Katlanabilir ekranlı telefonlar trend olacak

Katlanabilir ekranlı telefonlar trend olacak

Katlanabilir ekranlı telefonlar trend olacak Akıllı telefon sektöründe yeni bir trend baş gösteriyor. Katlanabilir ekranlı telefonlar. Peki bu yeni teknoloji bize kaça mal olacak.

Katlanabilir ekranlı telefonlar ile ilgili ilk spekülasyonlar 2015 yılında ortaya çıkmıştı. Samsung’a ait bazı patent görsellerinin sızdırılması sonrasında Güney Koreli teknoloji devinin yeni bir akıllı telefon üzerinde çalıştığı kesinleşmişti.

Nitekim Samsung’un katlanabilir ekrana sahip ilk modelini tanıtması biraz uzun sürdü. Genel beklenti telefonun 2016 ya da 2017 yılında çıkabileceği yönündeydi. Fakat Samsung’un ar-ge çalışmaları 2019’a kadar uzadı.

Eğer çok büyük bir aksilik olmazsa Samsung katlanabilir ekrana sahip ilk modelini bu yıl içerisinde satışa sunmuş olacak. Fakat Güney Koreli şirket yeni oluşacak olan bu pazarda tek başına kalmayacak.

Katlanabilir ekranlı telefonlar trend olacak

Henüz Samsung katlanabilir ekranlı akıllı telefon modelini resmen duyurmuş değil. Fakat şimdiden pek çok üretici bu pazarda Samsung’un karşısına rakip olarak çıkmaya hazırlanıyor. Elbette rekabet her zaman iyidir. Özellikle de tüketiciler için. Çünkü rekabet sayesine fiyatlar daha da aşağıya düşüyor.

Peki bu durum katlanabilir ekranlı telefonlar için de geçerli olacak mı? Malum katlanabilir ekranlar yeni bir teknoloji. Doğal olarak yeni bir teknoloji olduğu için de maliyeti biraz yüksek.

Zaten dünya geneline baktığımızda katlanabilir ekran üretimi gerçekleştiren firma sayısının bir eldeki parmak sayısından daha az olduğunu görüyoruz.

Hal böyle olunca katlanabilir ekranlı telefonların fiyatları da merak konusu oluyor. Kısa süre önce Samsung’un Galaxy F için 1500 ile 2000 euro arasında bir fiyat belirlediği iddia edilmişti. Açık konuşmak gerekirse bu bir akıllı telefon için hayli uçuk bir meblağ.

Özellikle de ülkemizde bu telefonun 15.000TL’yi aşan bir etikete sahip olması pek de imkansız değil. Dürüst olalım, ülkemizde bir akıllı telefona bu kadar para verebilecek insan sayısı hayli kısıtlı.

Fakat hemen üzülmeyin. Neyse ki Çinli üreticiler var. Çünkü daha şimdiden pek çok Çinli akıllı telefon üreticisi, katlanabilir ekranlı modeller üzerinde çalışmaya başlamış durumda.

Çinli üreticiler sayesinde fiyatlar düşebilir

Son dönemde Oppo, Vivo, Xiaomi, ZTE ve Huawei gibi isimlerin katlanabilir ekranlı akıllı telefon modeli üzerinde çalıştığına dair bazı dedikodular duyuyoruz. Nitekim sızdırılan bazı görsellerle bu dedikoduların kesinlik kazandığını da söylemek mümkün.

Bilindiği üzere Çinli üreticilerin geliştirdiği akıllı telefonlar fiyat olarak pazar ortalamasının altında yer alıyor. Örneğin Samsung amiral gemisi modeli için 7.000TL talep ederken, Çinli üreticiler benzer özelliklere sahip modeller için bunun yarısı kadar ücret istiyorlar.

Dolayısıyla aynı durum katlanabilir ekranlı akıllı telefonlarda da söz konusu olabilir. Yani Samsung’un 2000 euro fiyat çektiği telefonun bir benzerini yarı fiyatına satın alabiliriz. Elbette bu modelin yarı fiyatına satılması bile katlanabilir ekranlı telefonların pahalı olduğu gerçeğini değiştirmeyecek.

Genel ortalama 1000 doların üzerinde olur

Muhtemelen 2019 yılı içerisinde 4 – 5 katlanabilir ekranlı akıllı telefon modeli satışa sunulacak. Genel olarak bakıldığında bu modellerden hiç birinin 1000 doların altına satılmayacağı tahmin ediliyor. Bu durumun temel nedeni ise, yukarıda da belirttiğimiz üzere maliyetlerin fazla olması.

Malum katlanabilir ekran üretimi gerçekleştiren çok fazla üretici yok. Dolayısıyla bu durum ekran fiyatının biraz yüksek olmasına zemin hazırlıyor. Arz – talep ilişkisini de göz önüne aldığımızda, fiyatların normalin biraz üzerinde olması bizleri şaşırtmayacaktır.

Sonuç olarak katlanabilir ekranlı telefonlar 2019 içerisinde raflardaki yerlerini alacaklar. Fakat bu modellerin toplum nezdinde yaygınlaşması biraz daha vakit alabilir. Zira bahse konu fiyatlarlar katlanabilir ekranlı telefonların geniş bir kitleye ulaşması pek de mümkün değil.

Katlanabilir ekranlı telefonlar yaygınlaşıyor

"Katlanabilir ekranlı telefonlar trend olacak" haberi, 15 Şubat 2019 tarihinde yazılmıştır. 15 Şubat 2019 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan Katlanabilir ekranlı telefonlar trend olacak haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Katlanabilir ekranlı telefonlar trend olacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:22 Oscar'lı Güzel Oyuncu 10 Kişiyle Öpüştü!
  2. 12:16 Erdoğan Kısa Çay Sohbetinde Özgür Özel ile görüştü!
  3. 12:10 IMF yıl sonu dolar tahminini açıkladı: Tahmini öğrenince dudağınız uçuklayacak!
  4. 12:10 Teknoloji Devi Yerli Otomobil Firmasını Satın Alarak Sektöre Damgasını Vuruyor!
  5. 12:10 Evindeki Yılanla Yasak Aşk Yaşayan Kadının Korkunç Sonu!
  6. 12:09 Oğulcan Engin Sevgilisi İlayda Alişan'la ilgili paylaşım yaptı!
  7. 11:52 Portekizli genç yıldız Fenerbahçe'ye mı geliyor? Transfer rüzgarı!
  8. 11:47 Tüm Türkiye'ye Fırtına Uyarısı! Saatlik 80 Km Hızla Vuracak!
  9. 11:46 İflas haberleri ardı ardına gelmeye devam ediyor: Türkiye'nin iki dev şirketi iflas bayrağını çekti
  10. 11:40 DEM Parti: Kayyımlar sandığa gömüldü
  11. 11:39 Altınok'un Belediye Soygunu: 1.7 Milyar Borç ve Boşaltılan Kasa!
  12. 11:32 Mehmet Aslantuğ ve Arzum Onan'ın Müstakbel Gelini Can Aslantuğ Aşkına Paylaşım Yağmuru!!
  13. 11:31 Fatih Altaylı: Merak ettiğim husus bu zatın İlahiyat Fakültesi diploması olup olmadığı
  14. 11:27 Doktorlar Uyardı: Kulak Memenizdeki Bu İz Tehlikeli Bir Hastalığa Haberci Olabilir!
  15. 11:24 Arka Sokaklar’ın Mesut’u geri mi dönüyor?
  16. 11:22 Meteoroloji Alarm Verdi: Şiddetli Fırtına Kapıda!
  17. 11:21 Alperen Şengün'den önemli başarı: NBA'de en çok gelişim gösteren 3. oyuncu oldu
  18. 11:18 Eski İYİ Parti milletvekili Ahmet Çelik'i bıçaklayan kardeşi için istenen ceza belli oldu
  19. 11:14 Asgari Ücret Zammı Bekleniyor: Temmuz'da Milyonlarca Kişiyi Etkileyecek Zam Yolda mı?
  20. 11:09 Sarımsak ve Zeytinyağının Efsanevi Gücüyle Hastalıkları Defedin!
Teknoloji Haberleri