CHP’li Özcan: Suriyelilere yardımın kesilmesi için talimat yayımladı

CHP’li Özcan: Suriyelilere yardımın kesilmesi için talimat yayımladı

CHP’li Özcan: Suriyelilere yardımın kesilmes... Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, seçimden önceki 'Suriyelilere yardımın kesilmesi' vaadini yerine getirmek üzere bir talimat yayımladı.Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, seçimden önce Suriyeliler konusundaki vaadini yerine getirdi....

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, seçimden önceki 'Suriyelilere yardımın kesilmesi' vaadini yerine getirmek üzere bir talimat yayımladı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, seçimden önce Suriyeliler konusundaki vaadini yerine getirdi. Özcan, seçimden önceki 'Suriyelilere yardımın kesilmesi' vaadini yerine getirmek üzere bir talimat yayımladı.

Özcan, "Suriyelilere, göçmen statüsündeki yabancı uyruklu kişilere Bolu Belediyesi'nden iş yeri açma ruhsatı vermeyeceğim' demiştim. Yani 'Ben reddedeceğim. Gitsin alabiliyorsa mahkeme kararıyla alsın' dedim; çünkü Bolu'ya ve Türkiye'ye yerleşsinler istemiyorum. Yazık değil mi? Benim esnafım iş yeri açmak için 10 yere kayıt yaptıracak, her yere para ödeyecek, Vergi Dairesi üzerine binecek, Esnaf Odaları üzerine binecek, belediyeler üzerine binecek; bunlara hesap soran dahi olmayacak" ifadelerini kullandı.

Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde, aday gösterildiği CHP’den Bolu Belediye Başkanlığı’na seçilip, mazbatasını alarak, göreve başlayan Tanju Özcan, kampanya dönemindeki vaatlerinden olan ‘Bolu Belediyesi’nden yabancı uyruklulara ayni ve nakdi yardım yapılmaması’ talimatını verdi. İlk resmi yazısını Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne gönderen Başkan Özcan, talimatında şunları kaydetti:

‘Ülkemizde yaşamakta olan yabancı uyruklu kişilere Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), Türk Kızılay’ı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ‘Sosyal Uyum Yardımı’ adı altında yardım yapılmaktadır. Bu nedenle, ilimizde yaşamakta olan herhangi bir yabancı uyruklu kişiye Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden ayni ve nakdi yapılmaması hususunda, gereğini rica ederim.’

‘KATLANILMAZ BOYUTA GELDİ’

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentte yaşayan yabancı uyruklulara ayni ve nakdi yardım yapılmamasına ilişkin verdiği talimatla ilgili açıklama yaptı. Göçmen statüsündeki yabancı uyruklulara yardım yapılmaması talimatı verdiğini belirten Başkan Özcan, “Bunu ilk aday olduğum günden itibaren söyledim, daha önce TBMM’de de söylemiştim. Sayın Cumhurbaşkanı 2 hafta önce açıkladı. Suriyeliler için harcadığımız para 37 milyar doları geçti. Sadece 1,7 milyar avro Avrupa Birliği’nden geldi, başka da bir para gelmedi. Yani 200 milyar TL’nin üzerinde paramız, misafir geldiğini söyleyen Suriyelilere gitti. Detaylı araştırdım. Suriyeliler hem Sosyal Yardımlaşma’dan yardım alıyorlar hem Sosyal Hizmetler’den hem Kızılay’dan hem de belediyelerden alıyorlar. O yüzden ben seçmene şunu söyledim. ‘Bu artık dayanılmaz bir boyuta geldi. 7 yıldır bakıyoruz. Çocuklarımızın iaşesini veriyoruz. Ben diğer yardım kurumlarına karışamam böyle bir yetkim yok; ama Bolu Belediyesi bütçesinden bir tek Suriyeliye tek kuruş yardım yapmayacağım’. Bunun gereği olarak da bu yazıyı yazdım. Bu çağrı daha önce ülke genelinde yankı bulmuştu. Ülkemizde herkes artık bu durumdan rahatsız. Katlanılmaz bir boyuta geldi” diye konuştu.

‘BU MİSAFİRLİK FAZLA UZADI’

Seçim sürecinde, Suriyelilere ve göçmen statüsündekilere iş yeri açma ruhsatı vermeyeceğini vadettiğini de hatırlatan Başkan Özcan, “İki şey söylemiştim. ‘Belediye bütçesinden hiçbir Suriyeliye yardım yapmayacağım’ demiştim. ‘Suriyelilere, göçmen statüsündeki yabancı uyruklu kişilere Bolu Belediyesi’nden iş yeri açma ruhsatı vermeyeceğim’ demiştim. Yani ‘Ben reddedeceğim. Gitsin alabiliyorsa mahkeme kararıyla alsın’ dedim; çünkü Bolu’ya ve Türkiye’ye yerleşsinler istemiyorum. Yazık değil mi? Benim esnafım iş yeri açmak için 10 yere kayıt yaptıracak, her yere para ödeyecek, Vergi Dairesi üzerine binecek, Esnaf Odaları üzerine binecek, belediyeler üzerine binecek; bunlara hesap soran dahi olmayacak. Her yerde söylüyorum. Bu misafirlik fazla uzadı” dedi.

"CHP’li Özcan: Suriyelilere yardımın kesilmesi için talimat yayımladı" haberi, 08 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan CHP’li Özcan: Suriyelilere yardımın kesilmesi için talimat yayımladı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’li Özcan: Suriyelilere yardımın kesilmesi için talimat yayımladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
    2. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
    3. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
    4. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
    5. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
    6. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
    7. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
    8. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
    9. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
    10. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
    11. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
    12. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
    13. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
    14. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
    15. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
    16. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
    17. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
    18. 22:53 İsveçlilerin mutluluk sırrı: İşte fikanın anlamı ve tarihi
    19. 22:50 Bunu yaparsanız marul daha uzun süre taze kalacak
    20. 22:41 Dünyanın en zengin yüzde 0,001'i parasını buna yatırıyor!
    Politika Haberleri