CNN canlı yayınında gergin anlar…‘Allah belanı versin!’

CNN canlı yayınında gergin anlar…‘Allah belanı versin!’

CNN canlı yayınında gergin anlar…‘Allah bela... CNN TÜRK'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge'de,  AKP eski  Milletvekili Resul Tosun ve Gazeteci-Yazar Necdet Saraç arasında "ifade özgürlüğü" tartışması yaşandı.Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge'de konukları,...

CNN TÜRK'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge'de,  AKP eski  Milletvekili Resul Tosun ve Gazeteci-Yazar Necdet Saraç arasında "ifade özgürlüğü" tartışması yaşandı.

Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge'de konukları, Canan Kaftancıoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik söylemlerini tartışırken, canlı yayında gergin anlar yaşandı. konuklardan Resul Tosun, meslektaşı Necdet Saraç'a Allah belanı versin!" dedi. AKP'li Tosun daha önce de AKP MYK üyesi olarak, karşısındakine su fırlatmıştı. Gündemde çok tartışılan bu hareketi sonrasında Tosun bir sonraki seçimlerde milletvekilliği listelerinde kendine yer bulamamıştı.

Madem ifade özgürlüğü, Allah belanı versin

CHP'li Kaftancıoğlu'nun sosyal medyadan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleri düşünce özgürlüğü kapsamına girip girmediği tartışılırken, konuklardan Resul Tosun, meslektaşı Necdet Saraç'a "Eğer Canan Kaftancıoğlu'nun  paylaşımlarına düşünce özgürlüğü diyorsan, ben de sana Allah belanı versin diyorum" dedi. Necdet Saraç da kendini tutmayıp "Ben de sana iade ediyorum" deyince ortam gerildi.

Bu sözler ifade özgürlüğü olamaz

Daha sonra Resul Tosun, Canan Kaftancıoğlu'nun söz konusu paylaşımlarının, ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyecek kadar ağır sözler olduğunun altını çizerek, Necdet Saraç'tan özür diledi.

Yeniçağ gazetesi yazarı Burhan Ayeri ise konuyu "Bir bu eksikti; Allah belanı versin" başlığı ile köşesine taşıdı. Ayeri, köşesinde

Vakti zamanında bir Ak Parti MYK üyesi karşısındakine su fırlatmıştı. Bu hareketi siyaseten sonunu getirdi. Bu defa yine bir başka Ak Partili ekranda "Allah belanı versin" diye bağırdı. Olay Tarafsız Bölge'de gerçekleşti. Bunu 22. dönem milletvekili Resul Tosun'un yaptığına tanık olduk. Hakaret ettiği ise gazeteci Necdet Saraç'tı. Duvar yazılarının önemli ismi'nin sinirlerinin bu kadar bozulmasını çözemedim. Belli ki, partisinin gidişatından mutlu değil. Bugün geldiği nokta meydanda.

Halen yandaş ve satışı olmayan bir gazetenin sıradan yazarı olmanın üzüntüsü içinde.

Açıkça söylemek gerekirse, Tarafsız Bölge de Saraç karşısında epey ezikti. Hani okul münazarası gibi değerlendirsem değil kazanmak, ikmale bile bırakmazdım. Doğrudan çaktırırdım.Bu ezikliği bela okuyarak gidermesi mümkün müydü? Sonra da CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun üslubunu örnekledim demekle saygısızlığını telafi edebilir mi?Tam program kapanırken söylediği "özür lafları"yla yarattığı rezaleti geçiştirebilir mi? Demek ki, eski milletvekili Resul'un siyasi geleceği sadece "ihtiyaç giderirken" akla gelecek!

Asıl şaşıran Ahmet Hakan da böyle bir çıkışı beklemiyordu. Bir ara şaşkınlık yaşadı. Biraz gecikmeli de olsa "Bizim ekranımızda böyle bir şey olamaz" uyarısında bulundu. Konunun en güzel yorumunu Uluç Özülker yaptı. Hayatı büyükelçiliklerle geçmiş birinin verdiği "siyaset ve olgunluk adabı" mükemmeldi. Tabii anlayabilene. Televizyon izleyicisi olarak Resul Tosun gibi adabı kıt birini tekrar ekranda görmek istemiyorum. Adının anons edildiğini gördüğüm an o kanalı zaplarım.

"CNN canlı yayınında gergin anlar…‘Allah belanı versin!’" haberi, 09 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan CNN canlı yayınında gergin anlar…‘Allah belanı versin!’ haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CNN canlı yayınında gergin anlar…‘Allah belanı versin!’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:47 Tahran'da İsrail'in İsfahan'a Düzenlediği Saldırı Protesto Edildi
  2. 16:42 Trabzonspor, Kayserispor maçına hazırlanıyor!
  3. 16:41 Google Çalışanlarının İşten Çıkarılması: İsrail Anlaşması Protestosu ve İç Çatışmalar
  4. 16:37 Galatasaray'da 5 oyuncu için bir imza töreni düzenleniyor
  5. 16:37 AYM ifade özgürlüğü kararı verdi: Artık bildiri dağıtmak için izne gerek olmadığı belirtildi
  6. 16:36 Japonya'da Sağlık Çalışanları, Google Haritalar'daki Asılsız Yorumlar İçin Dava Açtı
  7. 16:32 Erdoğan'a Fenerbahçe iddiası: "Ben artık Fenerbahçeli değilim, milli takımı tutuyorum"
  8. 16:32 Galatasaray, Anahtar Oyuncularla Yeniden Anlaştı: İmza Töreni Coşkuyla Kutlandı!
  9. 16:28 Ortadoğu Gerilimi Altın Fiyatlarını Uçurdu: Uzmanlar Düşüş Bekliyor
  10. 16:22 Türk Takımlarının Avrupa Kupalarındaki Macerası Son Buldu
  11. 16:19 Bankacılık Sektöründe Mevduatlar Yükseliyor, Kredi Hacmi Artıyor
  12. 16:15 TÜİK Verileri: Türkiye'de Çocuk Nüfusu Azalıyor
  13. 16:10 Süper Lig'de Heyecan Dorukta: Konyaspor ile Alanyaspor Arasında Kritik Mücadele!
  14. 16:06 Ukrayna Futbolunda Devrim: Hakemler Yalan Makinesinden Geçecek!
  15. 16:01 Mesut Özil'den Arda Güler'e Destek: 'Sabırlı Olması Gerek'
  16. 15:57 Annenin Kulağından Çıkan Canlı Örümcek Sosyal Medyada viral oldu
  17. 15:52 Fatih Karagümrük: Stadyum Eksikliği Nedeniyle Ceza Almamız Adaletsiz!
  18. 15:46 Putin ve Aliyev, Stratejik Görüşme İçin Buluşuyor: Güney Kafkasya'da Yeni Dönem Başlıyor
  19. 15:39 Polonya'da Tutuklanan Adam, Rusya'nın Zelenski'ye Suikast Girişiminde Rol Almakla Suçlanıyor
  20. 15:21 TCMB'nin Haftalık Verilerine Göre Rezervler Artıyor: Dövizde Gerileme, Altında Yükseliş
Politika Haberleri