Kılıçdaroğlu: Berfo Ana'nın vebali kimin boynuna?

Kılıçdaroğlu: Berfo Ana'nın vebali kimin boynuna?

Kılıçdaroğlu: Berfo Ana'nın vebali kimin boy... Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi.Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle;İnanç, insanların öznesini oluşturur. Ramazan bayramında...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle;

İnanç, insanların öznesini oluşturur. Ramazan bayramında ve öncesinde hep birlikte güzelliklerden söz ederiz, kırgınlıkları gidermeye çalışırız. İnançlara, kimliklere saygı duymak hepimizin görevidir. Eğer insansak bunu yüreğimizde hissetmek zorundayız. İnsanların inançları dolayısıyla ötekileştirilmesini gözardı edemeyiz.

Ramazan sofraları kuruluyor, bir kişi kürsüye çıkıyor, ağza alınmadık ne varsa her şeyi söylüyor. İnanç sömürüsü bu kadar acımasız olmamalı. Bu kadar olmamalı. Vatandaş inanç için gelmişken kendisini adeta cehennemin ortasında buluyor. Biz özgürlükçü bir partiyiz yasakçı bir parti değiliz. Her inanca saygımız var.

İnsanları inançları nedeniyle ayırmıyoruz. Benim gibi inanmıyorsan senin yerin hapishanedir diyorlar. Düne kadar bu suçlamaları CHP'ye yapıyorlardı. Bugün bütün gerçekler ortaya çıktı. CHP özgürlükçü bir parti, AKP yasakçı bir partidir bu kimlik ortaya çıktı. İnsanların inançlarına saygı göstermek bizim görevimizdir.

Hiç kimsenin inancını siyasete malzeme etmedik bundan sonra da etmeyeceğiz.

Bugün Dünya Eczacılar Günü. İstanbul'da 8 bin 800 eczacımız var. Bizler eczacılarımızdan görev bekliyoruz. 23 Haziran'da oy kullanacaksanız. Hangi hastalığa neyin iyi geldiğini biliyorsunuz. Yeni bir reçeteye ihtiyacımız var. Birileri milletin iradesiyle oynadı, Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını elinden aldı. Eczacılarımız da bu mağduriyeti gidermek için ortak çalışma yapmak zorunda.

Çok partili hayatın ikinci partisi olan Demokrat Parti'nin saygıdeğer insanları rahmetle anmak boynumuzun borcudur. Onlar bu ülkeye büyük hizmetler yaptılar. Biz demokrasiyi her ortamda savunmak, darbelere karşı çıkmak zorundayız. Demokrasi kadar güzel bir şey yok.

SOMA'DAN BU YANA 299 MADENCİMİZ DAHA HAYATINI KAYBETTİ!

Bu hafta Soma faciasının 5. yıldönümü. Adalet yerini buldu mu? Hayır. Hala adalet arayan aileler var, ağlayan aileler var... Bizler Soma faciasını asla unutmayacağız. Soma faciasının üzerinden 5 yıl geçti. 5 yıl içinde 299 madencimiz daha hayatını kaybetti. Soma'yı 301 madencimiz bir arada öldüğü için unutmuyoruz. Ama bir o kadar madencimizin değişik yerlerde hayatını kaybettiğini biliyoruz. Onların döktükleri alınterini yüceltmek zorundayız, değerini bilmek zorundayız. Onlara sahip çıkmak hepimizin boynunun borcudur.

YENİÇAĞ YAZARINA SALDIRI

Yeniçağ Gazetesi'nin saygıdeğer yazarlarından Yavuz Selim Demirağ 7 kişinin saldırısına uğradı, öldüresiye dövüldü. Kendisini hastanede ziyaret ettim. Hangi gerekçeyle yapıldı? Failleri serbest bırakıldı. Öldürülmesi mi gerekiyordu? Kim azmettirdi? Sahte plakayla niçin geziyorlardı. Korkarım ki üstü örtülecek. Savcıya sormak gerekiyor. Senin çocukların, eşin sopalarla dövülseydi ne olurdu? Sopayla insanları linç etmeye kalkmak ne zamandan beri serbest bırakmak oldu? Acaba bir yerlerden talimat mı aldı bu savcı? Bunu araştıracağız.

-Bugün aynı zamanda Dünya Çiftçiler Günü. 17 yıllık AK Parti iktidarında 33 milyon 90 bin hektarlık alan çiftçiler tarafından ekilmiyor. Niçin? Ektiklerinin karşılığını alamıyorlar. Her şey dışarıdan ithal ediliyor. Çiftçi perişan vaziyette. Elektrik, gübre, ilaç, su fiyatları çiftçinin ürünü ekmesine fırsat vermiyor. Milli gelirin %1'inin çiftçimize destek olarak verilmesi gerekirken bu oran verilmiyor.”

-Engelliler Haftası. Bütün engellilerin birleşmesi lazım. Biz sizin hakkınızı savunuyoruz, siz karşı cepheye geçiyorsunuz. Ondan sonra da ağlıyorsunuz. Ağlamayacaksınız. Hakkınızı sonuna kadar savunacaksınız. Hakkınızı savunanların yanında olacaksınız.

'HANGİ AHLAK BU ANNELERİN ÜZERİNE SOPAYLA GİDER?'

Tam 24 yıldır Cumartesi Anneleri çocuklarını arıyorlar. Ne oldu bunların çocuklarına? Bir daha çocuklarından haber alamadılar. Her siyasi görüşten anneler olduğunu da ifade edeyim. Oğlumuzun kemiklerini verin diyorlar. Bari gidip Fatiha okuyalım diyorlar. Bunu istiyorlar. Buna bile tahammül edilemedi. Biber gazıyla, copla bu anneleri dağıttılar. Devlette söz sahibi olanların bu annelerin talepleri yerine getirmesi gerekmiyor mu? Sen burada oturma deyip copluyorlar. Hangi ahlak bu annelerin üzerine sopayla gider? Annenin siyasi görüşü olur mu? Anne bu anne. Nasıl oluyor da bu anneleri dövmek için eliniz copla havaya kalkıyor. Berfo Ana. Bütün hayatı oğlunu bulmakla geçti. Berfo Ana'nın vebali kimin boynuna? Bütün annelere sesleniyorum. Bunu yapan iktidar sahiplerinde vicdan, ahlak, inanç var mı? Yazık değil mi? Oturmalarına bile izin verilmiyor. Hani sen demokrattın? Hani faili meçhullere karşı mücadele edecektik?

"Kılıçdaroğlu: Berfo Ana'nın vebali kimin boynuna?" haberi, 14 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu: Berfo Ana'nın vebali kimin boynuna? haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu: Berfo Ana'nın vebali kimin boynuna? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:56 ‘Erdoğan ile arasında kriz var’ iddialarına Şimşek’ten yalanlama geldi
  2. 16:52 Trump’ın tarihi 'sus payı' ödemesine ilişkin açılan dava başladı
  3. 16:50 Tacikistan'dan Türkiye'ye vize zorunluluğu getirildi
  4. 16:45 Rus Büyükelçi'den şaşırtan açıklama: 'ABD, Türk Şirketlerini Terörize Ediyor'
  5. 16:42 John Kirby açıklamada bulundu: İran İsrail saldırısı öncesinde ABD'ye bilgi verdi mi?
  6. 16:39 Yerel seçimin ardından ankette şaşırtan sonuç: CHP farkı açıyor
  7. 16:37 Fenerbahçe'nin efsane kaptanı siyasete adını yazdırdı!!
  8. 16:33 Migros’tan Nisan fırsatı! 30-40-50 TL’lik fırsatlar başladı: Bu ürünler stok yapılıyor
  9. 16:30 En düşük emekli maaşı o rakama çıkabilir! Rakam vererek açıkladı
  10. 16:25 Vergi yükü düşük olan gaza bastı: Düşük olanlar yaşadı
  11. 16:18 Paris Hilton, Taylor Swift İçin VIP alandan çıkarıldı
  12. 16:17 Fenerbahçe'ye Yıldız İsimden Müjdeli Haber Var!
  13. 16:15 Elden kira ödemeyin! dikkat sizin de başınız yanabilir
  14. 16:12 Besiciler çoban bulamamaktan dertli: 40 bin lira maaş veriyoruz ama istemiyorlar!
  15. 16:05 Türk mühendisler bunu da yaptı! Avrupa'da hizmete başladı
  16. 16:02 Hyundai'den Elektrikli Yarış Otomobili: motor sporlarının geleceğini şarj ediyor!
  17. 15:59 Deniz Tekin'in yeni mesleği herkesi şaşırttı: Müziği bıraktı
  18. 15:57 Türkiye'yi eve kapatacak kötü günler kapıda! Bilim insanları korkutan açıklamayı yaptı
  19. 15:51 YSK, olağanüstü itirazlara ilişkin 20 yeni kararını açıkladı
  20. 15:37 Fenerbahçe’de, Olympiakos maçına hazırlandı!
Politika Haberleri