Çocuklarınıza daha dikkatli bakın... Omuz asimetrisine ve çıkık kürek kemiklerine dikkat!

Çocuklarınıza daha dikkatli bakın... Omuz asimetrisine ve çıkık kürek kemiklerine dikkat!

Çocuklarınıza daha dikkatli bakın... Omuz as... Prof. Dr. Mehmet Aydoğan, "Ebeveynler çocuklarında omuz asimetrisi ve kürek kemiklerinin çıkık olduğunu gördüklerinde skolyoz olabileceğini akıllarına getirmeli ve bir hekime başvurmalıdır." dedi.İleri Omurga Cerrahi Ünitesi...

Prof. Dr. Mehmet Aydoğan, "Ebeveynler çocuklarında omuz asimetrisi ve kürek kemiklerinin çıkık olduğunu gördüklerinde skolyoz olabileceğini akıllarına getirmeli ve bir hekime başvurmalıdır." dedi.

İleri Omurga Cerrahi Ünitesi Başkanı Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Prof. Dr. Mehmet Aydoğan, halk arasında omurga eğriliği olarak bilinen ve genellikle çocuklarda görülen omurganın 10 dereceden fazla eğilmesi durumu skolyozun hamilelik döneminde daha çok arttığını belirtti.

Skolyozun önden arkaya doğru bakıldığında asimetrik durum ile eğriliğin aile ve kişi tarafından fark edilebildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Anne karnından itibaren, kas hastalığı veya sinirsel hastalıklar gibi faktörler tüm skolyoz vakalarının yüzde 15'ni kapsamaktadır. Skolyozun yüzde 85'inin sebebi bilinmemektedir. Başlama yaşları göz önünde tutulduğunda 10 yaşından önce erken başlayan, 10 yaşından sonra başlayanlara geç başlayan skolyoz adını veriyoruz. En sık görülen şekli ergenlik döneminde görülen sebebi bilinmeyen skolyozdur. Kız çocukları için 9-11 yaş, erkek çocukları içinse 12-14 yaş arasında görülmektedir.

'ÇOCUKLARINIZA DAHA DİKKATLİ BAKIN'

Genellikle eğrilik hastaya sırtından bakıldığında fark edilebildiği gibi özellikle bel bölgesine yerleşen eğrilikler daha dikkatli muayene gerektirmektedir. Çocuklarınıza daha dikkatli bakın. Ebeveynler çocuklarında gördükleri omuz asimetrisi, kürek kemiklerinin çıkık olması, kalçanın bir tarafının yüksekte durması veya daha belirgin olması, her iki tarafta kollar ve gövde arası mesafenin eşit olmaması, çocukların kalçalarından 10 derece öne eğildiklerinde kaburganın bir tarafa daha yüksek ve çıkıntılı durduğunu gördüklerinde skolyoz olabileceğini akıllarına getirmeli ve bir hekime başvurmalıdır."

GERDİRME YÖNTEMİ VE ESNEK SKOLYOZ TEDAVİSİ

Aydoğan, Emsey Hospital İleri Ormurga Cerrahi Ünitesi'nde 2 yıldır uygulanan ve tedavide çok başarılı sonuçlar aldıkları gerdirme yöntemi (ipli skolyoz ameliyatı) ile esnek skolyoz tedavisinin American Food and Drug Administration (FDA) tarafından onaylandığını ve skolyozda etkili bir tedavi yöntemi olarak kabul edildiğini vurguladı.

İple gerdirme yöntemiyle omurga sabitlenmeye gerek kalmadan eğriliğin düzeltilmesine imkan sağlanabildiğini anlatan Aydoğan, bu yöntem ile çocuklarda büyüme, boy uzaması gibi durumların engellenmediğini kaydetti.

Skolyozun tedavi edilmediği takdirde ve 70 derece eğriliğin üzerindeyse ileriki yaşlarda akciğer ve kalp fonksiyonlarının etkilenmesine, efor kapasitesinin düşmesine sebebiyet verebildiğini belirten Aydoğan, açıklamasına şöyle devam etti:

"Sırt bölgesi skolyoz eğriliklerinde 40 derecenin üzerinde tedavi edilmediği takdirde yılda 1 derece, bel bölgesi eğriliklerde o bölgede hareket daha yoğun yaşandığı için 35 derecelik eğrilikler yılda yarım veya 1 derece ilerleyebilir. Çocuk sahibi olmak isteyen bayanlarda hamilelik sürecinde bu eğrilik yılda 2 dereceye kadar çıkabiliyor. Bu durumda 13 yaşında 40 derece eğikliğe sahip bir çocuk 50 yaşına geldiğinde 90 derece skolyoza sahip bir kişi oluyor. 20 derece skolyozu olan bir hastaya cerrahi müdahale yapılmadan hasta gözlem altında tutulmaktadır. 20-45 derece eğikliğe sahip hastalar kişiye özel hazırlanmış korse tedavisine alınarak süreci takip ediliyor. 45 derecenin üzerinde eğikliğe sahip hastalarda cerrahi yöntem gündeme gelmektedir."

"Çocuklarınıza daha dikkatli bakın... Omuz asimetrisine ve çıkık kürek kemiklerine dikkat!" haberi, 03 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Sağlık kategorisi altında bulunan Çocuklarınıza daha dikkatli bakın... Omuz asimetrisine ve çıkık kürek kemiklerine dikkat! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Çocuklarınıza daha dikkatli bakın... Omuz asimetrisine ve çıkık kürek kemiklerine dikkat! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Sağlık Haberleri