Bülent Arınç, 'maaş' tartışmaları konusunda kendini böyle savundu

Bülent Arınç, 'maaş' tartışmaları konusunda kendini böyle savundu

Bülent Arınç, 'maaş' tartışmaları konusunda ... Yeni oluşturulan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, maaşının arttırılması ile ilgili tartışmalara ilişkin...

Yeni oluşturulan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, maaşının arttırılması ile ilgili tartışmalara ilişkin açıklamada bulundu.

Cumhurhurbaşkanlığı tarafından yeni oluşturulan Yüksek İstişare Kurulu, ilk aldığı kararda aldıkları maaşı 13 bin liradan 18 bin liraya çıkarmıştı. Bir TV kanalında bu olayın sorulması üzerine bunu gündeme getirenlere "edepsizler" diyen Arınç, eleştirilerin odağı haline gelince Twitter'dan açıklama yaptı. Arınç'ın olayın montaj olarak nitelemesi dikkat çekti.

Arınç'ın açıklaması şöyle:

Birazdan; son günlerde şahsımı ve şahsım özelinde Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu’nu karalamak adına yalan, iftira, montaja dayanan ve maksatlı bir şekilde dolaşıma sokulan video hakkında Twitter üzerinden bir açıklama yapacağım. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Önceden kararlaştırdığımız bir program çerçevesinde 24 Haziran – 2 Temmuz tarihleri arasında eşimle ve dostlarımla birlikte 5 ülkeyi kapsayan Balkan seyahatine çıkmıştık. Bugün yurda döndük.

Gezimizle ilgili güzel hatıra ve notları sizlerle ayrıca paylaşacağım ancak yurt dışında bulunduğum süreçte son günlerde sosyal medya kaynaklı kamuoyunu etkilemeye yönelik yalan ve iftiraların ulaştığı çirkin seviyeyi görünce bir açıklama yapmaya ihtiyaç duydum.

Habertürk’te Sn. Kübra Par ile geçmişte yaptığım bazı programlardaki sözlerimin günler sonra kasıtlı montajlarla çarpıtıldığını üzülerek izledim.

Kasıtlı olarak programdan günler sonra dolaşıma sokulan bu montaj eseri video, bu polemikten çıkar sağlamaya çalışan kişi veya kişilerin ürünüdür.

Bu orijinal videoda görüleceği üzere “insanî ve islâmî görevim” olarak tanımladığım kavram, eleştiri hakkıdır. Çünkü benim İslâm ve demokrasi anlayışımda eleştirinin yeri ve payı büyüktür.

Montajlı olarak dolaşıma sokulan bu video ile oluşturulmaya çalışılan algı ise Cumhurbaşkanımızın yanında olmamı “insanî ve islâmî görev” olarak gösterme çabasıdır.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu’nun yaptığı toplantı, Cumhurbaşkanımızın başkanlığında ve G20 Zirvesi için yurtdışına çıkmasından hemen önce yapılmıştır. O günlerde önceden planlanmış bir yurtdışı seyahatim nedeniyle de o toplantıya katılamadım.

Toplantı sonrasında tarafıma yapılan bilgilendirme ile toplantıda YİK’in çalışma usul ve esaslarının istişare edildiği öğrendim.

Yapılan toplantıda YİK üyelerinin maaş konusunun gündeme gelmediğini ve üyelerin kendi maaşlarını belirleme gibi bir tasarrufları olmadığını belirtmek isterim. Bu konuda tek yetkili makam Sayın Cumhurbaşkanımızın kendisidir.

"Bülent Arınç, 'maaş' tartışmaları konusunda kendini böyle savundu" haberi, 02 Temmuz 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Bülent Arınç, 'maaş' tartışmaları konusunda kendini böyle savundu haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bülent Arınç, 'maaş' tartışmaları konusunda kendini böyle savundu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:14 Nuray Babacan: Kulislerde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 40+1 formülü tartışılıyor
  2. 08:09 İsmail Saymaz: Kepez’in intikamını ‘teleferik’ ile almak
  3. 08:05 Aytunç Erkin yazdı: 28 Şubat’ın “sır” CD’si 2007’de hazırlanmıştı
  4. 08:03 Meteoroloji uyardı: Kuvvetli rüzgar yurda giriş yaptı
  5. 04:52 İran Dışişleri bakanlığı açıkladı: Batılı ülkeler İsrail'in savaş suçları için hesap vermeli
  6. 04:49 Apple Tahtı O ünlü markaya Kaptırdı: Pazar liderliğini kaybetti
  7. 04:44 Sadece 10 yaşında ama Gazzeli çocuklar için 8 bin sterlin bağış topladı
  8. 04:40 Bakan Özhaseki açıkladı: “Yıl sonuna kadar 200 bin deprem konutunu teslim edeceğiz”
  9. 04:35 İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan açıkladı: “Sonraki tepkimiz daha sert, kapsamlı olacaktır”
  10. 04:29 Goncharova yenilgiyi hazmedemedi! Ebrar Karakurt hedef alındı
  11. 04:20 ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya'ya "İsrail'e destekten vazgeçin" uyarısı yapıldı
  12. 04:16 Seçimlerin peşinden ilk kabine bugün: Gündemde hangi konular olacak
  13. 04:03 Özgür Özel'den ağır açıklama : Hatay kararı tam kanunsuzluğun daniskasıdır
  14. 04:01 Beşiktaş'ta teknik direktör krizi gündemde
  15. 03:57 Spotify eğitim platformuna dönüşüyor! İlk iki kurs ücretsiz olacak
  16. 03:54 Tarım sektöründe alarm ziller çalmaya başladı: acilen bir şeyler yapılmalı!
  17. 03:52 Aylık maaşı 200 bin TL, çalışacak personel bulunamıyor: Bu sektörde kriz yaşanıyor!
  18. 03:50 Reytingleri altüst eden dizinin sezon finali tarihi belli oldu! Severlerine kötü haber geldi
  19. 03:48 Galatasaray'dan altın değerinde üç puan geldi
  20. 03:44 Online platformlardan terapi yaygınlaşıyor: sayısı 2025’te 650 milyonu aşacak
Politika Haberleri