Binali Yıldırım'a 'Yıllardır neden yapmadınız o zaman?'

Binali Yıldırım'a 'Yıllardır neden yapmadınız o zaman?'

Binali Yıldırım'a 'Yıllardır neden yapmadını... CHP İstanbul Milletvekili ve 3. Bölge Seçim Koordinatörü Özgür Karabat, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın dün Büyükçekmece’de yaptığı açıklamalar üzerine bir basın açıklaması...

CHP İstanbul Milletvekili ve 3. Bölge Seçim Koordinatörü Özgür Karabat, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın dün Büyükçekmece’de yaptığı açıklamalar üzerine bir basın açıklaması yayınladı. Binali Yıldırım’ın CHP’li Büyükçekmece belediyesi hakkında gerçeği yansıtmayan açıklamalar yaptığını söyledi.

Yıllardır Neden Yapmadınız?

Binali Yıldırım’ın partisinin İlçe Başkanlığı ziyareti sırasında metrobüs ve metronun Büyükçekmece’ye kadar uzanacağı vaadinde bulunduğunu hatırlatan Özgür Karabat: “Sayın Yıldırım 17 yıldır tek başına iktidar olan ve 25 yıldır İstanbul’u yöneten partinin adayı. Bugüne kadar neden bu hizmeti gerçekleştirmediklerini açıklamalıdır. Sayın Yıldırım Ulaştırma Bakanlığı da yaptı, Bakan iken yapmadığı hizmeti belediye başkanıyken nasıl yapacak?” diye sordu.

Büyükçekmece Örnek Bir Belediye

Büyükçekmece seçim gezisini AKP’nin Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Mevlüt Uysal ile gerçekleştiren Yıldırım’ın CHP’li ilçe Belediyesi hakkında haksız ithamlarda bulunduğunu söyleyen Karabat: “Sayın Yıldırım çalışma yoğunluğundan olacak ziyaret ettiği ilçe hakkında yeterince bilgilendirilmemiş. Öncelikle belirtmek gerekir ki Büyükçekmece Belediye Başkan adayımız Sayın Hasan Akgün İlçemize büyük hizmetlerde bulundu. Bu yüzden de yıllardır bu görevi başarıyla sürdürüyor. Büyükçekmece, İstanbul’un ‘ihanete uğramamış’ nadir ilçelerinden biri, öyle ki bu ilçe kişi başına en çok yeşil alan düşen ilçesi. Bina kat yoğunluğu en az olan ilçesi. Mavi bayrak ödüllü belediyemiz, uluslararası festivallere ev sahipliği yapmasıyla da öne çıkıyor. Binali Yıldırım, Büyükçekmece için dile getirdiği iddiaları kendisine eşlik eden Mevlüt Uysal’ın yıllarca yönettiği Başakşehir için söyleseydi doğru olurdu.”

AKP’li Belediyelerde Yolsuzluklar Belgelendi

Başakşehir’de yaşanan çevre skandallarını ve Esenyurt’ta yaşanan konut mağduriyetlerini de hatırlatan Karabat; “AKP’nin adayları İstanbul’u daha yaşanılır bir kent haline getireceklerini vaat edip duruyorlar. Oysa yıllardır tam aksini yapıyorlar. Esenyurt’ta binlerce konut mağduru var. Burada kişi başına düşen yeşil alan miktarı 0,7 M². Kişi başına bir metre bile düşmüyor. Mevlüt Uysal’ın yıllarca yönettiği Başakşehir’in en gözde yeşil alanı olan gölet dahi imara açıldı. AKP’li belediyelerde yaşanan yolsuzluklar ise herkesin malumu. Bu yolsuzluklar da Sayıştay raporlarında bir bir belgelendi. Hal böyleyken vaatlerini inandırıcı bulmak mümkün değil” dedi.

Tasarruf, Yönetenlerden Başlasın

Binali Yıldırım’ın bu gezide doğru bir söz söylediğini belirten Karabat;  “Binali Bey etrafındaki vatandaşlara simit dağıtırken ‘tasarruflu olalım’ diyor. Vatandaşlarımız bu pahalılık, yoksulluk ve işsizlik girdabında zorunlu olarak zaten tasarruf yapıyor. Oysa ülkenin ekonomisinin düze çıkması için tasarrufa devletin tepesinden başlamak gerekiyor.” dedi.

"Binali Yıldırım'a 'Yıllardır neden yapmadınız o zaman?'" haberi, 05 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Binali Yıldırım'a 'Yıllardır neden yapmadınız o zaman?' haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Binali Yıldırım'a 'Yıllardır neden yapmadınız o zaman?' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  2. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  3. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  4. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  5. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  6. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  7. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  8. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
  9. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  10. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  11. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  12. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  13. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
  14. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
  15. 13:40 Tacikistan'da Moskova Saldırısıyla İlgili 9 Kişi Tutuklandı!
  16. 13:40 Madagaskar, Kasırga Felaketiyle Sarsıldı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti!
  17. 13:37 Rusya'da Asker Alma Süreci: Sonbaharda 130.000 Yeni Asker Göreve Alındı
  18. 13:29 Borsa günün ilk yarısında yükselirken, o hisseler belli oldu!
  19. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
  20. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
Politika Haberleri