CHP seçimleri nasıl kazandı? Psikolog eşliğinde yapılan araştırmanın ayrıntıları ortaya çıktı

CHP seçimleri nasıl kazandı? Psikolog eşliğinde yapılan araştırmanın ayrıntıları ortaya çıktı

CHP seçimleri nasıl kazandı? Psikolog eşliği... Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “AK Parti’ye oy verenler üzerinde psikolog eşliğinde araştırma yaptırdık” ifadeleriyle

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “AK Parti’ye oy verenler üzerinde psikolog eşliğinde araştırma yaptırdık” ifadeleriyle açıkladığı çalışmanın ayrıntıları ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu, yerel seçim öncesi Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy vermeyen seçmenin hassasiyetlerini anlamak ve buna göre söylem geliştirmek için araştırma yapılması talimatını verdi. Bunun üzerine, kendisini “milliyetçi, muhafazakâr” olarak tanımlayan seçmenler üzerinde çalışma başlatıldı ve belirli aralıklarla hazırlanan raporlar Kılıçdaroğlu’na sunuldu.

Milliyet gazetesinden Şevket Yaman'ın haberine göre raporlarda, “kutuplaştırıcı açıklamalardan kaçınılmasının”, “ekonomik gelişmelere vurgu yapılmasının”, “iktidarın ‘kibir’ ve ‘israf’ ifadeleriyle eleştirilmesinin” milliyetçi-muhafazakâr kesim üzerinde etkili olacağı tespitleri yer aldı.

PSİKOLOG EŞLİĞİNDE

Kılıçdaroğlu da seçim stratejisini bu öneriler ekseninde, CHP’ye oy vermeyen kesimlerin desteğini alabilmek üzerine şekillendirdi. Çalışmanın ayrıntılarına Milliyet ulaştı.

Edinilen bilgilere göre Kılıçdaroğlu, CHP’ye oy vermeyen kesimlerin oy verme hassasiyetlerinin saptanmasını istedi.Daha önce de CHP için kamuoyu araştırmaları yapan özel bir şirket bu konuda çalışmalarını yoğunlaştırdı. Söz konusu şirket, kendisini “milliyetçi-muhafazakâr” olarak tanımlayan yaklaşık 40 seçmen ile psikologlar eşliğinde “derinlemesine mülakat” yöntemiyle “odak grup” olarak adlandırılan bir çalışma başlattı. Kapsamı daha sonra genişletilen çalışmada seçmenlere, “sorunlarının”, “beklentilerinin” ve “CHP’de görmek istediği politikaların ve belediye başkan adaylarının” sorulduğu, böylece oy verme davranışlarının mercek altına alındığı öğrenildi.Bu konuda 4-5 ayrı rapor hazırlanarak Kılıçdaroğlu’na sunuldu.

SÖYLEM ÖNERİLERİ

Araştırma raporlarına dikkat çeken söylem önerileri yansıdı.CHP’nin doğru söylemlerde bulunması halinde, Cumhur İttifakı seçmeninin bir bölümünün oy tercihini değiştirebileceği belirtildi.

Raporlarda, CHP’nin “kutuplaştırıcı, sert açıklamalardan kaçınmasının”, “ekonomik gelişmelere vurgu yapmasının”, “iktidarı kibir ve israf ifadeleriyle eleştirmesinin”, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şahsının hedef alınmamasının” milliyetçi-muhafazakâr kesim üzerinde etkili olacağı vurgulandı.

Raporlarda Tank ve Palet Fabrikası’nın devri ile Rahip Brunson’ın tahliyesiyle ilgili tartışmaların üzerine gitmenin bu kesimin oy tercihlerini değiştirmekte fayda sağlayacağı belirtildi.

Seçim kampanyalarında “yerel seçim algısının” korunmasının ve vatandaşa yönelik ekonomide “üretim” vadeden söylemlerde bulunulmasının önerildiği raporlarda, “yeneceğiz, alt edeceğiz, zafer kazanacağız” gibi halk arasında kutuplaştırıcı ifadelerden kaçınılması gerektiğinin altı çizildi.

"CHP seçimleri nasıl kazandı? Psikolog eşliğinde yapılan araştırmanın ayrıntıları ortaya çıktı" haberi, 08 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan CHP seçimleri nasıl kazandı? Psikolog eşliğinde yapılan araştırmanın ayrıntıları ortaya çıktı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP seçimleri nasıl kazandı? Psikolog eşliğinde yapılan araştırmanın ayrıntıları ortaya çıktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:08 Dünya Bankası, Türkiye'ye milyonlarca dolarlık bir borç verme kararı aldı!
  2. 23:01 Trump'ın yargılandığı mahkeme önünde bir kişi kendini yaktı!
  3. 22:53 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elde ettiği gelir açıklandı!
  4. 22:49 Türkiye pazarı için özel olarak geliştirilen Tesla Model Y'nin satış fiyatı netleşti!
  5. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  6. 22:14 Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağrıda bulundu!
  7. 22:14 Beşiktaş, ligdeki beş maçlık galibiyet hasretine son verdi
  8. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
  9. 22:06 Okul müdürünü tacizle suçlayan lise öğrencilerinin şikayetleri sonucunda müdür tutuklandı
  10. 22:06 İstenmeyen tüylerden acısız nasıl kurtulunur?
  11. 22:05 Teknik direktör değişikliklerinin Beşiktaş'a fayda sağladığı görülüyor
  12. 22:02 Evde uygulayacağınız bu yöntemle herkes dişlerinizin beyazlık sırrını soracak!
  13. 21:56 Tokat'taki depremin yol açtığı hasarın detayları kamuoyuna sunuldu
  14. 21:56 Hamas, Blinken'ı İsrail'in yanında olmakla suçladı
  15. 21:44 Kızartma yapmadan önce yağa bir parça ekmek koyun
  16. 21:43 Koç Holding, Romanya'daki Ford Otosan Fabrikasında Seri Üretime Geçti!
  17. 21:37 Bakan İbrahim Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırılıyor
  18. 21:36 ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıkladı: “Refah’ta askeri operasyonlar desteklemediğimiz bir şey”
  19. 21:33 Pamuklu nevresimler nasıl düzgün şekilde yıkanır?
  20. 21:13 Galatasaray'ın hedefi 60 milyon avro
Politika Haberleri