Borcu olan kişi yerine akrabasına mesaj gönderen avukata 50 bin TL…

Borcu olan kişi yerine akrabasına mesaj gönderen avukata 50 bin TL…

Borcu olan kişi yerine akrabasına mesaj gönd... İcra takibi yapan avukatın bilgilendirme için atması gereken kısa mesajı borçlu olan şahıs yerine yanlışlıkla akrabasına göndermesi sonucunda avukata 50 bin lira idari para cezası kesildi.Kişisel Verileri Koruma Kurulu'nun 31/05/2019...

İcra takibi yapan avukatın bilgilendirme için atması gereken kısa mesajı borçlu olan şahıs yerine yanlışlıkla akrabasına göndermesi sonucunda avukata 50 bin lira idari para cezası kesildi.

Kişisel Verileri Koruma Kurulu'nun 31/05/2019 Tarihli ve 2019/166 Sayılı Kararı’na göre, şikayetçi olan şahsa, içerisinde yeğenine ait olan ad, soyad ve hizmet numarasının yer aldığı mesajın gönderildiği tespit edildi.

“RAKAM HATASIYLA YEĞENİNE GÖNDERDİK”

Mesajı gönderen avukat kurula verdiği cevapta, bu gönderimin personel hatasından kaynaklandığını ve başka bir aboneye ait giriş yapılırken rakam hatası sonucunda ilgili kişiye SMS gönderildiğini belirtti. Öte yandan, şikayetçi şahıs, yeğeninin telefon numarası ile kendisine ait telefon numarasının rakam yanlışlığı ile karıştırılmasının mümkün olmadığını belirterek gereğinin yapılmasını talep etti.

Kurul ise, şikayetçinin talebini haklı buldu. Kararda, şikayetçi şahsa ait telefon numarasının da hukuksuz şekilde veri işleme faaliyetine dahil edildiği belirtildi.

Veri sorumlusu avukat hakkında, “Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini önlemek” yükümlülüğünü yerine getirmediği gerekçesiyle 50 bin lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

SÜREKLİ MESAJ GÖNDERMEK YASA DIŞI

İcra takibi için atılan kısa mesajlara ceza verilmesi yeni değil. Avukatlık bürolarının alacakların tahsili için telefon ve kısa mesaj yoluyla vatandaşı hacizle tehdit ettiği kısa mesajlara Reklam Kurulu'ndan ceza gelmişti. Geçen yıl, bir tüketicinin şikayeti üzerine bu şekilde kısa mesaj gönderen bir avukatlık bürosuna 31 bin 176 lira idari para cezası kesilmişti.

...

İlgili kişiye ait telefon numarasına kendisine ait olmayan içeriğin gönderilmesi ile ilgili Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 31/05/2019 Tarihli ve 2019/166 Sayılı Karar Özeti

Karar Tarihi : 31/05/2019

Karar No : 2019/166

Konu Özeti : İlgili kişiye ait telefon numarasına kendisine ait olmayan içeriğin gönderilmesi ile ilgili Kurul kararı

İlgili kişinin, şahsına ait telefon numaralarına gönderilen ve kendisine ait olmayan içerik barındıran kısa mesaj (SMS) nedeniyle veri sorumlusuna başvurduğu; veri sorumlusu tarafından verilen cevapta, bu gönderimin personel hatasından kaynaklandığı ve başka bir aboneye ait giriş yapılırken 1 rakam hatası sonucunda ilgili kişiye SMS gönderildiği tespit edilerek yanlışlığın derhal düzeltildiğinin belirtildiği; ancak, kendisine gönderilen SMS’te kişisel verileri yer alan kişinin yeğeni olduğunu ve yeğeninin telefon numarası ile kendisine ait telefon numarasının 1 rakam değişikliği / yanlışlığı ile karıştırılmasının mümkün olmadığını belirterek veri sorumlusu hakkında gereğinin yapılmasını talep ettiği başvurusunun incelenmesi neticesinde,

Gerek bir şirketler grubuna borçlu olduğu belirtilen ve şikayetçinin yeğeni olduğu anlaşılan şahsa ait ad, soyad ve hizmet numarasının şikayetçiye ait hatta gönderilmesi, gerekse şikayetçiye ait telefon numarasının, Kanunda düzenlenen işleme şartlarından herhangi birine dayanmadan işlenmesi şeklindeki tek bir harekete bağlı iki farklı veri işleme faaliyeti sonucunda Kanunun 12 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde öngörülen “Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini önlemek” yükümlülüğünü yerine getirmediği anlaşılan veri sorumlusu avukat hakkında, Kanunun 18 inci maddesinin (1) numaralı fıkrasının (b) bendi kapsamında 50.000 TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

"Borcu olan kişi yerine akrabasına mesaj gönderen avukata 50 bin TL…" haberi, 19 Temmuz 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Borcu olan kişi yerine akrabasına mesaj gönderen avukata 50 bin TL… haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Borcu olan kişi yerine akrabasına mesaj gönderen avukata 50 bin TL… 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:31 Beyaz Saray: "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok"
  2. 22:24 Beyaz Saray, Erdoğan'ın ABD ziyaretinde Biden ile görüşme olmayacağını açıkladı!
  3. 22:17 AKP'den ayrılıp CHP'ye geçti! Özel, kendi rozetini taktı: "Doğru yolu seçtim"
  4. 20:14 Ahmet Davutoğlu: "15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin"
  5. 19:54 Emeklilere Müjde! 15 Bin TL'ye Kadar Nakit Promosyon Fırsatı Son Başvuru Tarihi Yaklaşıyor!
  6. 19:54 ÇAYKUR'da İş İmkanı! İşte Başvuru Şartları ve Tarihleri
  7. 19:54 Kuş Gribi Kabusu Geri Geldi: Yumurta Fiyatları Artıyor!
  8. 19:54 Petek Dinçöz'ün Annesi Estetik Yaptırdı! Görüntüsü Sosyal Medyada Olay Yarattı!
  9. 19:41 SNP-Yeşiller Koalisyonu Çöktü: İskoçya'da Sera Gazı Anlaşmazlığı Krizi
  10. 19:37 Clara Chizoba Kronborg, YouTube'da Guinness Rekorlar Kitabı'na Giren En Uzun Röportajı Yaptı!
  11. 19:33 İstanbul'da Atatürk'e Hakaret Eden Sanığa Hapis Cezası: 3 Yıl 9 Ay
  12. 19:28 26 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  13. 19:25 İslam Memiş: "Piyasalarda biraz dalgalanma görebiliriz"
  14. 19:24 Altın yüzde 2,4 değer kazandı
  15. 19:24 Heyecan Dorukta: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi Biletleri Satışta!
  16. 19:17 Muslera, Uruguay Milli Takımı'ndan emekli oldu
  17. 19:07 Güzellik Merkezi Kurşunlama Davasında Ara Karar: Tutukluluk Hali Devam Ediyor
  18. 19:01 Barcelona'da Xavi ve Laporta İttifakı: Takımın Geleceği İçin Birlikte Devam Kararı Aldılar
  19. 18:57 Zehra Güneş'in Fenerbahçe'ye Transfer İddiası Yalanlandı: VakıfBank ile Yoluna Devam!
  20. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
Haberleri