29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yılı tüm yurtta coşkuyla kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yılı tüm yurtta coşkuyla kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yılı tüm ... 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 96. yılında tüm Türkiye'de coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle ülke genelinde pek çok etkinlik ve tören de düzenlendi. İşte, yurt genelinde düzenlenen etkinliklerle ilgili detaylar...Anıtkabir’deki...

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 96. yılında tüm Türkiye'de coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle ülke genelinde pek çok etkinlik ve tören de düzenlendi. İşte, yurt genelinde düzenlenen etkinliklerle ilgili detaylar...

Anıtkabir’deki resmi törenlerin ardından 29 Ekim coşkusu tüm yurda yayıldı. İstanbul’da kutlama adresi yine Vatan caddesiydi. Başkent Ankara’da da Ulus'ta bayram kortej yürüyüşü düzenlendi. Nevşehir’de ise Valilik gelen tepkiler üzerine yasakladığı Cumhuriyet yürüyüşüne izin vermek zorunda kaldı

-29 Ekim dolayısıyla İstanbul’daki tarihi Galata Kulesi Türk bayrağına büründü.

-Ankara’da ise Türkiye Büyük Millet Meclisi'den Ulus'taki 1. Meclis Binası'na Cumhuriyet bayramı kortej yürüyüşü düzenlendi.

-İzmir’de de kutlama adresi Cumhuriyet Meydanı'ydı. Geçit töreninin ardından halk oyunları gösterisi yapıldı. Yurt genelindeki kutlamalar renkli görüntülere sahne oldu. 

- Nevşehir’de ise Valilik gelen tepkiler üzerine yasakladığı Cumhuriyet yürüyüşüne izin vermek zorunda kaldı...

İZMİR

Binlerce İzmirlinin coşkuyla katıldığı Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören, Vali Ayyıldız, Korgeneral Sivri ve Başkan Tunç Soyer'in askeri araçla tören alanından geçerek halkı selamlamasıyla başladı. Tören Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Ekin Topluluğu’nun halk oyunları gösterisiyle devam etti.

İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağının göndere çekildiği törende, Vali Ayyıldız günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparak vatandaşların Cumhuriyet Bayramını kutladı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Karadeniz Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı Bölge Bandosu, Güney Deniz Saha Komutanlığı Bandosu ve Hava Eğitim Komutanlığı Bandosu’ndan oluşan karma bandonun icra ettiği marşlarla renklenen bayram kutlaması, Cumhuriyet Meydanı'ndaki resmi geçit töreniyle son buldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İzmir'in 23 ilçe belediye başkanı Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İzmir'in 23 ilçe belediye başkanı Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. İzmrili beleidye başkanları videolu ortak mesajda "Bugün öyle bir gün ki, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının dünya tarihine altın harflerle yazdığı bir gün. Bugün Türkiye Cumhuriyeti tam 96 yaşında. İyi ki doğdun vatan. İyi ki varsın Ata'm. Açtığın yolda izinden gitmeye, durmaksızın ilerlemeye, adaletin peşinden koşmaya, Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmaya devam edeceğiz. İzmirli Belediye Başkanları olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun. Cumhuriyet'imimizin 96. yılında ve  sonsuza dek  kalbimizde Atatürk olacak. Cumhuriyet ilelebet payidar kalacak. Cumhuriyet sevdalılarına İzmir'den selam olsun. Yaşasın Cumhuriyet" dedi.

İSTAMBUL

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Vali Ali Yerlikaya’nın ev sahipliğinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin 96. kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında, valilikte düzenlenen tebrikleri kabul törenine katıldı.

İBB üst yönetiminin de tam kadro yer aldığı törende, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul protokolü ile birlikte yabancı misyon temsilcileri hazır bulundu. Buradaki törenin ardından İmamoğlu, Vatan Caddesi’nde yapılan Resmi Geçit Törenine katıldı.

MERSİN

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in kuruluşunun 96. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen çelenk koyma törenine katıldı ve Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törene, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanı sıra, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kent protokolü, meclis üyeleri, dernek temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

ANKARA

Türkiye Büyük Millet Meclisi'den Ulus'taki Birinci Meclis Binası'na Cumhuriyet Bayramı Kortej Yürüyüşü düzenlendi.

CUMHURİYET BAYRAMINDA GÖKÇEK’E ATATÜRK SÜRPRİZİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Dikmen Vadisi’nde Melih Gökçek’in evinin tam karşısındaki kedi logosunu kaldırarak Atatürk portresi yerleştirdi. Gökçek bundan sonra karşısında sürekli Atatürk’ü görecek.

ANTALYA: BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖNÜNE ATATÜRK HEYKELİ KONULDU

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Cumhuriyetin kuruluşunun 96. Yıldönümü kutlamaları öncesinde Büyükşehir Belediyesi binası önüne konulan ve her aşamasını bizzat takip ettiği Atatürk heykelini inceledi. Başkan Böcek heykeli belediye binasına yazdırdığı “Türkiye Cumhuriyeti” yazısı ile bütünsel olması düşüncesiyle yaptırdığını ifade ederek, “Cumhuriyet Bayramına yetiştireceğim diye söz vermiştim. Bugün bu sözümüzü tuttuk ve Cumhuriyet Bayramı öncesinde heykelimizi yerine koyduk” dedi.

MuĞLA SEYHAN

Seyhan Belediyesi Tellidere, Gürselpaşa ve Yeşil Yurt Kreşlerinde gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında, çocukların coşkusu görülmeye değerdi. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın da iştirak ettiği kutlamalarda, çocuklar birbirinden renkli gösterilerini sergiledi. Velilerin de katıldığı etkinlikte Başkan Akay, çocuklarla birlikte 10. Yıl Marşı'nı söyledi.

NEVŞEHİR'DE YASAK SONRASI CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ

Nevşehir'de CHP İl Başkanlığı tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla "Cumhuriyet Yürüyüşü" düzenlendi. CHP İl Başkanlığı binası önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan partililer, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" ve "Ne mutlu Türküm diyene" sloganları ile Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

Erzurum, Kars, Ardahan, Erzincan, Iğdır, Ağrı ve Tunceli'de törenler düzenlendi

Erzimcan'da, zaman zaman sağanağın etkili olduğu törene, vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak coşkuyla eşlik etti.

Kars'ta, törende küçük çocuk Mustafa Sertçelik'in, protokol önünde bulunan Türk bayrağını öpmesi dikkati çekti.

Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Doğruyol köyünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı köy meydanında coşkuyla kutlandı. Bayrama eşlik eden köylüler de öğrencilerle birlikte şiirler okudu. 

Hatay'da askeri gemi ziyarete açıldı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla "TCG Karpaz" savaş gemisi ziyarete açıldı.

MANİSA

Manisa'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde 1923 kişi Ege Bölgesi'ne özgü zeybek oyunu "Harmandalı"nı oynadı.

Eskişehir, Kütahya ve Bilecik'te de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı. Törende, Cumhuriyet Koşusu'nda dereceye giren sporcular ödüllerini protokol üyelerince verildi.

HATAY

Hatay'ın Arsuz ilçesinde Akdeniz açıklarında dalış yapan Osmaniye Ayyıldız Gençlik Eğitim ve Spor Kulübü üyesi balık adamlar, Mehmetçik'e destek pankartı açıp selam gönderdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 96'ncı yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bir araya gelen 10 dernek üyesi, suyun 20 metre derinliğine inerek, üzerinde '29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun' ve 'El ele hep birlikte. Dünyanın dört bir yanına barış ve huzur götüren Mehmetçiğe selam olsun' yazılı pankartı açıp, asker selamı verdi.

BOLU

Bolu'da, Cumhuriyet'in kuruluşunun 96'ncı yılı, Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Yaklaşık 2 bin öğrencinin katıldığı törende, yüzlerce öğrencinin 200 metrelik Türk bayrağını taşıması büyük alkış aldı.

VAN

Van'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, coşkuyla kutlandı. Kutlamalarda öğrencilerin tekvando gösterisi ilgiyle izlendi.

ANTALYA

Antalya'nın Kemer ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla marinada bulunan yatçılar denizde Türk bayrağı açarak toplu geçiş seremonisi yaptı.

AFYON

Üç kuşaktan oluşan halk oyunu ekibinin 29 Ekim gösterisi

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde düzenlenen bir dizi etkinlikle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı. Kutlamalarda 'Üç Kuşak Bir Arada Oynuyor' projesiyle 10-11, 30-45 ve 60-70 yaş aralığındaki üç kuşaktan oluşturulan halk oyunları ekibinin gösterisi ilgiyle izlendi.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen yürüyüşe yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Eskişehir'de Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından organize edilen ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği 'Cumhuriyet Yürüyüşü' düzenlendi. Porsuk Bulvarı'nın Atatürk Caddesi girişinde başlayan yürüyüşe aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü'nün de bulunduğu yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Eskişehirspor taraftarlarının oluşturduğu Bando EsEs Grubu'nun marşlar çaldığı yürüyüşte sık sık 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı.

Kalabalık Vilayet Meydanı'na yürüdü. Kalabalık saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı söyledikten sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve ADD Başkanı Azmi Kervan yaptıkları konuşmalarda yürüyüşe katılanların bayramını kutladı. Kalabalık konuşmaların ardından dağıldı.

"29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yılı tüm yurtta coşkuyla kutlandı" haberi, 29 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yılı tüm yurtta coşkuyla kutlandı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yılı tüm yurtta coşkuyla kutlandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:14 Türkiye'nin önde gelen gıda devi halka arz için gün sayıyor!
  2. 13:12 Son Dakika: Hamas lideri Haniyye İstanbul'a geliyor
  3. 13:10 TÜİK çocuk işçi sayısını açıkladı: Türkiye'deki yoksulluk artışı, çocuk işçi sayılarını yükseltiyor
  4. 12:58 Efsanevi film "Oldboy"un dizi versiyonu yolda!
  5. 12:42 TÜİK açıkladı: Şubat ayında tarımsal girdi tutarları yüzde 36,71 arttı!
  6. 12:36 Dolar sahipleri dikkat: Merkez Bankası yıl sonu dolar tahminini açıkladı
  7. 12:32 İsrail-İran Gerilimi ve Fed Belirsizliği Küresel Piyasalara Dalgalandırıyor
  8. 12:25 TÜİK Raporu: Türkiye'nin Çocuk Nüfusu ve Popüler İsimler 2023'te Belli Oldu
  9. 12:12 CIA Direktörü Burns: Ukrayna'nın Savaşı Kaybetme Riski Artıyor, ABD'nin Yardımı Acilen Gerekli
  10. 12:07 Suudi Arabistan'da Keşfedilen Lav Tüpleri, İlk Çobanlık Faaliyetlerine Işık Tutuyor
  11. 11:50 Altın Fiyatları Yükseliyor: Çeyrek Altın 4.257,00 Liraya Ulaştı
  12. 11:39 CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
  13. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
  14. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
  15. 11:28 Yüzde 50+1 kuralına Saray'dan olumsuz yanıt geldi: Boşuna uğraşmasınlar
  16. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
  17. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
  18. 11:18 Nuri Alço'nun sağlık durumunda yeni gelişme
  19. 11:16 Rusya'nın Stavropol Bölgesinde Tu-22M3 Bombardıman Uçağı Düştü
  20. 10:59 İstanbul'da 2 İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar var
Haberleri