Columbia Üniversitesi'nde Filistin Protestoları Devam Ediyor

Columbia Üniversitesi'nde Filistin Protestoları Devam Ediyor

Columbia Üniversitesi'nde Filistin Protestol... Columbia Üniversitesi'nde Filistin'e destek gösterileri devam ederken öğrenciler Hamilton Hall'u işgal etti. Polis müdahalede bulundu, çok sayıda gözaltı var.

Columbia Üniversitesi'nde Filistin'e destek gösterileri sırasında öğrenciler, Hamilton Hall'u işgal ederek protesto etkinliklerini sürdürdü. Polis müdahalesiyle çatışmalar yaşandı ve birçok gösterici gözaltına alındı. Bu olaylar, ABD genelindeki Filistin yanlısı protestoların bir parçası olarak gerçekleşti ve çeşitli tepkilere yol açtı.

Columbia Üniversitesi'nde Filistin'e destek gösterileri devam ederken, öğrenciler Hamilton Hall binasını işgal etti. Polis müdahalede bulunarak birçok protestocuyu gözaltına aldı.

New York'taki Columbia Üniversitesi'nde 18 Nisan'da başlayan ve diğer üniversitelere de yayılan Filistin yanlısı protestolar sürüyor. Öğrenciler, Vietnam Savaşı karşıtı protestolar sırasında da işgal edilen bir yapı olan Hamilton Hall binasını işgal etti. Mobilyalar ve metal parçalarla barikatlar kuran öğrenciler, binaya "Hind's Hall" adını verdiler, bu da Gazze'de İsrail saldırısı sonucu hayatını kaybeden 6 yaşındaki Hind Rajab'ın anısına yapıldı. Üniversite sözcüsü Ben Chang, öğrencilerin mülke zarar verdiğini ve binaya girişi engellediğini belirterek, işgalin suç olduğunu savundu ve devam etmesi halinde öğrencilerin okuldan atılabileceklerini söyledi.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Başkan Biden'ın öğrencilerin akademik bir binayı işgal etmesini yanlış bulduğunu ve bunun barışçıl bir protesto olmadığını düşündüğünü ifade etti. New York Belediye Başkanı Eric Adams ise göstericilere tepkilerini farklı yollarla göstermeleri çağrısında bulunarak, "Bu artık sona ermeli" dedi.

Olayların ardından New York Polis Departmanı'na bağlı çok sayıda polis, Columbia Üniversitesi kampüsüne girerek göstericilere müdahale etti. Polislerin Hamilton Hall binasına girmeye çalıştığı ve birçok öğrencinin gözaltına alındığı amatör kameralarca kaydedildi.

18 Nisan'da başlayan Filistin yanlısı protestolar New York'taki Columbia Üniversitesi'nden diğer üniversitelere de yayılmıştı. Üniversitelerde kamp kuran ve İsrail'e saldırıları kınayan öğrenci ve akademisyenlerden binlerce kişi gözaltına alınmıştı.

"Columbia Üniversitesi'nde Filistin Protestoları Devam Ediyor" haberi, 01 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 01 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Columbia Üniversitesi'nde Filistin Protestoları Devam Ediyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Columbia Üniversitesi'nde Filistin Protestoları Devam Ediyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 22 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:41 MİT 5 Soruluk Kriptoloji Testi Yayınladı: Atatürk'ün Şifrelenmiş Sözü De Bulunuyor!
  2. 00:40 Hakimler ve Savcılar Kurulu’na yeni atamalar yapıldı
  3. 00:35 Pentagon: Gazze'ye yardım için alternatif rotalar belirleniyor
  4. 00:32 Kıbrıs'ta asgari ücret 29.640 TL oldu!
  5. 00:25 Arda Güler'in Vedası!
  6. 00:05 Antalya'da Dev Bir Holding İflas Etti!
  7. 00:04 "Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmaması, yasal düzenlemenin ruhuna ve özüne aykırıdır!"
  8. 00:01 Bitcoin'de dikkate değer bir yükseliş görüldü
  9. 00:00 Kriz Derinleşiyor: 30 Yıllık Firma Konkordato İlan Etti! İflaslar Artıyor!
  10. 23:59 Kiracıların yüzde 86'sı resmi zam oranının üzerinde ödeme yapıyor
  11. 23:56 Yüzde 25 kira artışı sınırı ne zaman bitiyor?
  12. 23:54 Patates salatasının yavan olmasını önleyen yöntem!
  13. 23:53 Poğaçaya lezzet katan taktik!
  14. 23:51 Araç alacaklar dikkat: Dolandırıcıların yeni yöntemi bu!
  15. 23:49 Kurbanlıklarda düşüş: Fiyatlar belli oldu
  16. 23:47 İşte en sadık 3 burç!
  17. 23:46 22 Mayıs 2024 Günlük burç yorumları
  18. 23:43 Fed raporu sonucu: En yüksek endişe kaynağı enflasyon!
  19. 23:41 Naci Görür'den Marmara depremi uyarısı geldi
  20. 23:39 THY çalışan arıyor: İstenen şartlar açıklandı
Dünya Haberleri