CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Millet iradesine darbe yapanlara izin vermeyeceğiz

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Millet iradesine darbe yapanlara izin vermeyeceğiz

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Millet iradesine da... YSK'nın İstanbul'daki seçimleri iptal etmesinin ardından olağanüstü olarak toplanan CHP MYK'sı sona erdi. Olağanüstü toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Seçimle gelenlerin seçimle gitmemek...

YSK'nın İstanbul'daki seçimleri iptal etmesinin ardından olağanüstü olarak toplanan CHP MYK'sı sona erdi. Olağanüstü toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Seçimle gelenlerin seçimle gitmemek için oynadıkları kirli oyun YSK içindeki talimatla hareket eden bir çete tarafından onaylanmıştır. Demokrasinin son meşruiyet kalesi olan sandığa bu kararla darbe yapılmıştır." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul seçiminin yenilenmesine ilişkin, “Yüksek Seçim Kurulu (YSK), iktidarın hiç bir maddi temele dayanmayan itirazlarını kabul edip seçimi iptal ederek kendi varlık sebebini inkar etmiştir.” dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde olağanüstü toplandı. Sözcü Faik Öztrak, YSK’nin İstanbul seçiminin yenilenmesi kararının değerlendirildiği, yaklaşık 5 saat süren toplantının ardından basın açıklaması yaptı. “6 Mayıs 2019, Türk demokrasi tarihine kara bir gün olarak geçti. 31 Mart’ta sandıktan çıkan irade masa başında gasp edildi. Açıkça ifade ediyorum, ülkemizde bir hukuk cinayeti işlendi.” ifadelerini kullanan Öztrak, kaybedenin, millet iradesinin tecelli ettiği sandık ve Türk demokrasisi olduğunu söyledi.

Öztrak’ın açıklamaları şöyle;

“Yüksek Seçim Kurulu, kanunlara ve kendi içtihatlarına uymayarak kendini bu kararla inkar etmiştir. 16 Nisan referandumunda mühürsüz oy kararında seçmen iradesinin üstünlüğüne vurgu yapan YSK, bugünkü kararıyla bu içtihadını görmezden gelmiş ve seçmen iradesini hiçe saymıştır. Alınan karar ne milletin aklına yatmış ne de içine sinmiştir. Bu kararla daha önce yapılan seçimlerin sonuçları da artık şaibeli hale gelmiştir.

Seçimle gelenlerin seçimle gitmemek için oynadıkları kirli oyun, YSK içindeki talimatla hareket eden bir çete tarafından onaylanmıştır. Demokrasinin son meşruiyet kalesi olan sandığa bu kararla darbe yapılmıştır. YSK, iktidarın baskı ve tehditlerine karşı duramamış, hukuku ve önceki içtihatlarını çöpe atmıştır.” Demokrasinin temelini oluşturan hukukun üstünlüğü, kuvvetler ayrılığı, yönetimde denge ve denetimin alınan kararla açıkça ortadan kaldırıldığını savunan Faik Öztrak, “Siyaset, ekonomi ve ülke güvenliği çok daha derin bir belirsizliğe sürüklenmiştir. Türkiye bu kararla rotasını çağdaş medeniyetlerden, Orta Doğu’nun başarısız devletler ligine çevirmiştir. YSK, iktidarın hiçbir maddi temele dayanmayan itirazlarını kabul edip, seçimi iptal ederek kendi varlık sebebini inkar etmiştir.” diye konuştu.

“HUKUK ÖNÜNDE HESABINI VERECEKLER”

YSK’nın, iktidarın talimatıyla aldığı hukuk dışı kararla demokrasiyi bulunduğu kritik kavşakta şarampole yuvarladığını ileri süren Öztrak, şunları ifade etti:

“Anlaşılan iktidara gelirken demokrasiyi vakti geldiğinde inilecek bir tramvay olarak gören zihniyet, artık tramvaydan inmeye karar vermiştir. Bu utancı Türkiye’ye yaşatanlar, bu hukuk cinayetinin failleri ve azmettiricileri şüphesiz tarih, millet ve günü geldiğinde hukuk önünde bunun hesabını vereceklerdir. Bu karara imza atan YSK üyeleri ve onlara bu talimatı verenler, Ramazan’ın ilk iftarını kul hakkı yiyerek yapmış olmanın utancını ömür boyu taşıyacaklardır.

CHP olarak yarın (bugün) sabah Parti Meclisi üyelerimizi ve tüm milletvekillerimizi çağırdık. Onların katılımıyla genel merkezimizde Parti Meclisi ve kapalı grup toplantısı yapacağız. Türkiye’de demokrasinin tabutuna çivi çakan bu kararın ardından izleyeceğimiz yolu ve eylem planımızı konuşacağız. Millet iradesine darbe yapanlara izin vermeyeceğiz.”

İLGİLİ HABER: Ekrem İmamoğlu’ndan tarihi konuşma: ‘Kişilere, vakıflara, cemaatlere yardım yok’ dedim…

"CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Millet iradesine darbe yapanlara izin vermeyeceğiz" haberi, 07 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Millet iradesine darbe yapanlara izin vermeyeceğiz haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Millet iradesine darbe yapanlara izin vermeyeceğiz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  2. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  3. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  4. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  5. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  6. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
  7. 10:24 Tekirdağ’da uyuşturucu ve silah operasyonunda büyük vurgun!
  8. 10:21 Ahmet Türk: İrademiz sandıklara yansırsa barışa bir adım daha yaklaşırız
  9. 10:16 Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
  10. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  11. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  12. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  13. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  14. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  15. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  16. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  17. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  18. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  19. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  20. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
Politika Haberleri