Tesla Model S sürücüsü yanarak yaşamını yitirdi

Tesla Model S sürücüsü yanarak yaşamını yitirdi

Tesla Model S sürücüsü yanarak yaşamını yitirdi Geçtiğimiz Pazar günü ABD’nin Florida Eyaleti’nde 2016 model Tesla Model S ölümcül bir kazaya karıştı. Aracın küle döndüğü kazada sürücü araçtan çıkmaya fırsat bulamadan yaşamını yitirdi. İşte detaylar.

Pazar günü gündüz saatlerinde meydana gelen kazaya neden olan en önemli faktör şimdilik yüksek hız gibi görünüyor. Olay henüz çok yeni. Ancak kayıtlar üç şeritli bir yolun en sağında yüksek hızda seyir eden Tesla Model S sürücüsünün kontrolü kaybettiğini gösteriyor. Bir anlık kontrol kaybı sonucu aracın sola üç şerit kayarak gidiş ve dönüş yönünü ikiye bölen palmiye ağaçlarına çarparak anca durabildiğini görünüyor. Gördü tanıklarının ifadelerine göre ise şiddetli çarpışmadan hemen sonra araçta yangın çıkmış. Polis raporları çevredeki insanların sürücüyü araçtan kurtarmak için çabaladıklarını hatta kaza yerine yakın bir noktada devriye görevinde olan bir polis memurunun sürücüyü araçtan çıkarmak için arabanın camını kırmaya çalıştığını, ancak bu çabanın da işe yaramadığını yazıyor.

Bir başka görgü tanığının ifadesi ise aracın hava yastıklarının kaza anında açıldığı ancak sönmediği yönünde. Eğer durum buysa sürücünün araçtan çıkışına açılan ve sönmeyen hava yastıkları engel olmuş olabilir. Ancak çarpışma sonrasında sürücünün bilincinin yerinde olup olmadığı da bilinmiyor. Eğer bilinci yerindeyse sürücünün kapıyı içeriden neden açamadığı konusunda hala belirsiz bir durum var. Belki de genç sürücü çarpışmanın şiddetiyle daha yangın başlamadan yaşamını yitirdi. Bu şimdilik akla daha yatkın geliyor. Mantıklı ama bu şartlarda yine de olasılıktan öteye gidemez.

Bir dizi işareti ile dolu olan bu kazanın Tesla’yı yakından ilgilendiren bir kısmı var.

Tesla Model S’in dış kapı kolu açılmadı!

Tesla Model S’in dış kapı kolları elektronik olarak çalışıyor ve kullanılmadıkları zaman otomatik olarak kapanıyor. Acil durumlar haricinde ise kendiliğinden açılmıyor. Tesla’ya göre tüm Tesla modellerinde kaza anında hava yastıklarının açılmasıyla birlikte tüm kapıların ve bagajın kilidi açılıyor, kapı kolları ise kendiliğinden dışarı çıkıyor. Ancak bu sistemin bu kazada çalışmadığı kesin. Çünkü polislerin olay yeri raporunda dış kapı kolları otomatik olarak açılmadığı yazıyor. Bu resmi rapora karşın kimse sönmeyen hava yastıkları ve açılmayan dış kapı kollarının üzerinde durmuyor. Aksine kazada ve sürücünün ölümünde hızı önemli bir faktör olarak görülüyor ve kazayı yüksek hız-çarpışma-yangın bağlamında değerlendiriliyor.

Son olarak Tesla’nın genç bir sürücünün feci şekilde can verdiği bu kazayla ilgili açıklaması şu şekilde: “Kaza için oldukça üzgünüz. Düşüncelerimiz bu trajediden etkilenen herkesle aynı. Yerel yetkililerle işbirliği yapmak üzere iletişime geçtik. Hızın önemli bir faktör olarak araştırıldığını biliyoruz. Bu kazada olduğu gibi yüksek hızda çarpışmaların sadece elektrikli araçlarda değil her türlü araçta yangına neden olabileceğini biliyoruz.”

Yeni Xbox nasıl olacak?

"Tesla Model S sürücüsü yanarak yaşamını yitirdi" haberi, 26 Şubat 2019 tarihinde yazılmıştır. 26 Şubat 2019 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan Tesla Model S sürücüsü yanarak yaşamını yitirdi haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tesla Model S sürücüsü yanarak yaşamını yitirdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:28 Almanya-Çin Casusluk Krizi: Berlin ve Pekin Arasındaki Gerilim Tırmanıyor
  2. 11:24 Savcılar: Trump-Stormy Daniels Davası, Sus Payı, Saf ve Basit Bir Seçim Sahtekârlığı
  3. 11:23 Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner: Erdoğan'ı Kürtsüz bırakma operasyonu var
  4. 11:19 Mehmet Şimşek'te "locals" açıklaması: Kullandığım kelime istismar edildi
  5. 11:14 Altın Sahiplerinin Dikkatine! Ekonomistten Şok Tahmin: Herkes Döviz Bürosuna Koşacak
  6. 11:10 23 Nisan tarihindeki AFAD son depremler
  7. 11:09 IBAN Denetimi Korkusu Maliye'yi Kilitledi: Vatandaşlar Birbirini İhbar Ediyor!
  8. 11:06 Eğlenceli Öğrenme: TÜİK ve UNICEF İşbirliğiyle Yeni Çocuk Portalı!
  9. 11:02 Gazze'de İsrail Saldırıları: Son 24 Saatte 32 Ölü, 59 Yaralı
  10. 10:56 Çin Güney Kesiminde Şiddetli Yağışlar Felakete Yol Açtı: En Az 4 Ölü, 10 Kayıp
  11. 10:55 Ağıt yakarken kullandığı ifadeler gerekçe gösterildi: Emine Şenyaşar’a Erdoğan’a hakaretten dava
  12. 10:50 Türkiye Ekonomisine Çare: Prof. Dr. Hakan Kara'dan Çarpıcı Çözüm Önerileri ve Faiz Stratejileri
  13. 10:49 Akit yazarları Sabri Şahsuvar: AK Parti kendisini ulusal Kemalist alanın göbeğine teslim etti
  14. 10:48 Yaşlılar ve Çocuklara Dikkat! Meteorolojiden Uyarı Geldi
  15. 10:48 Son dakika: Fenomen yönetmen hayatını kaybetti!
  16. 10:47 Epic Games'te Zam Alarmı: Oyun Fiyatları Artıyor!
  17. 10:44 Tarih verildi: Motorine indirim geliyor
  18. 10:36 Cem Yılmaz 51’inci yaşını dikkat çeken bir paylaşımla kutladı
  19. 10:32 Karar yazarı Akif Beki: Bahçeli iktidara ne demeye çalışıyor
  20. 10:25 İYİ Parti Genel Başkan adayı Tolga Akalın: Kurultayda sahte kimlikle oy kullanılabilir
Teknoloji Haberleri