CHP’den bir 23 Haziran hamlesi daha

CHP’den bir 23 Haziran hamlesi daha

CHP’den bir 23 Haziran hamlesi daha Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun talimatı ile kurulan Hukuk Komisyonu, 23 Haziran’da yenilenecek İstanbul seçimi için 30 bin avukatla önlem alacak.Sandık Güvenliği Komisyonu’nun alt birimlerinden...

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun talimatı ile kurulan Hukuk Komisyonu, 23 Haziran’da yenilenecek İstanbul seçimi için 30 bin avukatla önlem alacak.

Sandık Güvenliği Komisyonu’nun alt birimlerinden biri olan İl Hukuk Komisyonu’nun Başkanı Doğuşcan Aydın Aygün, yapılan çağrı üzerine günde 600’ün üzerinde gönüllü avukatın sandık başlarında görev almak için kendilerine başvurduğunu söyledi.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen avukatların İstanbul seçimlerinde görev alacağını kaydeden Aygün, Cumhuriyet’in sorularını yanıtladı.

Kaftancıoğlu, sosyal medyadan avukatlara İstanbul seçimi için çağrıda bulundu. Gönüllü avukatlık için gelen talep nasıl?

İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı çağrının ardından günde ortalama 600 avukat meslektaşım bize ulaşıyor. Avukatların bir kısmı telefonla bir kısmı da e-posta aracılığıyla başvuruyor. Başvuruda bulunanların günlük olarak dökümünü gerçekleştiriyoruz. Şehir dışından da oldukça başvuru alıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından arkadaşlarımız bize destek olmak istediklerini bildiriyor. 23 Haziran seçimleri tüm İstanbullular tarafından önemsenmeli.

Başvuruda bulunan avukatları neye göre görevlendiriyorsunuz?

Başvuruda bulunan avukatları ayrı ayrı listeliyoruz. Taramadan geçiriyoruz. Daha sonra ilgili ilçelere yönlendiriyoruz. Bizim hedefimiz 30 bin avukatla her sandıkta örgütlenmek. Şu anda okullardaki örgütlenmemizi de tamamlamış bulunmaktayız. Bununla beraber kat kat, sandık sandık örgütlenmeye devam ediyoruz.

31 Mart seçimlerinde kaç avukat görev almıştı?

31 Mart’ta 2 bin avukat farklı farklı bölgelerde görev almıştı. Bazı okullarda 2-3 avukat görev alırken bazı yerlerde tek avukat görevlendirilmişti. 23 Haziran’da İstanbul’un 39 ilçesinde bulunan her okulda avukat arkadaşlarımız görevlendirilecek. Bu görevlendirmeleri yaparken kritik olan yerlere daha önce seçimlerde görev alan, deneyimli arkadaşlarımızı yerleştirdik. Seçim günü nasıl hareket edileceğine dair de meslektaşlarımıza eğitim veriyoruz. Eğitimin içeriğinde seçim günü işleyişi ve itirazları hangi gerekçelerle yapması gerektiğini anlatacağız. Özellikle seçim suçlarına ilişkin de eğitim vereceğiz. 31 Mart’ta bizim eksikliğimiz hukuka olan güvenimizdi. YSK’nin verdiği gerekçeli kararda da görüyoruz ki seçimin iptal edilmesi için hiçbir gerekçe yok. Seçimin sonucunu etkileyecek bir etken yok.

‘Oy kullanamazlar’

142 belgesiyle İstanbul’da görevlendirilen polislerin oy kullanabileceğine dair iddialar için neler söyleyeceksiniz?

Bu seçim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olduğu için sadece İstanbul sınırları içinde 31 Mart’tan önce seçmen olanlar oy kullanabiliyor. İstanbul’da görevlendirilen polisler için de bu geçerli. 142 ile şehir dışından görevlendirilen memurlar. 31 Mart seçmen listelerinde olmadığı için burada oy kullanamayacaklar. Zaten görevlendirme kâğıtlarında da bu ibare yer alacak. Buradan bir usulsüzlük çıkarabileceklerini düşünmüyoruz.

"CHP’den bir 23 Haziran hamlesi daha" haberi, 24 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan CHP’den bir 23 Haziran hamlesi daha haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’den bir 23 Haziran hamlesi daha 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Haberleri