Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Kanal İstanbul bir devlet projesidir, belediye projesi değil

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Kanal İstanbul bir devlet projesidir, belediye projesi değil

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Kanal İstanb... Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki yılın son kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.Kalın, "Muhalefetin 'yaptırırım yaptırmazsın' meselesine getirmesi çok garip....

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki yılın son kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Kalın, "Muhalefetin 'yaptırırım yaptırmazsın' meselesine getirmesi çok garip. Kanal İstanbul bir devlet projesidir, belediye ya da siyasi parti projesi değildir." dedi. Kalın, ABD yaptırımları için ise, "Yaptırım diliyle ’Hizaya getirme’ çabası içinde olmasınlar. Bu tür tehditlerle korkutamayacaklarını bilmeleri lazım." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'ın açıklamalarından satır başları:

İdlib'deki durum kritik bir şekilde devam ediyor. Burada geçen yıl 4 ülke ile varılan bir mutabakat vardı. Rusya tarafı da bu anlaşmaya onay vermişti. En son geçtiğimiz Ağustos ayında bir ateşkes daha yapıldı. Bizim o bölgede 12 tane gözlem noktamız var. Askerlerimiz oradaki sivillerin güvenliği sağlamak için önlemler alıyorlar.

Dün bir heyetimiz Moskova'daydı. 24 saat içinde rejimin saldırılarının durdurulması konusunda bir çabalarının olacağını bildirdiler. Bunun yeni bir ateşkes ile hayata geçirilmesini bekliyoruz.

İdlib'deki sorun sadece Türkiye'nin sorunu değildir, aynı zamanda uluslararası toplumun da sorunudur. Burada özellikle Rus tarafının daha büyük sorumluluk sahibi olduğunu hatırlatmakta fayda görüyoruz. Resulayn ve Tel Abyad bölgesinde sakin ve istikrarlı bir ortam olduğunu söyleyebiliriz.

ABD ve Rusya'nın PYD/PKK ile çeşitli ilişkiler içine girdiklerini gözlemliyoruz. Bu tür faaliyetler devam ederse ve bizim sınırlarımıza dönük bir hareket olursa Türkiye olarak bunun karşısında olacağımızı belirtmek istiyoruz. Suriye'de yaklaşık 9 yıldır devam eden bu savaş sona erecekse herkesin terörle mücadele konusunda net bir tavrı olması lazım. Rejime destek veren ülkelerin tavırları bundan sonraki süreci belirlemede önemli olacaktır.

Libya'daki iç savaş hepimizi derinden üzmektedir. Bazı ülkeler Hafter tarafına siyasi ve parasal destekler vermeye devam ediyor. Bir Libya mutabakatı içerisinde çözüm üretilmesi için bir süreç yürütülüyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu zirveye liderler seviyesinde katılacak. Hafter'in bu saldırılarını derhal durdurması gerekiyor. Aksi takdirde Libya'da çok daha kanlı bir savaş meydana gelebilir. Bu zor günlerde Libya halkını tek başına bırakamayız. Libya hükümeti ile 2 anlaşma imzaladık. Bu iki anlaşmadan da büyük rahatsızlık duyan çevreler var. Biz bunu anlamakta zorlanıyoruz. Libya başka ülkelerde ikili anlaşmalar yaptığında tepki göstermeyenlerin Türkiye yapınca tepki göstermesini anlayamıyoruz.

Doğu Akdeniz'de başka ülkeler bir araya gelip Türkiye'yi dışarıda bırakıp kendi aralarında anlaşma yaptıklarında kimse bunlara tepki göstermiyor. Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi hesaba katmayan hiçbir planın hayata geçmesi mümkün değildir. Türkiye'nin güvenliği Misak-ı Milli sınırlarının ötesinde başlar. Suriye'de, Libya'da, Irak'ta, Balkanlar'da olup bitenler bizi ilgilendirir. Sahada ve masada güçlü olmak Türkiye açısından bir tercih değil bir zorunluluktur.

(Değerli konut vergisi) Bir yıllık erteleme söz konusu olabilir.

"Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Kanal İstanbul bir devlet projesidir, belediye projesi değil" haberi, 24 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Kanal İstanbul bir devlet projesidir, belediye projesi değil haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Kanal İstanbul bir devlet projesidir, belediye projesi değil 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  2. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  3. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  4. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  5. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  6. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  7. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  8. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  9. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  10. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  11. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  12. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  13. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  14. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  15. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  16. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  17. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  18. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  19. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
  20. 00:01 İbrahim Tatlıses ve Oğlu Ahmet Tatlıses Arasındaki Mahkeme Süreci Sürüyor: İddialar ve Açıklamalar
Politika Haberleri