Orijinalinin yarı fiyatına çakma Range Rover Evoque

Orijinalinin yarı fiyatına çakma Range Rover Evoque

Orijinalinin yarı fiyatına çakma Range Rover... Çinliler bu kez sert kayaya çarptı! İngiliz otomotiv devi Jaguar Land Rover, Çinlilerin 2015 yılında çakmasını yaptığı “ Range Rover Evoque

Çinliler bu kez sert kayaya çarptı! İngiliz otomotiv devi Jaguar Land Rover, Çinlilerin 2015 yılında çakmasını yaptığı “ Range Rover Evoque ” için açtığı davayı sonunda kazandı. İşte detaylar.

Çin’in yerel otomobil markalarından biri olan Landwind, 2015 yılında JLR menşeli coupe-SUV modeli Range Rover Evoque’un tüm iç ve dış tasarımını kopyalayarak çakma bir Evoque yapmıştı. X7 adı altında piyasaya sürülen çakma Range Rover Evoque , sağlam bir mekanik dayanağı olmadığı için hemen anlaşıldı. Bunu fark eden İngiliz otomotiv devi Çinli markaya dava açtı. Dava süreci oldukça uzun sürdü. Bu süre zarfında 2015 model X7 satışta kalmaya devam etti. Bunu fırsat bilen Landwind, gemiyi iyice azıya aldı. 2017 yılında çakma Evoque modelini makyajladı ve yenilenen tasarımı ile tekrar piyasaya sürdü.

Taa ki geçtiğimiz günlere kadar! Birkaç yıl önce Jaguar Land Rover’ın çakma Evoque yaptığı gerekçesiyle Çinli Landwind’e açılan davada nihai karar geçtiğimiz günlerde verildi. Pekin’deki Chaoyang Bölge Mahkemesi’nde görülen davada Landwind’in X7 modelinde birinci nesil Evoque’dan en az beş özellik kopyaladığına karar verildi. Bu karar verilirken Çinli Landwind markasının sahibi Jiangling Motor Corporation’un geçmişte yaptığı benzer fikir hırsızlıkları ve ihlal ettiği telif hakları da göz önünde bulunduruldu.

Range Rover Evoque

Mahkemeye göre iki otomobil arasındaki benzerlikler tüketiciler arasında büyük karışıklığa neden oldu. Bu nedenle Landwind X7’nin üretimi ve satışı hiç vakit kaybetmeden süresiz olarak durduruldu. Ayrıca Landwind’in İngiliz otomotiv devi Jaguar Land Rover’a henüz açıklanmayan, ancak oldukça yüklü miktarda olduğu tahmin edilen büyük bir tazminat ödemesi yapmasına karar verildi.

Çin mahkemelerinin verdiği tüm bu kararlar Çin yargı sisteminde emsal oluşturacak nitelikte. Çünkü bu, Çin’in küresel bir otomobil üreticisinin lehine sonuçlandırdığı ilk dava.

Jaguar Land Rover’ın Küresel Hukuk Direktörü Keith Benjamin, emsal niteliğinde olan bu karar ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında “Çin mahkemelerinin fikri mülkiyet haklarında adaletli davrandığını gösteren bu kararı büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz. Bu karar Çin’e yapmaya düşündüğümüz yatırımlar konusunda bize güven verdi” gibi olumlu ifadeler kullandı.

"Orijinalinin yarı fiyatına çakma Range Rover Evoque" haberi, 25 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Teknoloji kategorisi altında bulunan Orijinalinin yarı fiyatına çakma Range Rover Evoque haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Orijinalinin yarı fiyatına çakma Range Rover Evoque 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  2. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta Para Cezası Geliyor!
  3. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  4. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  5. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  6. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  7. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  8. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  9. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  10. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  11. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  12. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  13. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  14. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  15. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  16. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  17. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  18. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  19. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  20. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
Teknoloji Haberleri