'Bir Photoshop varsa o da Süleyman Soylu'nun kendisidir'

'Bir Photoshop varsa o da Süleyman Soylu'nun kendisidir'

'Bir Photoshop varsa o da Süleyman Soylu'nun... CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Süleyman Soylu Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz gezilerindeki kalabalığa Photoshop demiş.Asıl photoshop...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Süleyman Soylu Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz gezilerindeki kalabalığa Photoshop demiş.Asıl photoshop Soylu'nun kendisidir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Ekonomi ve Emek Masası yöneticileri TÜRK-İŞ’e bağlı Belediye-İş Sendikası Genel Merkezi’ni ziyaret ederek Belediye-İş Sendikası İstanbul şubeleriyle birlikte ekonomik krizin etkileri, çalışma yaşamındaki sorunlar ve gündemle ilgili bir değerlendirmelerde bulundular. Veli Ağbaba İstanbul seçiminin yenilenmesiyle milli gelirimizin 81 milyar dolar azaldığını ifade etti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Seyit Torun, Orhan Sarıbal, DİSK Önceki dönem genel başkanı İzmir Milletvekili Kani Beko, DİSK Öncekiş dönem genel başkanı Rıdvan Budak, İstanbul Emek Masası Koordinatörü Mustafa Öztaşkın, Birleşik Kamu İş Merkez yöneticisi Mehmet Yeşildağ, PM Üyesi Emre Çam,önceki dönem İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ve Fatih Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Kazım Akşahin’den oluşan heyet Belediye-İş Sendikasında basın toplantısı gerçekleştirdi.

Basın toplantısında ilk sözü alan Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul; “Biz emek örgütüyüz, sendikayız. Sendika haksızlığa uğrayanın yanında, haksızlık yapanın karşısında durmak demektir. Ekrem İmamoğlu’nu en iyi anlayacak Belediye-İş Sendikası’dır. Nedeni,bizim de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde bize zulüm edildi, haksızlık, vicdansızlık yapıldı. İBB deki yetkimiz zorla elimizden alındı. Hakkı teslim etme tarihi 23 Haziran.23 Haziran’da her şey çok güzel olacak. İstanbul’u bu hale getirenlere ders vermek lazım. Fark 13 bin değil,1 milyonun üzerde olmalı”dedi.

'İŞÇİNİN ALIN TERİ NE KADAR KUTSALSA İMAMOĞLU’NUN ALIN TERİ DE O KADAR KUTSAL'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ekrem İmamoğlu ile katılım gerçekleştireceklerini ancak farklı programlar nedeniyle toplantıya katılamadığını belirterek, İmamoğlu’nun selamlarını iletti. 23 Haziran seçimlerinde işçi sınıfına büyük görev düştüğünü belirten Ağbaba, “Alın teri kutsaldır. Dünya’da alın terinin ne olduğunu en iyi bilenler işçi kesimidir, emekçilerdir. Emekçiler, emeklerinin karşılığını almak için alın teri döküyorlar.

Bugünlerde çok terleyen bir kişi daha var o da Ekrem İmamoğlu. Sizin alın teriniz ne kadar kutsalsa Ekrem İmamoğlu’nun alın teri de o kadar kutsaldır. Hepimize düşen görev o alın terinin hakkını vermek; 31 martta çalınan mazbatayı iade etmektir. Bu noktada en büyük görev işçi arkadaşlarımıza düşüyor.” Şeklinde konuştu.

SEÇİMİN TEKRARI KARARI 81 MİLYAR DOLAR ZARAR VERDİ

31 Mart seçimleri sonrasında yaşanan sürecin ve İstanbul seçimlerinin yenilenme kararının Türkiye’nin itibarını zedelediğini belirten Ağbaba şöyle konuştu: “Rakamlarla da bu durum tescillenmiştir. Seçimin yenilenmesi kararının ardından 22 günde milli gelirimiz 81 milyar dolar azalmış. Yani kişi başına 986 dolar fakirleştik. Türk Lirası Dünya’da en çok değer kaybeden para biri oldu, 20 günde %10 değer kaybetti. Tüketici güveni yayınlandığı tarihten beri en düşük seviyeye indi. Türkiye’deki şirketlerin toplam değeri 20 milyar TL azalmıştır. İşsiz sayısı ise Türkiye tarihinin en yüksek seviyesine çıkarak, 94 ve 2001 krizlerini de aşmış ve 8.5 milyon rakamına ulaşarak rekor kırmıştır. Her 4 işsizden 1’ini üniversite mezunları oluşturmaktadır.

Maalesef herkesin öngörüsü bu rakamların daha da kötüye gideceği yönünde. Ana muhalefet partisinin mazbatasına el koyulan bir ülkeye ne yazık ki Dünya’daki kimse güvenmez. Çünkü hukuk güvencesi yok. Hukuk güvencesinin olmadığı yerde de yoksullaşma olur, işsizlik olur, fakirleşme olur. Bu nedenle, seçimin yenilenmesinin en büyük yükünü emekçiler ve işçiler çekmektedir. Rakamlarla söylersek Asgari ücret 31 Mart’tan bu güne 40 Euro azalmıştır.” dedi.

'İMAMOĞLU 300 BİN KİŞİYE İŞ BULACAK, İŞSİZLERİN GSS PRİMLERİNİ BELEDİYE ÖDEYECEK'

Ekrem İmamoğlu’nun 18 günlük Belediye Başkanlığı döneminde büyük icraatlar gerçekleştirdiğini vurgulayan Ağbaba, “Ekrem İmamoğlu su fiyatlarını düşürdü, toplu taşımayı ucuzlattı. Dün de işsizlik destek paketi açıkladı. Buna göre iş bulamayan İstanbulluların genel sağlık sigortası ödemelerini İstanbul Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirecek. İlk aşamada 300 bin kişiye iş bulunması planlanıyor.

Biz bunları yaparken, her gün yeni tuzaklar kuruyorlar. Belediyelerde faaliyet gösteren odalara bir yenisi eklendi o da: Müfettiş Odası. Günlerdir araştırma yapıyorlar, hiçbir şey bulamadılar, bulamayacaklar. Diğer tarafta ise israf düzeni ayyuka çıkmış durumdadır. Ekrem İmamoğlu seçildiğinde yapacağı ilk şey israfa son vermek olacak. Dünyanın en büyük araç üreticisi Almanya’da makam aracı sayısı 28 bin, hiç otomobil üretmeyen Türkiye’deki makam aracı sayısı ise tam tamına 130 bin. Bu israf düzeni son bulacaktır.” İfadelerini kullandı.

'EYT SORUNU TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SORUNLARINDAN BİRİDİR'

Kıdem tazminatı tartışmalarıyla ilgili olarak da 3 Konfederasyonla görüşme halinde olduklarını söyleyen Ağbaba, kıdem tazminatı ve EYT ile ilgili açıklamaların yetkisiz bakanlar tarafından yapıldığını vurguladı. Ağbaba, “Kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir. Bu konuda işçilerimizin ve sendikalarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Diğer bir önemli konu ise EYT’dir. EYT, Türkiye’nin en büyük sorunlarından biridir.

Nereye kaçarlarsa kaçsınlar Cumhuriyet Halk Partisi EYT sorunun peşini bırakmayacaktır. Bu konuda da yetkisiz bir şekilde konuşup EYT’nin maliyetini 800 milyar lira olarak açıklayan İçişleri Bakanı Soylu bu hesabı nasıl yaptığını açıklamalıdır. Bu rakam tamamen yalan ve bilmeyenleri kandırmaya yönelik bir hamledir.” Dedi.

'BİR PHOTOSHOP VARSA O DA SÜLEYMAN SOYLU’DUR'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Ekrem İmamoğlu’nun mitingleri photoshop’tur.” açıklamasını da sert biçimde eleştiren Ağbaba, “Tabi Süleyman Soylu’da yalan çok. Ekrem İmamoğlu’nun gerçekleştirdiği Trabzon tarihinin en büyük mitingine ‘photoshop’ diyor. İmamoğlu o mitingi bir tek kuruş belediye ve devlet imkanı kullanmadan, bir tane bedava otobüs kaldırmadan, hiçbir valilik ve kaymakamlığın kaynağını harcamadan, polisleri taşımadan, sadece Trabzonlularla gerçekleştirmiştir.

Bu miting Trabzon tarihinin en büyük mitingi olarak tarihe geçmiştir. Ama Soylu ne diyor? ‘Photoshop’… Bir photoshop varsa o ‘photoshop’ Süleyman Soylu’dur. Süleyman Soylu Photoshop’un taa kendisidir. AKP’ye, Recep Tayyip Erdoğan’a neler söylüyordu? ‘Onlardan bu hırsızlıkların hesabını sormassam namerdim.’ Diyordu. Şimdi geldiği nokta bu. O nedenle photoshop varsa o photshop Süleyman Soylu’dur.” İfadelerini kullandı.

ÖZGÜR ÖZEL; 'İMAMOĞLU CUMHURİYET PROJESİDİR'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise “23 Haziranda İstanbullular, İstanbul’a,Türkiye’nin itibarına ve ekonomisine sahip çıkacaklar. Seçimlerin iptal edilmesi İstanbul’un 3 ayının gasp edilmesidir. Binali Yıldırım sesimi duyuramadığım için çaldılar cümlesini kullandım dedi. Binali bey sesini duyuramıyorsa,haksız yere belediyeden çıkarılanlar, asgari ücret mağdurları nasıl sesini duyursun. 100 liranın 75 lirası nasıl sahte olur.?

Rehavete kapılmamak lazım.Nasıl olsa seçimi kazandık diyip oy vermemeye gelmeyenleri uyarmak lazım. Hukuk güvencesi olmayan yere ne para gelir, ne yatırım ne turist gelir” İfadelerini kullandı.

Özel; “Ekrem İmamoğlu’na proje diyorlar. Evet bir proje. İmamoğlu Cumhuriyet projesi. Trabzonlu fakir bir ailenin çocuğu İstanbul’a gelir, okuyabilir, iş kurabilir, evlenebilir, günü gelir İstanbul’un belediye başkanı olabilir” dedi.

"'Bir Photoshop varsa o da Süleyman Soylu'nun kendisidir'" haberi, 12 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan 'Bir Photoshop varsa o da Süleyman Soylu'nun kendisidir' haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Bir Photoshop varsa o da Süleyman Soylu'nun kendisidir' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Politika Haberleri