Cumhuriyet muhabirine ‘Sözcü’ davası: İki ayrı iddianame...

Cumhuriyet muhabirine ‘Sözcü’ davası: İki ayrı iddianame...

Cumhuriyet muhabirine ‘Sözcü’ davası: İki ay... Cumhuriyet gazetesi muhabiri Seyhan Avşar'ın, “Sözcü Savcısı Sabıkalı Çıktı” haberi nedeniyle hakkında iki ayrı iddianame düzenlendi.

Cumhuriyet gazetesi muhabiri Seyhan Avşar'ın, “Sözcü Savcısı Sabıkalı Çıktı” haberi nedeniyle hakkında iki ayrı iddianame düzenlendi. Avşar'ın 3 yıla kadar hapsi isteniyor.

Sözcü gazetesi davasının ilk iddianamesini hazırlayan Cumhuriyet Savcısı Asım Ekren’in 2002 yılında görev yaptığı Osmaniye’de “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” dosyasında şüphelilerden haksız menfaat temin etmeye çalıştığı gerekçesiyle hakkında açılan dava sonunda 10 ay hapis cezasına ve para cezasına çarptırıldığını haberleştiren Cumhuriyet gazetesi muhabiri Seyhan Avşar hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada Avşar hakkında iki ayrı iddianame düzenlendi.

İlk iddianamede Savcı, Avşar’ın “hakaret” suçundan yargılanması istedi. Ancak Başsavcı Vekili iddianameye müdahale ederek, Avşar’ın, “Terörle mücadelede görev almış kamu görevlisini hedef gösterme” suçundan yargılanması gerektiğini belirtti. Hazırlanan yeni iddianame İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Avşar’ın 3 yıla kadar hapsi isteniyor.

Cumhuriyet gazetesinde 6 Mart tarihinde manşetten duyurulan, “Sözcü Savcısı Sabıkalı Çıktı” haberi nedeni ile gazete muhabiri Seyhan Avşar hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı. Ancak Avşar’ın avukatı Nesrullah Oğuz UYAP sistemine baktığında ise iki farklı iddianame ile karşılaştı.

İddianamenin birinin Asliye Ceza Mahkemesi’nde “Hakaret” suçundan hazırlandığını, diğer iddianamenin ise Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Terörle mücadelede görev almış kamu görevlisini hedef gösterme” suçlamasıyla hazırlandığını gördü.

MÜDAHALE EDİLDİ

Savcı’nın ilk olarak, “hakaret” suçlamasıyla bir iddianame hazırladığı ancak başsavcı vekilinin davanın “terörle mücadelede görev almış kamu görevlisini hedef gösterme” suçundan açılması gerektiğini yönündeki müdahalesiyle ikinci bir iddianamenin hazırlandığı ortaya çıktı.

İddianamede, Avşar’ın haberinin www.sozcu.com.tr haber sitesinde yer alması nedeniyle www.sozcu.com.tr sorumlu müdürü Necdet Önemli de şüpheli sıfatıyla yer aldı.

Avşar’ın avukatı Nesrullah Oğuz, “Müvekkilim hakkında yaptığı haber nedeniyle henüz bir soruşturma başlatılmadan Sabah gazetesinin 6 Mart 2019 tarihli haberinde müvekkilimin yaptığı haberin, “terörle mücadele de görev yapmış kişileri hedef gösterme suçunu oluşturduğu öğrenildi” şeklinde bir haber yapıldı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, başlatılan soruşturmada, esasında hakaret suçundan iddianame düzenlenmesine karşın birileri soruşturmaya açıkça müdahale ederek, “Terörle mücadelede görev almış kamu görevlisini hedef gösterme” suçu iddiasıyla ikinci bir iddianame düzenlenmesine istedi. Baştan adı konulmuş suç vasfı belirlenmiş bir soruşturma müdahalelerle davaya dönüştürülüp devam edecek. Ancak savunma makamı olarak baştan hukuka aykırı başlayan bu soruşturmanın hukuksuzluklarla devam etmesine müsade etmeyeceğiz.”

"Cumhuriyet muhabirine ‘Sözcü’ davası: İki ayrı iddianame..." haberi, 07 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Cumhuriyet muhabirine ‘Sözcü’ davası: İki ayrı iddianame... haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cumhuriyet muhabirine ‘Sözcü’ davası: İki ayrı iddianame... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  2. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  3. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  4. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  5. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  6. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  7. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  8. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  9. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  10. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  11. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  12. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  13. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  14. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  15. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  16. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  17. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  18. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  19. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  20. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
Politika Haberleri