CHP’li Tanal’a 'deprem toplanma alanlarına internetten bakın' cevabı!

CHP’li Tanal’a 'deprem toplanma alanlarına internetten bakın' cevabı!

CHP’li Tanal’a 'deprem toplanma alanlarına i... CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal deprem toplanma alanlarının nereler olduğunu sorduğu soru önergesine cevaben internetten bakın cevabı geldi.CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, deprem toplanma haftasında, deprem...

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal deprem toplanma alanlarının nereler olduğunu sorduğu soru önergesine cevaben internetten bakın cevabı geldi.

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, deprem toplanma haftasında, deprem toplanma alanlarını söylemeyen soru önergesi cevabına dikkat çekti. Başbakanlık kurumuna gönderilen ve gönderildiği dönemde süresinde cevaplanmayan soru önergesine cevaben “deprem toplanma alanlarına internetten bakın” cevabı geldi.

Tanal, sözlerine şöyle devam etti:

“Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’a deprem toplanma alanları ile ilgili bazı sorular yöneltmiştim. İstanbul’da bulunan deprem toplanma alanları var mıdır? Varsa adresleri nerelerdir? Bu deprem toplanma alanları kaç metre karedir? Deprem toplanma alanları yoksa neden deprem toplanma alanlar oluşturulmamıştır? Oluşturmayanlar hakkında herhangi bir işlem yapılacak mıdır? Deprem toplanma alanları oluşturulması kanuni bir sorumluluk iken yapmayanlar hakkında cezai işlem yapılacak mı? Yapılmayacak ise neden yapılmayacak? İstanbul’da, AFAD’a deprem toplanma alanlarını öğrenmek için başvuran vatandaş var mıdır? Varsa bu bildirilmiş midir? Bildirilmiş ise gerekçe olarak ‘gizli bilgi’ ibareli cevap mı verilmiştir? Deprem Toplanma Alanlarının halka önceden ilan edilmesi gerekir ki vatandaş mevcut alanlarda toplanabilsin ve can güvenliğine zarar gelmesin. Deprem Toplanma alanlarının ilanı İstanbullulara yapıldı mı? Yapıldı ise nerede hangi basım ve yayım organlarıyla ilan edilmiştir? Sorularım gayet netti. Fakat bu sorulara aynen şu cevap geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ve İstanbul ilinde bulunan ilçe belediye başkanlıkları ile İstanbul İl Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü teknik elemanlarca birlikte belirlenmiş ve sayısal hale getirilmiş afet toplanma bölgeleri bulunmaktadır. Toplanma alanları bilgisi bahse konu kuruluşların internet adreslerinde görülebilir. Ayrıca söz konusu bilgiler söz konusu olmayıp vatandaşların talep etmesi halinde uygun bir şekilde paylaşılmaktadır. Bu cevaplar kaçamak cevaplardır. Ne demek vatandaş talep ederse uygun bir şekilde verilecektir? Ben de vatandaş değil miyim? Vatandaşa da mı internetten bak diyeceksiniz. İnternetten baktığımız deprem toplanma alanlarında gökdelenler yükseliyor. Kimi kandırıyorlar. Bugün bir deprem olsa, vatandaşın bildiği sağlıklı bir deprem toplanma alanı yok. Bunu söylemek bu kadar mı zor? Demek ki İstanbul’da deprem toplanma alanı yok. Bunu mu anlamalıyız? Deprem haftasında, doğal afetlere dikkat çekmek üzere bir an önce deprem toplanma alanları konusunda vatandaş bilgilendirilmelidir. Deprem öldürmez tedbirsizlik öldürür, deprem öldürmez bina öldürür, deprem öldürmez deprem toplanma alanlarını bilmemek öldürür.”

"CHP’li Tanal’a 'deprem toplanma alanlarına internetten bakın' cevabı!" haberi, 05 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan CHP’li Tanal’a 'deprem toplanma alanlarına internetten bakın' cevabı! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’li Tanal’a 'deprem toplanma alanlarına internetten bakın' cevabı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 20:41 Edirne'de Jandarma Operasyonu: FETÖ ve PKK-KCK Üyeleri Yakalandı
    2. 20:22 İpek Kıraç, bir haftada elde ettiği 174 milyon dolarlık gelirle Türkiye'nin en zengin kadını oldu
    3. 20:22 Altın sahiplerini endişelendiren uyarı: 200 lira düşüş yolda!
    4. 19:53 Gazze'deki Şifa Hastanesi Baskını: 200'den Fazla Filistinli Öldü
    5. 19:48 Enerji Bakanı: Nisan Ayında Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarında Değişiklik Olmayacak
    6. 19:46 Pratik ve Doğal Çözümlerle Pas Lekelerinden Kurtulun!
    7. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
    8. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
    9. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
    10. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
    11. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
    12. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
    13. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
    14. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
    15. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
    16. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
    17. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
    18. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
    19. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
    20. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
    Haberleri