Binali Yıldırım’ın görüntüleri hakkında açıklama

Binali Yıldırım’ın görüntüleri hakkında açıklama

Binali Yıldırım’ın görüntüleri hakkında açık... CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, Simit Sarayı'nın uçağında görüntüleri ortaya çıkan Binali Yıldırım hakkında, "Simit Sarayı’nın satın almış olduğu uçakta Sayın Yıldırım’ı görünce menfaat...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, Simit Sarayı'nın uçağında görüntüleri ortaya çıkan Binali Yıldırım hakkında, "Simit Sarayı’nın satın almış olduğu uçakta Sayın Yıldırım’ı görünce menfaat işinin bitmediğini anlamış olduk” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısı sonrası basın açıklaması düzenledi.

Öztrak’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“2014 yılında “tek adam parti devleti” projesinin düğmesine basılmasıyla beraber zaten geçmiş darbeler nedeniyle sorunları olan demokrasi ve hukuk devleti giderek daha sorunlu hale geldi. Bunun neticesinde ekonomik kırılganlıklar artmaya başladı. İktidarın sorunların üstünü borçla örtmesi, üretim yerine ithalatla, gelir yerine krediyle ayakta duran bir ekonomi yarattı. Kriz buhrana dönüştü. Milletimiz hayat pahalılığıyla ezildi. İşsizlik rekor kırdı. İşinden gücünden olan insanlarımız umutsuzluğun pençesine düştüler. Türkiye böylesine bir umutsuzluğu daha önce hiç yaşamamıştı.

SARAY MİLLETİN SESİNİ DUYMUYOR

Ülkemizde 2019’un en önemli olayı yerel seçimler ve iktidarın sonucu hazmedemeyerek mızıkçılık yaparak tekrarlattığı Haziran seçimidir. Sarayın halen devam eden mızıkçılıklarına, hizmeti engelleme çabalarına rağmen belediyelerimiz milletimize en yüksek standartta hizmeti vermeye devam edecektir. Saray milletin sesini duymuyor. Türkiye’yi Suriye bataklığına sokan Saray, şimdi de Mehmetçiklerimizi Libya’da perişan etmeye hazırlanıyor. Bugün Libya bizim vatan toprağımız mı? Değil. Mehmetçiklerimizin görevi Libya’nın iç meselesine karışmak mı? Değil. Neden

"Libya’da iç savaşa taraf oluyoruz"

İdlib’ten mülteciler geldiğini AK Parti Genel Başkanı’ndan öğrendik. O mülteciler arasında kafa kesenler var mıdır? Bunun kontrolü nasıl yapılacak? Bunlara vatandaşlık verilecek mi? Maliyeti kimin sırtına yüklenecek? Suriyeliler için 40 milyar dolar harcandığını anlatıyordu. Şimdi sorsunlar millete bakalım millet onaylıyor mu? Boğazından kesilecek 40 milyarı Suriyelilere veriyor mu?

Tekrar çağrıda bulunuyoruz. Varsa cesaretiniz kurun referandum sandığını ak koyun kara koyun ortaya çıksın.”

“İktidarın ekonominin dengelerini alt üst yettiği yetmezmiş gibi tek adam rejimi kurma sevdasıyla devletin tüm kurumlarını bitirdi. Sosyete damat devletin kasasının başına oturdu. Çikolata kutularında verildiği söylenen rüşvetin hesabını vermeyen eski bakan büyükelçi yapıldı. Asgari ücret konusunda “jest” lafları falan var…

Cumhuriyet tarihinde ilk defa Merkez Bankası’nın kasasında milletin kefen parası olan 40 milyar liralık ihtiyat akçesine el koydular. 2019 başında bütçeyi nasıl finanse edeceklerini açıkladılar. Ama Hazine yıl sonuna geldiğimizde her borcuna karşılık borçlanacakmış. Böyle bir borçlanmayı hiç görmedik. Kim silip süpürüyor paraları. Devletin hazinesi.

"Asgari ücret en az aylık 2600 lira olmalıdır"

Asgari ücret tartışmaları devam ediyor. Asgari ücret en az aylık 2600 lira olmalıdır. Jest bundan sonrasıdır. Göreceğiz bakalım ne olacak.

Milletin vergileriyle yayın yapan tarafsız olması gereken TRT 1’de bir yayın var. “CHP neden Türkiye’nin başarılı olmasını istemiyor?” diye altyazı koymuşlar. Bu nedir? Bu mudur sizin tarafsızlığınız? Gerekli suç duyurusunda bulunacağız.”

RÜŞVET TARTIŞMASI

“Bu konuda hem parti hukuku bakımından hem genel hukuk bakımından süreç yürümektedir. Bu mesele artık bizim için noktalanmıştır. Bundan sonra hukuk konuşacaktır. Artık bu ülkenin belli başlı büyükşehirlerinde müzik değişmiştir, dans da değişecektir. Rant lobileri büyükşehirlerimizde cirit atamayacaktır.”

MANSUR YAVAŞ’A SORUŞTURMA

“Hatırlayacaksınız, o dönemin büyükşehir belediye başkanı Ankara’yı parsel parsel satmakla suçlandı. O dönem bu müfettişler hiç ortaya çıkmadı. Ama şimdi bizim büyükşehir belediye başkanımızın suçlanması neticesinde apar topar harekete geçiyorlar. Keşke bu hassasiyeti bundan önceki belediye başkanına karşı göstermiş olsalardı.”

{{unknown}}

BİNALİ YILDIRIM’IN YENİ PARTİLERLE İLGİLİ AÇIKLAMASI

“Yine Sayın Binali Yıldırım’ın sözlerinden bahsettiniz. Binali Yıldırım ve diğer birçok arkadaş bu iktidar tarafından görevden uzaklaştırılmışlardır. Bu kişileri kendi ilkelerine aykırı hareket edildiği için partinin karşısında durmaları neden bir ihanet olarak nitelendiriliyor. Bunu anlamakta zorlanıyorum. Ayrıca Simit Sarayı’nın satın almış olduğu uçakta Sayın Yıldırım’ı görünce menfaat işinin bitmediğini anlamış olduk.”

"Binali Yıldırım’ın görüntüleri hakkında açıklama" haberi, 23 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Binali Yıldırım’ın görüntüleri hakkında açıklama haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Binali Yıldırım’ın görüntüleri hakkında açıklama 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:07 Süleyman Hurma'dan Çarpıcı Açıklamalar: Türkiye Ligi'nin Tescil Olmama Tehlikesiyle Karşı Karşıya!
  2. 15:22 İngiltere'de Morgda Cinsel Suç: Tutuklama ve Şok Edici İtiraf
  3. 15:16 Pavyon Dansı Moda Oldu! 'Dilber'Gece Kulübüne Taşındı!
  4. 15:04 Rakı Fiyatlarında Artış Bekleniyor: Hangi Markalar Zamlanacak?
  5. 15:03 Heyecan Verici Gelişme! PlayStation Oyunları Artık iPhone ve iPad'de!
  6. 15:03 Milyonları ilgilendiren gelişme: AKP'den emekli ve memur maaşlarında kritik değişiklik planı!
  7. 15:03 Serenay Sarıkaya ve Mert Demir Aşk Yaşıyor: İlk Kez El Ele Görüntülendi!
  8. 15:02 Fırtına Alarmı! İzmir'de Bu Akşam Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Bekleniyor
  9. 14:51 Fenerbahçe Opet,Sultanlar Ligi'nde Eczacıbaşı'yı Yenerek Şampiyon!Kutlama'daki Fotoğraf Gündem Oldu
  10. 14:47 Koç Holding, dolandırıcılıkla ilgili bir uyarıda bulundu
  11. 14:47 Rakıya zam geliyor: Tarih açıklandı
  12. 14:45 Rakı severlere kötü haber: TBYD Başkanı zam için tarih verdi!
  13. 14:42 Araç Kiralama Giderlerinde Kamuda İsraf Alarmı
  14. 14:34 Sığınmacıları Ruanda'ya Gönderme Kararı: İngiltere'nin Tartışmalı Adımı
  15. 14:31 Güneş Kremi: Yaz Aylarının Vazgeçilmezi ve Cilt Dostu Koruyucunun Faydaları!
  16. 14:30 Heyecanla Beklenen Ölümlü Dünya 2'nin Netflix Yayın Tarihi Belli Oldu!
  17. 14:30 Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden müjde! 1 Mayıs itibariyle 1 TL'ye düşürülüyor
  18. 14:26 Boeing'in 787 Üretimindeki Sorunlar ve FAA Gözetimi: Havacılık Devi Zorluklarla Karşı Karşıya
  19. 14:24 ABD Kısıtlamalarına Rağmen: Nvidia Çipleri Çin'de Alıcı Buluyor
  20. 14:20 Kağıthane'de Tehlikeli Yolculuklar: Çocuklar Risk Altında!
Politika Haberleri