Birçok alanda ödüllü ‘South Park’ dizisi, son bölümünde Türkiye’deki polis devletini böyle eleştirdi

Birçok alanda ödüllü ‘South Park’ dizisi, so... Birçok alanda ödül alan dünya tarihindeki gelmiş geçmiş en cesur eleştirel-komedi animasyon dizisi 'South Park' yine cesurca bir bölümle "Polis Devleti"...

Birçok alanda ödül alan dünya tarihindeki gelmiş geçmiş en cesur eleştirel-komedi animasyon dizisi 'South Park' yine cesurca bir bölümle "Polis Devleti" anlayışını 23. Sezon 2. Bölümünde eleştirdi. Dizinin bu bölümünde dünyadaki polis devletleri örneklerini ekrana getirirken, 20. dakikada Türkiye'den TOMA ile hareket eden bir çevik kuvvet ordusu görüntüsü kullandı.

Dizinin o bölümünden bir fotoğraf

South Park Hakkında

South Park, 1997 yılından itibaren yayınlanmakta olan ABD yapımı animasyon komedi dizisi.

Yaratıcıları Trey Parker ve Matt Stone'dur. ABD'de Comedy Central kanalında oynamaktadır. En son 23. sezonu yayınlanmıştır. Dizinin 1999 yılında South Park: Bigger, Longeröd & Uncut adlı uzun metraj sinema filmi gösterime girmiştir. Dizi, birçok alanda ödül kazanmıştır ve gelmiş geçmiş en popüler ve başarılı çizgi dizilerdendir.

South Park, The Simpsons ve Arthur'dan sonra ABD'de en uzun süreli yayınlanan çizgi dizidir. Dizinin 2019 yılına kadar devam edeceği açıklanmıştır.

Dizi, Colorado eyaletinin South Park adlı küçük bir kasabasında yaşayan Stan Marsh, Kyle Broflovski, Eric Cartman ve Kenny McCormick isimli dört çocuk merkez alınarak anlatılan bir takım gerçeküstü olayların da yer aldığı maceralardır. Alışılmamış olan çizgi dizinin yapım şeklidir. Figürler basık ve basit resmedilmişlerdir. Resimler sanki kağıttan bir araya getirilmiş gibidir. Aslında bu, ilk animasyonlarda Parker ve Stone'un çizme kabiliyetlerinin fazla olmamasından kaynaklanmış bir durumdu. Yine de South Park karakterleri şu anda kendi tarzlarına ismini veren özgün bir çizim tekniğine sahiptir. South Park karakteri oluşturma editörleri bugün bazı internet sitelerinde bulunmaktadır. South Park'ın ilerleyen bölümlerinde animasyonlar bilgisayarda, Software Power Animator ile oluşmaya başladı. Nihayetinde de Maya Software kullanıldı Animasyonlar ve detaylar zaman içinde belirgin bir şekilde gelişmesine rağmen, kağıt görünümünden bir şey kaybetmedi. Gerçekte var olan şahısların yüzleri, genelde bir foto ile animasyona eklenmiştir. Bu fotoğraflarda ağız canlandırılarak, tıpkı Monty Python'ın animasyonları gibi resmin içine monte edilmiştir.

Dizinin her bölümü, tüm karakter ve olayların kurgu olduğunu ve içeriğinden dolayı hiç kimse tarafından izlenmemesi gerektiğini belirten bir uyarıyla başlar. 9-10 yaşında çocukların başından geçen olayları anlatsa da içerdiği ağır şiddet, küfür ve cinsel espriler sebebiyle çocukların izlememesi tavsiye edilmektedir.

South Park, birçok sosyal, kültürel, dinsel ve siyasi gönderme içeren ve hiç kimseden lafını esirgememesi sebebiyle birçok farklı gruptan tepki gören bir dizidir.

Dizinin Ana Karakterleri

  • Eric Cartman: Grubun ırkçı, bencil ve küstah üyesidir. Amerikan toplumunun karanlık yönlerinin abartılmış hali olarak çizilmiştir. Küçük problemleri için bile karmaşık ve kötülük dolu planlar yapıp bunları harfiyen uygulayabilecek birisidir. İnsanları da bu planları için manipüle etmekte başarılıdır. Kyle'ın Yahudi olmasıyla, Kenny'nin ise fakirliğiyle sürekli dalga geçer. Liberaller, feministler, hippiler ve daha birçok kesimden nefret eder.
  • Kenny McCormick: Grubun en fakir üyesidir. Sürekli olarak anorağı ile dolaştığı için ne dediği çoğunlukla anlaşılmasa da grubun en ağzı bozuk üyesidir ve cinsel konularda genel olarak en bilgilileridir. Dizinin ilk sezonlarında neredeyse her bölüm ölmekte, sonraki bölüm ise hiçbir açıklama yapılmaksızın geri gelmektedir.
  • Kyle Broflovski: Stan'in en yakın arkadaşıdır. Yine oldukça iyi kalpli ama biraz saftır. Yahudi kökenlidir ve bu yüzden Cartman ile sık sık atışır.
  • Stan Marsh: Grubun en normal üyesidir. Ortalama bir 9 yaşındaki Amerikan çocuğunun özelliklerine sahiptir. Kyle ile yakın arkadaştır. Heyecanlandığı ve aşık olduğu zamanlar kusar. Genelde mantıklı ve iyi kalpli biri olsa da Cartman tarafından kolayca manipüle edilebilir. Dizinin yaratıcılarından Trey Parker'dan esinlenilerek yaratılmıştır.

"Birçok alanda ödüllü ‘South Park’ dizisi, son bölümünde Türkiye’deki polis devletini böyle eleştir." haberi, 04 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Birçok alanda ödüllü ‘South Park’ dizisi, son bölümünde Türkiye’deki polis devletini böyle eleştirdi haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Birçok alanda ödüllü ‘South Park’ dizisi, son bölümünde Türkiye’deki polis devletini böyle eleştirdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Haberleri