Yandaşların ihlali cezasız kaldı

Yandaşların ihlali cezasız kaldı

Yandaşların ihlali cezasız kaldı Seçim sonuçlarını yayın yasağını ihlal ederek yaklaşık üç saat erken açıklayan televizyon kanallarına ceza verilmedi. CHP’nin RTÜK temsilcisi İlhan Taşçı, bu kanallar hakkında işlem başlatılması için RTÜK Başkanlığı’na...

Seçim sonuçlarını yayın yasağını ihlal ederek yaklaşık üç saat erken açıklayan televizyon kanallarına ceza verilmedi. CHP’nin RTÜK temsilcisi İlhan Taşçı, bu kanallar hakkında işlem başlatılması için RTÜK Başkanlığı’na başvurdu.

31 Mart yerel seçimlerini ilk sonuçlarını oy kullanma işleminin sona ermesinden 35 dakika sonra yayınlamaya başlayarak yayın yasağını ihlal eden kanallar cezasız kaldı.

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, hükümete yakınlığı ile bilinen 24 TV, TV Net ve TV 360 gibi televizyon kanalları, resmi yayın yasağının sona erme saati 21.00 olmasına karşın seçim sonuçlarını 17.35’ten itibaren yayınlamaya başladı. Bu kanallarda yayınlanan ilk sonuçlarda, CHP’nin kazandığı birçok belediyede AKP, açık ara farkla önde gösterildi. Televizyon kanallarında, AKP’nin Ankara’da yüzde 88, İstanbul’da 82 ve İzmir’de ise yüzde 65 oy oranı ile önde olduğu gösterildi. Bu gelişmelerin ardından Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, yayın yasağını ihlal eden kanalları RTÜK’e şikayet ederken ihlalin üzerinden geçen 12 güne karşın herhangi bir soruşturma başlatılmadı.

CEZAYA KHK ENGELİ

Yayın yasağını ihlal ederek seçim sonuçlarının manipüle edilmesine yol açan kanalların cezalandırılmamasına tepki gösteren CHP’nin RTÜK Temsilcisi İlhan Taşçı, RTÜK Başkanlığı’na başvurarak inceleme talebinde bulundu. RTÜK’ün seçim dönemi yayın ilkelerine uymayan kanallara yönelik yaptırım yetkisinin KHK ile elinden alındığını ancak bunun, “suç işlemeye teşvike” yol açacağını ifade eden Taşçı, kanallar hakkında rapor hazırlanmasını ve ceza için Üst Kurul gündemine getirilmesini istedi.

RTÜK GÖREVDEN KAÇMAMALI

Yayın yasağını ihlal eden kanalların, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanun ile RTÜK Kanunu’nu ihlal ettiğine dikkati çeken Taşçı, Üst Kurul’a yaptığı başvuruda şu ifadelere yer verdi:

“Suç işlenirken bu suça ilişkin bir yaptırım mekanizmasının devreye sokulamamış olması büyük bir sorundur. Zaten yayıncılar da büyük oranda bu yaptırımsızlığa güvenerek, hukuk dışına çıkıp yasak olarak tanımlanmış olmasına karşın yayınlarını sürdürmüşlerdir.

RTÜK kendi mevzuatı uyarınca yalnızca seçim dönemlerini değil her dönem yayıncılığı mercek altında tutmaya ve gerektiğinde yaptırım uygulamaya yetkili ve görevlidir. RTÜK, hukuku hiçe sayan, bilerek ve isteyerek seçim güvenliğini tehlikeye sokan, seçim sonuçları konusunda manipülasyona yol açan yayıncılar hakkında bu görevinden kaçınmamalıdır.”

"Yandaşların ihlali cezasız kaldı" haberi, 12 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Yandaşların ihlali cezasız kaldı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yandaşların ihlali cezasız kaldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  2. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  3. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  4. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  5. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  6. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  7. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  8. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  9. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  10. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  11. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  12. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  13. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  14. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  15. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  16. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
  17. 20:58 Kendini En Çok Beğenen 3 Burç Belli Oldu! İşte En Kibirli Burçlar!
  18. 20:57 UAD, İsrail'e karşı açılan soykırım davasında yeni önlemler aldı
  19. 20:52 ABD: "İsrail'in Refah'a saldırmasını görüşmeler olmadan beklemiyoruz"
  20. 20:52 Erbakan AKP'ye 3 koşul sundu: "Yapılırsa seçimlerden çekilmeye hazırız"
Haberleri