahçe Derbisi Heyecanı!
  7. 00:19 Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Seçim Öncesi Basın Toplantısı Düzenleyecek
  8. 00:12 Özel'den 19 Mayıs paylaşımı: "Bu ülkeye bahar 105 yıldır Samsun’dan gelir!"
  9. 00:00 19 Mayıs'ta çalışan asgari ücretliler için 850 TL ek ödeme!
  10. 23:44 ABD'nin İsrail'e Silah Sevkiyatı Kararı: Biden'in Refah'a Taahhüdü
  11. 23:43 Serkan Yıldırım, Japonya'da Dünya Şampiyonu: Türk Sporuna Altın Zafer!
  12. 23:37 Organ Nakli Kişilik Değişikliklerine Yol Açabilir
  13. 23:33 Beşiktaş, Aboubakar ile Yollarını Ayırmayı Planlıyor
  14. 23:12 Fenerbahçe'de Galatasaray derbisi öncesinde şok üstüne şok!
  15. 22:56 Yatırımcılar uyarıda bulunuyor! Piyasalarda beklenmedik değişimler olabilir
  16. 22:56 Abdullah Avcı isyanlarda!
  17. 22:40 Pendikspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez: '3 maçta 7 puan almamıza rağmen küme düştük' dedi!
  18. 22:34 Fatih Tekke: “İyi ve üstün bir oyun oynadık” dedi!
  19. 22:25 Aziz Yıldırım Manisa’da Fenerbahçeliler derneğini ziyaret etti!
  20. 22:24 Türkiye'nin Dev Şirketi İflas Etti! Şirket Sahibinin Son Hali Şaşkınlık Yarattı!
Gündem Haberleri