CHP-IMF toplantısı gizli miydi? CHP'den açıklama geldi

CHP-IMF toplantısı gizli miydi? CHP'den açıklama geldi

CHP-IMF toplantısı gizli miydi? CHP'den açık... CHP Sözcüsü Faik Öztrak, IMF heyeti ile yapılan görüşme ile ilgili "Gizli saklı bir görüşme yapmadık, Ankara'da bir otelde görüşme yaptık" dedi. Öztrak, IMF Türkiye İcra Direktörü Raci Kaya'nın 'Görüşmeden haberimiz...

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, IMF heyeti ile yapılan görüşme ile ilgili "Gizli saklı bir görüşme yapmadık, Ankara'da bir otelde görüşme yaptık" dedi. Öztrak, IMF Türkiye İcra Direktörü Raci Kaya'nın 'Görüşmeden haberimiz yoktu' açıklaması ile ilgili de, "Haberi yoksa onun sorunu" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkan yardımcısı ve parti sözcüsü Faik Öztrak basın toplantısı yaptı. Öztrak sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Basın mensuplarından gelen IMF heyeti ile görüşme sorusu üzerine Öztrak şu açıklamayı yaptı:"Gizli saklı bir görüşme yapmadık, Ankara'da bir otelde görüşme yaptık. Raci beyin haberi yoksa onun sorunu. IMF'yi dördüncü madde kapsamında ülkeye davet eden Hazine ve Maliye Bakanlığı'dır. 4 madde konsültasyonlarının muhatabı hükümettir. Bu madde kapsamında IMF çeşitli görüşmeler yapar. Bizim görüşmelerimiz de bu kapsamdadır.

Hükümet ve yandaşları bu kapsamdaki bir görüşmenin üzerine mal bulmuş magribi gibi atlamasın. Bizde gizli olan bir şey yok. Ancak karşı tarafta gizli gizli tank palet fabrikasını peşkeş yapmak var. Bizde McKenzie ile kapı arkasında görüşmek, onlarla kayyum görüşmeleri yapmak olmaz. CHP her zaman şeffaf olmuştur, gerekenleri açıklamıştır.

"IMF'Yİ BAKANLIK DAVET ETMİŞTİR"

Öztrak başka bir soru üzerine "İktidar dördüncü madde görüşmeleri kapsamında ne kadar muhatap ise biz de öyleyiz. İktidar tarafında bir telaş görüyorum. Bunlar nereden çıkıyor. Hele hele bunu IMF icra direktörü olarak gönderdiğimiz bir ismin bilmemesi tuhaf. Eğer bundan icra direktörünün haberi yoksa, Hazine'nin haberi yoksa bu bizim meselemiz değil. Benim Hazine Müsteşarı olduğum dönemde IMF muhalefetle görüştü. Henüz iktidara gelmediği dönemde AKP ile de görüştüler. Bu görüşmeler periyodiktir. IMF üye ülkelerin ekonomilerini denetler ve raporlarını açıklar. Bu onun hem üyesi olan ülkeye hem de üyesi olan diğer ülkelere olan borcudur. Bu rutin bir iştir. Ama yönetimdeki iktidarın çağırması gerek. Demek ki çağırmışlar. Siz duydunuz mu bu çağrıyı? Biz açıklardık, saydamlığın ülkede geldiği durum ortada" ifadesini kullandı.

IMF İCRA DİREKTÖRÜ RACİ KAYA NE DEMİŞTİ?

Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye İcra Direktörü Raci Kaya, söz konusu toplantının bilgileri dahlinde olmadığını iddia ederek, "Heyetle yapılan toplantılar boyunca böyle bir görüşme niyetinden dahi söz edilmemiştir. Buna rağmen böylesi saklanan, meşruiyet dışı bu toplantı, Türkiye'ye karşı farklı bir ajandanın varlığının göstergesidir" ifadelerini kullanmıştı.

"CHP-IMF toplantısı gizli miydi? CHP'den açıklama geldi" haberi, 23 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan CHP-IMF toplantısı gizli miydi? CHP'den açıklama geldi haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP-IMF toplantısı gizli miydi? CHP'den açıklama geldi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:37 Rusya'da Asker Alma Süreci: Sonbaharda 130.000 Yeni Asker Göreve Alındı
  2. 13:29 Borsa günün ilk yarısında yükselirken, o hisseler belli oldu!
  3. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
  4. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
  5. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  6. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
  7. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  8. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  9. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  10. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  11. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  12. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  13. 11:56 Yeni bir kararla emekli promosyon ödemelerine özel bankalar da dahil edildi
  14. 11:56 Clinton ile Obama'nın da katıldığı etkinlikte Biden'a Gazze protestosu: "Kendinden utan, Joe Biden"
  15. 11:55 Son Dakika: Eros davasında Başsavcılıktan itiraz!
  16. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  17. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  18. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  19. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  20. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
Politika Haberleri