Çiftlik Bank davasının firari sanığı duruşmada dinlendi

Çiftlik Bank davasının firari sanığı duruşmada dinlendi

Çiftlik Bank davasının firari sanığı duruşma... Çiftlik Bank davasının bugünkü duruşmasında, davanın firari sanığı Çiftlik Bank eski Genel Müdürü Niyazi Karakoç, "Müştekiler de sisteme ...

Çiftlik Bank davasının bugünkü duruşmasında, davanın firari sanığı Çiftlik Bank eski Genel Müdürü Niyazi Karakoç, "Müştekiler de sisteme yatırdıkları para nedeniyle gelir sağladıkları için oldukça mutluydular" ifadelerini kullandı.

Binlerce kişinin mağduriyet yaşadığı Çiftlik Bank dosyası kapsamında ‘Tosuncuk' olarak bilinen örgütün bir numarası Mehmet Aydın'ın da aralarında bulunduğu 4'ü firari olan ve tutuklusu bulunmayan 48 sanıklı davaya devam edildi. Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya 6 tutuksuz sanık ile mağdurlar ve taraf avukatları katıldı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ, MAĞDURLARI SUÇLADI

Sözcü'den Sevgim Begüm Yavuz'un haberine göre; Çiftlik Bank'ın genel müdürü olan ve hakkında yakalama kararı bulunan sanık Niyazi Karakoç, duruşmaya gelerek, savunma yaptı. 2018 yılına kadar Ümraniye Belediyesi'nde memur olduğunu söyleyen sanık Karakoç, belediye etkinliklerinde sunuculuk yaptığını gören Mehmet Aydın'dan kendisine teklif geldiğini anlatarak, “Şirketle ilgili hiçbir olumsuzluk görünmüyordu. Şu an müşteki olarak yer alan kişiler de o tarih itibariyle sisteme yatırdıkları para nedeniyle gelir sağladıkları için oldukça mutluydular. Ümraniye Belediyesi'ndeki görevimden istifa ederek Şubat 2018'de Çiftlik Bank olarak bilinen şirketin genel müdürü olarak göreve başladım. 15-20 gün sonra işlerin iyi gitmediğini fark ettim. 2018 yılının mart ayında görevimden istifa ettim ve Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına şikayetçi oldum” ifadelerini kullandı. Suçlamaları kabul etmediğini söyleyen sanık Karakoç, “Benim çalıştığım dönemde müşteki olarak gösterilen kişiler zaten benden önce sisteme para yatıran kişilerdi” dedi.

Duruşmaya gelerek savunma yapan Niyazi Karakoç hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasına karar veren mahkeme heyeti, aralarında Mehmet Aydın'ın da bulunduğu 4 sanık hakkındaki yakalama emrinin devamına karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, firari olan örgütün bir numaralı şüphelisi Mehmet Aydın'ın da aralarında olduğu 18 kişinin “suç işlemek amacıyla örgüt kurma/yönetme”, “bilişim sistemlerini araç olarak kullanma suretiyle nitelikli dolandırıcılık”, “ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık” ve “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” suçlarından 22 bin 580 yıldan 75 bin 260'ar yıl hapsi istenmişti.

Savcılık, örgüt üyeleri ve örgüte yardım eden 30 kişi hakkında ise “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma”, “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte yardım etme” ve “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” suçlarından ayrı ayrı 5 yıldan 13 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

"Çiftlik Bank davasının firari sanığı duruşmada dinlendi" haberi, 26 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Çiftlik Bank davasının firari sanığı duruşmada dinlendi haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Çiftlik Bank davasının firari sanığı duruşmada dinlendi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:07 TESK Genel Başkanı: Yüksek Otel Fiyatları Yerli Turisti Yurtdışına Yönlendiriyor
  2. 16:05 Ankaragücü'den Kupa Açıklaması Sertti!
  3. 16:01 Metin Akpınar'ın Kızı Duygu Nebioğlu Sessiz Kalmadı: "2. Bölüm Geliyor"
  4. 16:01 Emekli Maaşı Bombası: Uzmanlar Zam Oranlarını Açıkladı! En Düşük Emekli Aylığı Ne Kadar Olacak?
  5. 15:59 Özgür Özel'den açıklama: 'yüzde 25'lik cam tavanı nasıl kırdıklarını' anlattı
  6. 15:59 Mart Ayında Türkiye'de Konut Satışlarında İstanbul Öne Çıkıyor: İşte İl İl Satış Rakamları
  7. 15:55 Diyarbakır'da Kentsel Dönüşüm Şirketi Tevfik İnşaat İflas Etti: Mağduriyet ve Belirsizlik
  8. 15:53 Araba alacaklara müjde! Yerli ve daha ucuz olan TOGG için müjdeyi verdi
  9. 15:52 Fransız Gazeteci Filistin Desteği Nedeniyle 'Terör Propagandası' İddiasıyla İfade Vermeye Çağrıldı
  10. 15:49 Galatasaray Kulübü Olağan Genel Kurulu için Tarih Belirlendi
  11. 15:46 Dünyaki en tehlikeli ülkeler belli oldu: Türkiye kaçıncı sırada?
  12. 15:46 Heyecan Verici Başlangıç: Moskova Film Festivali Uluslararası Sinema Dünyasını Ağırlıyor
  13. 15:45 Beşiktaş'a 15 milyon euroluk savunmacısı!
  14. 15:42 İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde Yoğun Yağış ve Fırtına Uyarısı: İBB'den Açıklama
  15. 15:41 Real Madrid-Barcelona Karşılaşmasında, Arda Güler Sürprizi!
  16. 15:38 ABD basını açıkladı: "Hamas, Katar'dan ayrılmayı değerlendiriyor"
  17. 15:38 Türkiye'nin Mart Ayı Enflasyonu Dünya Sıralamasında Dördüncü Sırada
  18. 15:30 Beşiktaş'ta Svensson Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düşen oyuncu!
  19. 15:29 Fenerbahçe Süper Lig Maçı İçin Sivasspor Karşısında Hazırlıklarını Sürdürüyor
  20. 15:28 Putin ile Aliyev, Moskova'da görüşeceklerini açıkladı
Haberleri