CHP Kılıçdaroğlu’na linç girişimiyle ilgili Meclis araştırma önergesi verdi!

CHP Kılıçdaroğlu’na linç girişimiyle ilgili Meclis araştırma önergesi verdi!

CHP Kılıçdaroğlu’na linç girişimiyle ilgili ... Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekilleri, Ankara Çubuk'ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırıyla ilgili Meclis Araştırma Önerge

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekilleri, Ankara Çubuk'ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırıyla ilgili Meclis Araştırma Önergesi verdi.

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç, Sözleşmeli Er Yener Kırıkcı’nın Ankara’nın Çubuk ilçesine bağlı Akkuzulu Mahallesindeki cenaze töreninde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na  yönelik linç girişimi ile ilgili araştırma önergesi verdi. 
CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç’un imzalarıyla TBMM Başkanlığı’na verilen önergede,  Hakkâri’nin Çukurca İlçesinde, teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Sözleşmeli Er Yener Kırıkcı’nın, Ankara’nın Çubuk ilçesine bağlı Akkuzulu Mahallesindeki cenaze töreninde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik, taşlı, sopalı, bıçaklı bir linç girişimi gerçekleştirildiği hatırlatıldı. “Linç girişimi ve törene katılan TBMM Başkanvekili Levent Gök, Genel Başkan Yardımcıları Yıldırım Kaya ve Bülent Kuşoğlu, Ankara Milletvekili Murat Emir ve diğer CHP’lilere yapılan saldırıların önceden planlanmış olduğu olayların gelişimi ve başta İçişleri Bakanı olmak üzere bazı yetkililerin saldırılardan sonra yaptıkları açıklamalardan açıkça anlaşılmaktadır” denilen önergede,  şu görüşlere yer verildi:

'Saldırganlara neden müdahale edilmedi?'

“Bu linç girişiminin, Milli Savunma Bakanı, Milli Eğitim Bakanı,  Genel Kurmay Başkanı,  Kuvvet Komutanları,  Emniyet Genel Müdürü,  Emniyet Genel Müdür Yardımcıları, Ankara Emniyet Müdürü gibi diğer mülki ve idari erkânın hazır bulunduğu üst düzeyde güvenlik önlemlerinin alınması gereken bir cenaze töreninde meydana gelmiş olması, saldırının belli bir odak tarafından önceden organize edildiği ve kolaylaştırıldığı şüphesini güçlendirmektedir.

 'Güvenlik görevlileri saldırganlara müdahalede bulunmadı'

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, cenaze namazından sonra bilinmeyen bir grup tarafından törene katılan bakanlar, askeri ve mülki erkândan ayrılarak, kasıtlı bir şekilde saldırıyı yapan taşlı, sopalı grubun içerisine doğru sürüklenmişlerdir.  Kılıçdaroğlu’nun yakın korumaları dışında, burada bulunan güvenlik görevlileri saldırganlara herhangi bir şekilde engel olmaya çalışmamış, olaya ilişkin görüntülerden de açıkça gözlendiği gibi linç girişimini seyretmekle yetinmişlerdir. Örgütlü kalabalık, linç girişiminden yanındakiler ve korumaları tarafından bir eve götürülerek güçlükle kurtarılan Kılıçdaroğlu’na saldırılarını burada da devam ettirmiştir. ‘Evi yakın’ şeklindeki bağrışmalara rağmen güvenlik kuvvetleri saatlerce saldırganları dağıtmamıştır.”

'İçişleri Bakanı soruşturmaya etkin engel'

İçişleri Bakanı’nın açıklamalarının etkin bir soruşturma yürütülemeyeceğinin göstergesi olduğu, bu nedenle TBMM’nin devreye girmesi gerektiği vurgulanan önergede, şöyle devam edildi:

“Yaşanan olaylar gizli bir elin Kılıçdaroğlu’nun linç edilmesi için uygun ortam sağlayama çalıştığına işaret etmektedir. Daha önce de şehit cenazelerine katılan CHP’lilere saldırıları teşvik eden açıklamalar yapan İçişleri Bakanının, linç girişiminin üzerinden 24 saat bile geçmeden “saldırının provokasyon ve organizasyon” olmadığını açıklaması manidardır. Henüz soruşturma tamamlanmadan bir Bakanın, suçluları korumaya yönelik olarak böyle bir açıklama yapması, örgütlü bir suçun gizlenmek istendiği izlenimini vermektedir. Ayrıca Bakanın,  Kılıçdaroğlu’nun cenaze törenine katılacağının önceden emniyet birimlerine haber verilmediğine ilişkin gerçek dışı bir beyana başvurması başında bulunduğu birimlerin, etkin, sağlıklı ve tarafsız bir soruşturma yapmayacağına işaret etmektedir. Bakanın, saldırganları; öyle olmadıkları halde, şehidimizin “yakınları, hısımı akrabası” gibi gösterme gayreti de soruşturmanın akıbetiyle ilgili endişeleri artırmaktadır.

Bu nedenlerle TBMM’nin yapacağı araştırmayla sürece dâhil olması ve olayların bütün yönleriyle açıklığa kavuşturulması zorunluluk arz etmektedir.

Kemal Kılıçdaroğlu’na  yönelik linç girişiminin tüm yönleriyle aydınlatılabilmesi, güvenlik açığı ve istihbarat zafiyetinin nedenleri ile sorumlularının tespit edilebilmesi, yönetme sorumluluğu taşıyanların hedef gösteren kışkırtıcı açıklamalarının bu olaya etkisinin belirlenebilmesi ve  benzer olayların tekrarlanmaması için alınacak önlemlerin oluşturulması amacıyla Anayasa’nın 98 ve TBMM İçtüzüğü’nün 104 ve 105’inci maddeleri kapsamında bir Meclis Araştırması açılması konusunda gereğini arz ederiz.”

"CHP Kılıçdaroğlu’na linç girişimiyle ilgili Meclis araştırma önergesi verdi!" haberi, 23 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan CHP Kılıçdaroğlu’na linç girişimiyle ilgili Meclis araştırma önergesi verdi! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP Kılıçdaroğlu’na linç girişimiyle ilgili Meclis araştırma önergesi verdi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
    2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
    3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
    4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
    5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
    6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
    7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
    8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
    9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
    10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
    11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
    12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
    13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
    14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
    15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
    16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
    17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
    18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
    19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
    20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
    Haberleri