CHP’nin spordaki hedefi: ‘Bunu düzeltmek de bizim işimiz olacak’

CHP’nin spordaki hedefi: ‘Bunu düzeltmek de bizim işimiz olacak’

CHP’nin spordaki hedefi: ‘Bunu düzeltmek de ... Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya:''Türkiye'de hiçbir siyasi partinin merkezi düzeyde spor kurulu bulunmuyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya:''Türkiye'de hiçbir siyasi partinin merkezi düzeyde spor kurulu bulunmuyor. Bu bakımdan da CHP Spor Kurulu bir ilke imza attı" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya şu açıklamaları yaptı:

Türkiye'de hiçbir siyasi partinin merkezi düzeyde spor kurulu bulunmuyor. Bu bakımdan da CHP Spor Kurulu bir ilke imza attı.

CHP Spor Kurulumuz kurulduğu günden bu yana hızla bölge toplantılarını tamamlayarak 81 ilimizin 67’sinde ve bu illere bağlı ilçelerimizde örgütlendi. 250 belediyede de temsilcimiz bulunmaktadır.

CHP Spor Kurulunun faaliyette olduğunu tüm il ve ilçelerde Spordan Sorumlu Başkan Yardımcıları görev yapmaktadır.

Biz Mustafa Kemal Atatürk'ün spora verdiği önemi kavrayan bir anlayışla, spora siyaseti karıştırmadan; Türkiye'de gençlerin spora yöneltilmesi, sporun ayağa kaldırılması için önemli bir çalışma yürütüyoruz.

CHP Spor Kurulumuz, kurulduğu günden bu yana önemli çalışmalar yaptı. Amatör sporcularla, profesyonel sporcularla, sporseverlerle ve spor kulüpleriyle önemli çalışmalara imza attık.

Amatör spor kulüplerinin ve amatör sporcuların sorunlarını gündeme taşıdık. Belediyelerimizin bünyesinde kurulan spor kulüplerini fikri olarak destekledik, sporla ilgili sorunları kamuoyunun gündemine taşıdık. Belediyelerimizle işbirliği içinde halkın sporla buluşması için spor politikaları ürettik.

CHP Spor Kurulumuz bugün 3. Olağan Genel Kurulunda, 81 ilimizden gelen 415 delegenin yanında; MYK üyeleri, PM üyeleri, Belediye Başkanları ve Milletvekillerimizden oluşan doğal delegeleriyle 60 kişilik CHP Spor Kurulu Yönetim Kurulunu seçecek. Seçilen 60 kişilik Yönetim Kurulu da kendi içinden 11 kişilik Yürütme Kurulunu belirleyecek. 60 kişilik Yönetim Kurulu iki ayda bir toplanacak. 11 kişilik Yürütme Kurulu ise haftada bir defa toplanacak. 300 kişilik Danışma Meclisi de dört ayda bir toplanacak.

Bu kurullarda görev almak isteyen arkadaşlarımızın, yoğun çalışma mesaisini de göz önünde bulunarak göreve talip olmalarının uygun olacağını düşünüyoruz.

Bugün kısa ve orta vadeli hedeflerimizi de tartışacağız. İlerleyen süreçte yapacağımız çalışmalara ilişkin kararlar alacağız.

Türkiye'nin 2020 olimpiyatlarına hazırlanması

Spor federasyonları seçimlerinin sporu, sporcuyu ön plana alan yaklaşımları

Sporcu ve spor kulüplerinin ihtiyaçları ve sorunları

Belediyelerin spor politikaları ve bu alanda yapacakları çalışmalar

Tartışacağımız başlıca konulardan olacak.

Değerli Sporseverler;

CHP Spor Kurulu olarak, TBMM'nin kuruluşunun 100. yılında “Türkiye Belediye Spor Oyunları” organizasyonu hazırlığını yürüteceğiz. Bu oyunlara parti ayrımı yapmadan, tüm belediyelerimizin katılımı sağlanacak.

Çocuklarımıza, gençlerimize fırsat verildiğinde, yoksul aile çocukları desteklendiğinde sporda mucizelere imza attıklarını görüyoruz.

İngiltere'de düzenlenen Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda Sümeyye Boyacı, dünya ikincisi oldu.

2019 Mustafa V. Koç Spor Ödülü, modern pentatlon branşında 7 dünya rekoru bulunan ve bu alanda Türkiye'den olimpiyatlara katılacak ilk sporcu unvanını da kazanan İlke Özyüksel'e verildi.

İlke Özyüksel bu büyük başarıya, imkansızlıklar içinde, antrenörsüz ve görme engelli annesinin bakımını da omuzlarında taşıyarak ulaşmış mucize bir kızımız…

Bizim imkansızlıklar içinde, imkansız olanı başaran, Altındağ sokaklarında yetişen şampiyonalarımız var. Bu gençlere hak ettikleri imkanlar sunulduğunda ne mucizeler gerçekleştireceklerini hayal bile edemeyiz.

Ankara’nın göbeğinde Altındağ’da okul önlerinde ve mahalle aralarında çocuklarımız uyuşturucu tacirlerinin cenderesinde sıkışmış durumda.

CHP Spor Kurulu bünyesinde kuracağımız “Bağımlılıkla Mücadele Masası” aracılığıyla bu çocuklarımıza ulaşarak onları spor bağımlısı yapacağız.

Spor sadece futbol kulüplerinden ibaret değildir. Tüm spor dallarına gereken ilginin gösterilmesi ve yatırımların yapılması gerekir.

Amatör spor kulüplerini, profesyonel spor kulüpleriyle yarışan kulüpler olarak görmemek gerek. Profesyonel spor kulüplerine yapılan desteğin, amatör spor kulüplerine de yapılması gerekir.

Türkiye Futbol Federasyonunda ve Türkiye Basketbol Federasyonunda olduğu gibi “sarayın” baskısı ile AKP’lilerden oluşan federasyon yönetimlerinin oluşturulmasını kabul etmiyoruz. Bu düzen böyle gitmeyecek, tek adamın federasyon yönetimlerini belirlemesine izin vermeyeceğiz.

2019 FIBA Dünya Kupası maçında Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı, ABD karşısında 93-92, tek puanla kaybederken, Basketbol Federasyon Başkanı Hidayet Türkoğlu sarayda AKP Genel Başkanı ile maçı izliyordu. O basketbol oynarken 82 milyon onun arkasındaydı, ancak o saraydan çıkıp takımının yanında dahi duramıyor. Sporumuzu böylesine sorumsuz kişilerin elinden kurtaracağız.

Türkiye’de çocukların ve geçlerin spor alanında daha önde olması gerek. Biz bunun için çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız.

Spor Kurulumuz bugün burada CHP iktidarında uygulayacağı spor politikalarını da belirleyecek.

CHP Spor Kurulumuz;

Spor kuruluşları, spor adamları ve Demokratik Kitle Örgütleri ile işbirliği yaparak; çağdaş, demokratik ve halkçı bir spor politikası belirleyecek. Belirlenen spor politikalarının parti programına ilave edilmesi yeni dönemde önceliklerimizden olacak.

Sporun toplumun tüm kesimlerinde yaygınlaşmasını sağlayacağız.

Spor tesislerini uygun hale getirerek, her yaşta insanın, istediği zamanda spor yapmasını sağlayacağız.

Ülke genelinde spor tesisleri kuracağız.

Milli Eğitim Bakanlığı ile koordineli olarak beden eğitim derslerini yeniden düzenleyeceğiz.

Çocuklarımızı ve geçlerimizi yetiştirecek uzman ve nitelikli teknik eleman yetiştireceğiz.

Yetenekli çocuk ve geçleri tespit ederek uluslararası alanda başarılara imza atmaları için yetiştireceğiz.

Dopingle mücadele kapsamında uluslararası akredite analiz merkezleri kurarak, sporcuları dopingin zararlı etkileri konusunda bilgilendireceğiz.

Sporda şiddeti ve etik olmayan davranışları önlemek için gerekli yasal düzenlemeleri yapmak ve tedbirleri almak için çalışacağız.

Uluslararası organizasyonlara daha fazla sayıda sporcu ile katılımı sağlayacağız.

Engelli vatandaşlarımızın spor yapmalarını sağlamak için projeler üretip hayata geçireceğiz.

Türkiye’de olimpiyat oyunları, paralimpik oyunları, uluslararası okul oyunları ve diğer spor organizasyonlarını düzenleyeceğiz.

Sadece futbola değil, futbol dışında amatör spor dalları olarak kabul edilen tüm spor dallarına da destek vereceğiz.

Spor alanında hizmet ve faaliyette bulunan kurum ve kuruluşlarla koordineli olarak çalışacağız.

İktidar olduğumuz yerel yönetimlerle koordineli çalışma yürüterek, spor politikalarımızı hayata geçireceğiz. “Spor Daire Başkanlıkları” ve ilgili müdürlükler, CHP Spor Kurulunun politikaları çerçevesinde faaliyet yürütecek.

Belediyelerin spor kulüpleri kurarak rant anlayışı ile yönetmesine asla izin vermeyeceğiz. Aksine belediyelerin amatör spor kulüplerini ve amatör sporcuları desteklemesini sağlayacağız.

Değerli Sporseverler;

Yaptığımız çalışmayla eğitim ile spor iç içe geçti. Olması gereken de bu. Ancak AKP hükümeti sporu eğitimden kopartarak beden eğitimi derslerini seçmeli ders haline getirdi. Bunu düzeltmek de bizim işimiz olacak.

Bugün size dört kitap hediye ettik. Sizlere ulaştırdığımız kitaplar Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı’nı yaşatmak için Genel Merkezimizin vakfa yaptığı bir destektir.

Bugüne kadar CHP Spor Kurulu çalışmalarımıza emek veren, il, ilçe örgütlerimize, üyelerimize, gönüllülerimize ve katkı sunan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

CHP Spor Kurulumuzun spor alanında çok verimli çalışmalara öncülük edeceğine olan inancımla, tüm sporseverleri saygıyla selamlıyorum.

"CHP’nin spordaki hedefi: ‘Bunu düzeltmek de bizim işimiz olacak’" haberi, 30 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan CHP’nin spordaki hedefi: ‘Bunu düzeltmek de bizim işimiz olacak’ haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’nin spordaki hedefi: ‘Bunu düzeltmek de bizim işimiz olacak’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:31 Beyaz Saray: "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok"
  2. 22:24 Beyaz Saray, Erdoğan'ın ABD ziyaretinde Biden ile görüşme olmayacağını açıkladı!
  3. 22:17 Anlaşma açıklandı ve transfer kesinlik kazandı: O isim NOW TV'den Kanal D'ye geçti
  4. 22:17 AKP'den ayrılıp CHP'ye geçti! Özel, kendi rozetini taktı: "Doğru yolu seçtim"
  5. 20:14 Ahmet Davutoğlu: "15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin"
  6. 19:54 Emeklilere Müjde! 15 Bin TL'ye Kadar Nakit Promosyon Fırsatı Son Başvuru Tarihi Yaklaşıyor!
  7. 19:54 ÇAYKUR'da İş İmkanı! İşte Başvuru Şartları ve Tarihleri
  8. 19:54 Kuş Gribi Kabusu Geri Geldi: Yumurta Fiyatları Artıyor!
  9. 19:54 Petek Dinçöz'ün Annesi Estetik Yaptırdı! Görüntüsü Sosyal Medyada Olay Yarattı!
  10. 19:41 SNP-Yeşiller Koalisyonu Çöktü: İskoçya'da Sera Gazı Anlaşmazlığı Krizi
  11. 19:37 Clara Chizoba Kronborg, YouTube'da Guinness Rekorlar Kitabı'na Giren En Uzun Röportajı Yaptı!
  12. 19:33 İstanbul'da Atatürk'e Hakaret Eden Sanığa Hapis Cezası: 3 Yıl 9 Ay
  13. 19:28 26 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  14. 19:25 İslam Memiş: "Piyasalarda biraz dalgalanma görebiliriz"
  15. 19:24 Altın yüzde 2,4 değer kazandı
  16. 19:24 Heyecan Dorukta: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi Biletleri Satışta!
  17. 19:17 Muslera, Uruguay Milli Takımı'ndan emekli oldu
  18. 19:07 Güzellik Merkezi Kurşunlama Davasında Ara Karar: Tutukluluk Hali Devam Ediyor
  19. 19:01 Barcelona'da Xavi ve Laporta İttifakı: Takımın Geleceği İçin Birlikte Devam Kararı Aldılar
  20. 18:57 Zehra Güneş'in Fenerbahçe'ye Transfer İddiası Yalanlandı: VakıfBank ile Yoluna Devam!
Politika Haberleri