CHP’den gözaltına alınan HDP’li başkanlar için açıklama

CHP’den gözaltına alınan HDP’li başkanlar için açıklama

CHP’den gözaltına alınan HDP’li başkanlar iç... Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı ile Kayapınar, Bismil ve Kocaköy Belediye Eş Başkanlarının sabah saatlerinde gözaltına alınmasına tepki gösteren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Kesinleşmiş mahkeme...

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı ile Kayapınar, Bismil ve Kocaköy Belediye Eş Başkanlarının sabah saatlerinde gözaltına alınmasına tepki gösteren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Kesinleşmiş mahkeme kararı olmadan seçilmişlerin hem de sabahın köründe apar topar gözaltına alınması demokrasinin alanını daraltır. Demokrasimize zarar verir" ifadelerini kullandı.

Faik Öztrak, "AK Parti iktidarında buharlaşan değerlere devlet geleneği de eklendi. Trump'ın mektubu AK Parti Genel Başkanı tarafından sineye çekildi. Trump sevgisi ne zamandan beri Türkiye Cumhuriyeti’nin önüne geçti? Halkbank dosyasının açıldığı duyan şu anki Merkez Bankası Başkanı ABD'de toplantıya katılmaktan vazgeçtiler, daha doğrusu gidemediler" dedi.

Öztrak'ın açıklamalarından başlıklar şöyle:

"Kepazeliklerle dolu bir tiyatro izliyoruz. Buna bu ülkenin insanlarının hazmetmesi mümkün değil.

Vatandaşlarımızın Erdoğan'a dönük en ufak eleştirileri hapis cezaları ile karşılanıyor. Trump'ın hakaretlerle dolu mektubu ise 'saygı ve sevgi' gerekçesiyle görmezden geliniyor. Bizce sayın Erdoğan artık kendi halkına saygı ve sevgi göstermeli, açtığı davaları geri çekmelidir.

"SARAY'IN ODALARINI TERÖRİSTLERLE GÖRÜŞME İÇİN AÇMIŞTIR"

Yabancı basın Erdoğan ile Pence arasındaki görüşme devam ederken ABD'li yetkililerin YPG ile görüştüğünü yazdı. Saray'da jammerlar vardır herhalde. Anlaşılıyor ki bu görüşme için Saray'da bir telefon tahsis edilmiştir. FETÖ örgütüne devletin kozmik odalarını açanlar Saray'ın odalarını, telefonlarını teröristlerle görüşme için açmıştır.

HALKBANK AÇIKLAMASI

AK Parti iktidarında buharlaşan değerlere devlet geleneği de eklendi. Trump'ın mektubu AK Parti Genel Başkanı tarafından sineye çekildi. Trump sevgisi ne zamandan beri Türkiye Cumhuriyeti’nin önüne geçti? Halkbank dosyasının açıldığı duyan şu anki Merkez Bankası Başkanı ABD'de toplantıya katılmaktan vazgeçtiler, daha doğrusu gidemediler.

'Ben Trump'tan başka biriyle oturmam' diyen Erdoğan, Trump'ın yardımcısı ile 1 saat 10 dakika konuştu. ABD, YPG terör örgütüne vekâleten masaya oturdu. Uluslararası haber ajansları YPG'nin ABD ile bu sürede kesintisiz görüştüğünü söyledi. Bataklığı çözmenin yolu ne ABD'den ne de Rusya'dan geçer. Bu sorunu çözmeni en kolay yolu Şam- Ankara yolunu açmaktır.

Bu arada hayırlı olsun, Yüksek İstişare Kurulu'ndan bir üyenin damadı FETÖ'den beraat etti, olan fakir fukaraya oluyor.

HDP'LİLERİN GÖZALTINA ALINMASINA TEPKİ

Demokrasi açısından son derece sakıncalı gördüğümüz bir hususu da burada değinmek istiyorum. 31 Mart'ta seçilen Belediye başkanlarının idari kararla görevden alınmasının ardından bugün bazı belediye başkanlarının da gözaltına alındı. Kesinleşmiş mahkeme kararı olmadan seçilmişlerin hem de sabahın köründe apar topar gözaltına alınması demokrasinin alanını daraltır. Demokrasimize zarar verir.

Son günlerde Erdoğan Suriyeliler için 40 milyar dolar harcadık yine harcarız nakaratını sürekli tekrarlıyor. iktidar halkının sıkıntılarına nasıl bu kadar uzak kalır. Bunlar milleti unuttular bile. Sesini duymaz oldular tek adam olunca bu işler böyle oldu.

"KAYINPEDER İSTİYOR DAMAT VERİYOR"

Bütçe yapma hakkı diye bir şey kalmadı, kayınpeder istiyor damat milletin kasasından veriyor. Sarayın bütçesinde vatandaş yok yandaş var Ne diyelim Allah akıl fikir versin. Cumhuriyet'in kurduğu kamu kurum ve kuruluşlarını üretim tesislerini sattılar. Kalan ne varsa toptan halletmek için varlık fonunda topladılar.

Şimdi Türk Hava Yolları'ndan kamu bankalarına PTT'den Eti Maden'e kadar kamunun varlıklarını borç karşılığı veriyorlar. Bu borçlarla yok İstanbul Finans Merkezi yok şu bu diyerek kendi yandaş müteahhitlerini kurtarıyorlar. Ondan sonra da 50 milyon dolar bahanesiyle tank palet fabrikasını Katar ordusuna peşkeş çekiyorlar.

"CHP’den gözaltına alınan HDP’li başkanlar için açıklama" haberi, 21 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan CHP’den gözaltına alınan HDP’li başkanlar için açıklama haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’den gözaltına alınan HDP’li başkanlar için açıklama 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  2. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  3. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  4. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  5. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  6. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  7. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  8. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  9. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  10. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  11. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  12. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  13. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  14. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  15. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  16. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  17. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
  18. 10:24 Tekirdağ’da uyuşturucu ve silah operasyonunda büyük vurgun!
  19. 10:21 Ahmet Türk: İrademiz sandıklara yansırsa barışa bir adım daha yaklaşırız
  20. 10:16 Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
Politika Haberleri