CHP'nin 5 oy pusulasının kayıp olduğu ilçede seçimler iptal edilebilir

CHP'nin 5 oy pusulasının kayıp olduğu ilçede seçimler iptal edilebilir

CHP'nin 5 oy pusulasının kayıp olduğu ilçede... CHP'nin 5 oy pusulasının kayıp olduğunu Artvin Yusufeli'de 2 oy pusulası için itiraz kabul edildi, 1 oy için daha itiraz kabul edilirse seçimler iptal

AKP, 31 Mart yerel seçimlerinde kaybettiği il ve ilçelerde seçimlere şaibe karıştığını iddia ederken, kazandığı yerlerdeki itirazlara sessiz kalıyor. Artvin Yusufeli'de CHP'nin 5 oy pusulasının kayıp olduğunu belirtmesi üzerine inceleme yapıldı. İncelemede 2 oy pusulası için itiraz kabul edildi, 1 oy için daha itiraz kabul edilirse seçimler iptal edilecek.

Artvin'in Yusufeli ilçesinde, 31 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimlerin ilk sayımlarında Cumhuriyet Halk Partisi adayı Barış Demirci 2 oy farkla seçimi önde bitirdi. İtiraz üzerine yeniden yapılan sayımda bu kez AKP adayı Eyüp Aytekin 3 oy farkla seçimi önde tamamladı. Daha sonra CHP’liler, 5 oy pusulasının kayıp olduğunu iddiasıyla itirazda bulundular. İl seçim kurulu CHP'lilerin itirazı üzerine yaptığı incelemede iki oy pusulasında itirazı kabul gördü. 1 oy pusulasında daha itiraz kabul görürse ilçede seçim iptal edilecek. Kararı ise Yüksek Seçim Kurulu verecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yusufeli Belediye Başkanı adayı Barış Demirci, Yusufeli ilçesinde yapılan Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin olarak ciddi itirazlarının söz konusu olduğunu söyledi. Demirci “Yapılan sayımlar sonrası AK Parti, CHP'nin üç oy önündeydi. İtirazlar neticesinde Kazım Karabekir Mahallesinde 1004 nolu sandıkta sandık kurulu üyelerinin zarfı açarken yırtmış oldukları 1 adet Cumhuriyet Halk Partisi oy pusulası Yusufeli ilçesi seçim kurulu tarafından, geçersiz hale getirilmişti. İl Seçim Kurulu’na yapmış olduğumuz itiraz neticesinde bu oyu geçerli hale getirdik. Öte yandan 1008 numaralı sandıktan hiçbir haklı sebep olmaksızın, yakılan 2 adet zarfımız söz konusuydu, tutanağa yazılmıştı. Oy kullanan sayısı aynı, sandıkta çıkan zarf sayısı aynı olmasına rağmen iki adet yakılan zarfın usulsüzlüğü İl Seçim Kurulu tarafından tescillenmiştir. Bunu kararın ardından arada 1 fark kalıyor. İl Seçim Kurulu arada 1 fark var seçimlerin yenilenmesine gerek yoktur şeklinde bir karar verdi” ifadelerini kullandı.

1018 numaralı sandıkta ise başkanlık pusulasının kayıp olduğu iddialarında bulunan Demirci “İlçe ve İl Seçim Kurulu bu itirazıma cevap olarak şunları söylemiştir. Oy kullanma kabininde iki adet başkanlık pusulası bulunmuştur. İki adet oy pusulasının ise seçmen tarafından cebinde götürülme ihtimalini gerekçe göstererek, bu kayıp 4 oy pusulası hakkında taleplerimiz reddedilmiştir. İki adet oy pusulası seçmen tarafından cebine götürülme ihtimali vardır diye hiçbir talep reddedilemez. Bu farazi bir gerekçedir. Bu soyut bir gerekçedir. 298 sayılı seçim kanununa göre sandık sonuç tutanaklarının 12. maddesinde zarfın içerisinde bulunan başkanlık oyu çıkmaması halinde başkanlık oyu çıkmadı diye tutanak tutulması zorunludur. Böyle bir tutanak olmamasına rağmen ilçe ve İl Seçim Kurulu’nun vermiş olduğu kararlar maalesef usul ve yasaya aykırıdır. Gelmiş olduğumuz noktada Yüksek Seçim Kurulu kararı verecek. Bizim inancımız tamdır YSK, Yusufeli seçimlerini yenilemesine karar verecek” dedi.

Yapılan itirazlar kabul görürse ilçede, 5 bin 219 seçmen yeniden sandığa gidecek.

"CHP'nin 5 oy pusulasının kayıp olduğu ilçede seçimler iptal edilebilir" haberi, 05 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan CHP'nin 5 oy pusulasının kayıp olduğu ilçede seçimler iptal edilebilir haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'nin 5 oy pusulasının kayıp olduğu ilçede seçimler iptal edilebilir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:30 Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert: Mehmet Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor
  2. 10:22 İyi Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu: 60 milletvekili kendisine yer arıyor
  3. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
  4. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  5. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  6. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  7. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  8. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  9. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  10. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  11. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  12. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  13. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  14. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  15. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  16. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
  17. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  18. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
  19. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  20. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
Haberleri