Buldan'dan Erdoğan'a 'Dolmabahçe' hatırlatması

Buldan'dan Erdoğan'a 'Dolmabahçe' hatırlatması

Buldan'dan Erdoğan'a 'Dolmabahçe' hatırlatması HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Iğdır'da yaptığı görüşmede Erdoğan'a Dolmabahçe görüşmesini hatırlattı. Buldan, "Dolmabahçe'de o bakanları sen yanımıza

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Iğdır'da yaptığı görüşmede Erdoğan'a Dolmabahçe görüşmesini hatırlattı. Buldan, "Dolmabahçe'de o bakanları sen yanımıza gönderdin" ifadelerini kullandı.

Son mitingini Iğdır'da yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Çözüm Süreci'nde, bu ülkede huzur vardı, güven vardı" dedi. Buldan, tarihi Dolmabahçe toplantısıyla ilgili de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verdi: "Dolmabahçe Sarayı’nda biz kimin bakanlarıyla görüştük? Sen gönderdin yanımıza, o açıklamayı birlikte yapmamız için. Biz, kendi kendimizle görüşmedik. Biz o süreçte AKP heyetleriyle görüştük."

Duvar'ın haberine göre, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Çözüm Süreci’nde Dolmabahçe deklarasyonunu hatırlatarak, o toplantıya katılan iki bakanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevlendirildiğini söyledi.

Iğdır’da bugün miting düzenleyen Buldan, “Sevgili halkımız, ilk mitingimizi Cizre’de yapmıştık. Final mitingimizi Iğdır’da yapıyoruz. Bu benim son mitingim” dedi. Mitinge katılanlara “Iğdır bugün bir başka güzel. Iğdır’ın kadınları, gençleri, Iğdır’daki Kürtler, Azeriler, Terekemeler, Türkler bugün bir başka güzel” diye seslenen Buldan, AK Parti iktidarının 31 Mart’ta gidici olduğunu söyledi.

‘SÜREÇTEN ONUR DUYUYORUZ’

Buldan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Dolmabahçe Mutabakatı ile ilgili açıklamalarına ise şöyle yanıt verdi:

“Bizden barış istediğimiz için, demokrasi dediğimiz için, adalet dediğimiz, hukuktan bahsettiğimiz için korkuyorlar. Onun için dün Tayyip Bey bir kez daha Dolmabahçe Mutabakatı’nı ve Çözüm Süreci’ni hedef olarak gösterdi. Oysa herkes biliyor ki 2011 ve 2015 yıllarında başlayan Çözüm Süreci’nde, bu ülkede huzur vardı, güven vardı. Bu ülkede insanlar yarınlarına, geleceğe güven içinde bakıyordu.

Kimse yaşamını yitirmiyordu. Ancak o süreci bozdular, bozmakla da kalmayıp o süreci inkar ettiler. Yaptıklarını, görüşmelerini inkar ettiler. Dolmabahçe Sarayı’nda biz kimin bakanlarıyla görüştük? O bakanlar bizim değil, AKP’nin bakanlarıydı. Sen gönderdin yanımıza, o açıklamayı birlikte yapmamız için. Biz, kendi kendimizle görüşmedik.

Biz o süreçte AKP heyetleriyle görüştük. Recep Tayyip Erdoğan’ın Çözüm Sürecini inkar etmesi, kendi iktidarını korumak, kendi iktidarını ayakta tutmak için, bugün özellikle milliyetçi cepheden oy alabilmek için o süreci inkar etmesi büyük bir hadsizliktir. Bizler o süreçten büyük bir onur duyuyoruz.

Çünkü, o süreçte gençlerimiz yaşamını yitirmiyordu. Ne bir asker ne bir polis ne de bir sivil yaşamını yitirdi. Ne mutlu bize ki o süreçte vardık, o sürece katkı sunduk! Biliyorlar ki barış olsaydı yolsuzluk, hırsızlık yapamayacaklardı. Barış olsaydı, ellerinde sopa ile bu ülkeyi yönetemeyeceklerdi. İşte inkarlarının sebebi budur. Reddetmelerinin nedeni budur!”

‘AKP-MHP-İYİ PARTİ BİR ARAYA GELDİLER’

Iğdır’da belediyeyi HDP’nin yönettiğine dikkat çeken Buldan, “Hepimiz tanık oldunuz, belediye eşbaşkanlarımız hiçbir ayrım yapmadan, bu belediyenin kapılarını herkese açık tuttu. Kürtlerin, Türklerin, Azerilerin, Terekemelerin, dışarıdan gelenlerin, herkesin belediyesidir. Bu birliktelikten rahatsız olanlar var, birleşenler var. AKP-MHP-İYİ PART bir araya geldiler. Ancak bu oyun tutmayacak. Haklarımız buna izin vermeyecek. Onların HDP’ye karşı birleştiklerini biliyoruz. Ama bu, halklarımızın 31 Mart’ta yapacağı tercihle mutlaka bozulacak.”

DOLMABAHÇE’DE KİMLER VARDI?

Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’nde 28 Şubat 2015’te bir araya gelen hükümet ve HDP heyeti, kameraların önünde Abdullah Öcalan’ın PKK’ye silah bırakmak için bahar aylarında olağanüstü kongre toplama çağrısını okudu. Dolmabahçe toplantısına, Çözüm Süreci’nde görev alan HDP heyetinden Pervin Buldan, İdris Baluken ve Sırrı Süreyya Önder ile dönemin Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu katılmıştı.

"Buldan'dan Erdoğan'a 'Dolmabahçe' hatırlatması" haberi, 29 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Buldan'dan Erdoğan'a 'Dolmabahçe' hatırlatması haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Buldan'dan Erdoğan'a 'Dolmabahçe' hatırlatması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:51 ‘Yakışıklılığınızın dezavantajını Gupse Özay görüyordur’ sorusuna Barış Arduç'tan jet yanıt
  2. 09:47 11 Hükümet Konağı ihalesi yapıldı: Toplam bedeli 1 milyar 189 milyon
  3. 09:40 Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu: Yeni anayasa bir vizyon ister fakat ortada bundan eser yok
  4. 09:34 ATV'nin sevilen dizisi için apar topar final kararı
  5. 09:30 Alman basını: Nico Hulkenberg Audi ile anlaştı, resmi açıklama yakın
  6. 09:24 Yeni anayasa için havuz kurulacak: Süreci Numan Kurtulmuş yönetecek
  7. 09:16 Pazarcık'ın yeni belediye başkanı anlattı: Son mesai saatinde 4.5 milyonluk fatura kesildi
  8. 09:13 Fatih Terim isyan etti: Böyle bir hakem masraf edip Fransa'dan mı getirilir
  9. 09:06 İstanbul boğazındaki ünlü mekanda tecavüz skandalı
  10. 09:00 Çorlu tren kazası davası bugün
  11. 08:50 AK Parti’den Bursa’da dev enkaz: Borç 20 milyar TL
  12. 08:45 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda seferler üç gün sonra normale döndü
  13. 08:40 Hyundai IONIQ 5, Türkiye'ye özel donanımıyla satışa sunuldu
  14. 08:35 Kiracısı Demet Akalın'ı çıldırttı: O evi almak için milletin ağız kokusunu çektim
  15. 08:31 Gönül Dağı dizisinin ekibinde yaşanan taciz davası sonuçlandı
  16. 08:27 CHP kurmayları anlattı: Yargı krizi konuşulacak
  17. 08:24 ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında son durum: Oğuz Murat Aci'nin avukatından açıklama
  18. 08:20 İsmailağa'da liderlik kavgası kızıştı: Cübbeli Ahmet'ten tehdit açıklaması
  19. 08:16 Diyanet Tasarruf Genelgesi’ni deldi: Audi A6 tahsis edildi
  20. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: Ziyaret iptal olabilir 2 gün içinde netleşecek
Politika Haberleri