Binali Yıldırım 'müjde' dedi, proje İmamoğlu'nun çıktı

Binali Yıldırım 'müjde' dedi, proje İmamoğlu'nun çıktı

Binali Yıldırım 'müjde' dedi, proje İmamoğlu... Binali Yıldırım'ın, "müjde" olarak duyurduğu proje, seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun projesi çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım...

Binali Yıldırım'ın, "müjde" olarak duyurduğu proje, seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun projesi çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME), Ekrem İmamoğlu'nun 31 Mart seçimlerinden önce servis şoförlerine verdiği tahdit sözünü yerine getirmek için çalışmalara başladı. AKP adayı Binali Yıldırım ise bu çalışmayı, 'müjde' olarak duyurdu.

Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Hayri Baraçlı başkanlığında önceki gün toplandı.

Bu toplantıda alınan karar çerçevesinde; 34 LAA 001- 34 LZZ 999 aralığındaki plakalar tahditli plaka statüsüne geçti.

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ise, sosyal medya hesabından, geçen günlerde katıldığı esnaf buluşmasının videosunu paylaşarak, söz konusu karar için, “'Şoför Dursun’un oğlu yapar' dediler, ben de sözümü tuttum. Servisçi kardeşlerime müjde! Plaka tahdidi tamamdır, hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Binali Yıldırım'ın, "müjde" olarak duyurduğu proje, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun projesi çıktı.

İmamoğlu, söz konusu projeyi 31 Mart seçimlerinden önce duyurmuştu.

Ekrem İmamoğlu, 6 Şubat'ta Habertürk yazarı Esra Boğazlıyan’a konuşmuştu. İmamoğlu, burada servisçilerin plaka tahdidi sorunu hakkında projesini anlatımıştı.

İmamoğlu, serviş şoförlerinin plaka tahdidi konusunda, "Şu anda servis şoförleriyle konuşuyorum onların sorunları var plaka tahdidi konusunda. Taksici esnafıyla görüşüyorum. Hepsiyle görüşeceğiz. Gelin beraber düşünelim, geleceği konuşalım diyeceğim" ifadelerini kullanmıştı.

İmamoğlu'na konuyla ilgili sorulan soru ve yanıt ise şu şekildeydi:

"- Taksi-UBER sorununa nasıl bakıyorsunuz? Taksilerde de bir standarta erişilememesi gibi bir problem var. Hala İstanbul’da 20 bin taksi tek merkezden yönetilemiyor mesela. Bu arada da UBER gibi yasadışı bir oluşumdan kaynaklanan sıkıntılar var...

- Bu işin bir meslek standardı yok mudur? Meslek erbablarıyla masaya oturulup konuşulmaz mı? Bakın bu işi bir standarta oturtmazsanız bu tür uluslararası tehditler, uygulamalar var denmez mi? Lokomotifi kimdir bu kentin? Büyükşehir Belediyesidir. Bu işin sokakta çatışmaya dönüşmesi hoş mu? Ya da taksi esnafının düştüğü durum, ekmek kaygısı hoş mu? Şu anda servis şoförleriyle konuşuyorum onların sorunları var plaka tahdidi konusunda. Taksici esnafıyla görüşüyorum. Hepsiyle görüşeceğiz. Gelin beraber düşünelim, geleceği konuşalım diyeceğim."

ERDOĞAN KARŞI ÇIKMIŞTI

Binali Yıldırım'ın plaka tahdidi açıklamasına, aslında Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 yıl önce esnaflarla buluştuğu bir toplantıda yaptığı konuşmada karşı çıkmıştı.

Erdoğan, o toplantıda, servis şoförlerinin tahdit sözü verdiğini iddia etmesi üzerine ''Ben size plaka tahdidi sözü vermedim'' dedi. Erdoğan, “Böyle bir adım atılırsa burada en büyük bedeli çocuklarımız öder, firmalar öder. Hak edilmediğiniz bir şeyi kusura bakmayın hak olarak size veremeyiz” demiş, bu sırada da bazı esnafların salonu terk etmesi ise dikkat çekmişti.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Öte yandan, AKP'nin, 31 Mart’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı İstanbul’da yapılan su indirimi ve öğrenci akbili indirimine benzer, özellikle de gençler, kadınlar ve dezavantajlı kesimlere yönelik birtakım projelerin de İmamoğlu'nun projeleriyle benzerliği sosyal medyanın gündeminde.

Binali Yıldırım'ın, "müjde" olarak duyurduğu paylaşımın altına ise, sosyal medya kullanıcıları tarafından çok sayıda yorum yapıldığı fark edildi.

Yapılan yorumlarda, "Teşekkürler İmamoğlu" paylaşımları dikkat çekti.

İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İmamoğlu'da konuyla ilgili olarak, sosyal medya hesabından, "Bizi takip etmeye devam edin" mesajı paylaştı.

İmamoğlu, "İstanbul'da servis esnafının tahdit sorununun da çözülmesine vesile olduk. Kimsenin sesi çıkmazken Şubat ayında '6 ay içinde bu sorunu çözeceğiz' demiştik ve biz gündeme getirince çözüldü. Bizi takip etmeye devam edin" dedi.

İmamoğlu'nun mesajı şu şekilde:

PLAKA TAHDİDİ NE DEMEK

Toplu taşımacılık sisteminin geliştirilerek bireylerin en üst düzeyde ulaşım hizmeti alabilmesinin sağlanması, korsan taşımacılık ve plaka karaborsacılığı gibi usulsüzlüklerin önlenmesi, ayrıca çalışan şoför esnafının haklarının korunmasının sağlanması amacı ile dolmuş, minübüs, taksi, servis gibi araçlara verilecek plaka sayısının sınırlandırılmasına denir. Bu tahdidinin ticari araçlar tarafından yaptırılması zorunludur. Yaptırılmaması halinde tahditsiz araçlar hakkında cezai işlem uygulanır.

"Binali Yıldırım 'müjde' dedi, proje İmamoğlu'nun çıktı" haberi, 14 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Binali Yıldırım 'müjde' dedi, proje İmamoğlu'nun çıktı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Binali Yıldırım 'müjde' dedi, proje İmamoğlu'nun çıktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  2. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  3. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  4. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  5. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  6. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  7. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  8. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  9. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  10. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  11. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  12. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  13. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
  14. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  15. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
  16. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  17. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
  18. 08:25 Nuray Babacan: Erdoğan’ın Marmaris tatilinden kritik detay, damat hariç herkes oradaydı
  19. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
  20. 08:16 Aytunç Erkin yazdı: 15 Temmuz öncesi uyaran albay bir kez daha uyardı
Haberleri