Danıştay, Tank Palet’i otoyolla bir tuttu

Danıştay, Tank Palet’i otoyolla bir tuttu

Danıştay, Tank Palet’i otoyolla bir tuttu Danıştay, Tank Palet’in otoyollardan farkı olmadığı gerekçesiyle özelleştirmenin durdurulması talebini reddetti. İptal davası sürüyor .Danıştay 13'üncü Dairesi, ülke güvenliği için stratejik önem taşıdığı belirtilen...

Danıştay, Tank Palet’in otoyollardan farkı olmadığı gerekçesiyle özelleştirmenin durdurulması talebini reddetti. İptal davası sürüyor .

Danıştay 13'üncü Dairesi, ülke güvenliği için stratejik önem taşıdığı belirtilen Tank Palet Fabrikası'nın otoyol, baraj ve gölet gibi varlıklardan farkı olmadığı gerekçesiyle özelleştirilmesinin durdurulmasına gerek olmadığına karar verdi. Türk Harb-İş Sendikası Başkanı Bayram Bozal, “Tank Palet'in otoyolla bir tutulması bizi üzdü” dedi.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, Tank Palet Fabrikası'nda örgütlü Türk Harb-İş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Tank Palet Fabrikası'nın 25 yıllığına işletme hakkı devri yoluyla özelleştirilmesine ilişkin aldığı kararın yürütmesinin durdurulması ile tümden iptali için Danıştay'a iki ayrı dava açtı.

Sendika dava dilekçesinde, Cumhurbaşkanının özelleştirme kararı alma yetkisi olmadığını, yetki tecavüzü nedeniyle özelleştirmenin hukuka aykırı olduğunu belirtti. Dilekçede ayrıca, askeri fabrika ile kuvvet komutanlıkları arasında hiçbir fark olmadığı, özelleştirmenin milli güvenliği zafiyete uğratacağı, fabrikanın yabancı şirketlerin eline geçmesini önleyecek bir güvencenin de bulunmadığı uyarıları yapılarak yürütmenin durdurulması talep edildi.

ÖZELLEŞTİRMEYE AYKIRI DEĞİL

Davalı Cumhurbaşkanlığı ise savunmasında, sendikanın dava açma yetkisi olamayacağını belirtti. Cumhurbaşkanının özelleştirme kararı alabileceği belirtilen savunmada, kamu kurumlarının mal ve hizmet üretim birimleri ile baraj, gölet, otoyol, yataklı tedavi kurumları, limanlar ve benzeri varlık ve birimlerinin işletme haklarının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesinin yasaya uygun olduğu ifade edildi. Danıştay ret kararında Cumhurbaşkanının özelleştirme kararı alabileceği belirtildi.

Kararda, Özelleştirme Kanunun baraj, gölet, otoyol, yataklı eğitim kurumları, limanlar ve benzeri kamu mal ve hizmet üretim birimlerinin verimliliği artırmak amacıyla işletme hakkı yoluyla özelleştirilmesine izin verildiğine dikkat çekilirken Tank Palet Fabrikası'nın da verimliliği artırmak için işletme hakkı devri yoluyla özelleştirileceği, dolayısıyla özelleştirme ilkelerine aykırı bir durum olmadığı ifade edildi.

Başkan dahil 4 üyenin oy çokluğuyla alınan karara tek itiraz ise üye Doç. Gürsel Özkan'dan geldi. Özkan, karşı oy yazısında, özelleştirmeye Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun (ÖYK) karar verebileceğini, yetki yönünden Cumhurbaşkanı kararının hukuka uygun olmadığını bildirdi. Yürütmenin durdurulması reddedilirken gözler şimdi iptal davasına çevrildi. Davanın kamuya açık yürütülüp yürütülmeyeceği

TANKLA OTOYOL BİR OLUR MU?

Türk Harb-İş Başkanı Bayram Bozal, ülke güvenliğini tehlikeye düşüreceği gerekçesiyle askeri fabrikanın özelleştirilmesinin hiç olmazsa dava süresince durdurulmasını istediklerini, ancak mahkemenin bu taleplerini reddettiğini söyledi. İptal davasının devam ettiğine işaret eden Bozal, “Mahkemenin kuvvet komutanlıklarından farkı olmayan askeri tesisle otoyolu, barajı bir tutmasına çok üzüldük. Obüsleri yaptığımız, milli tankı üreteceğimiz stratejik bir askeri fabrika otoyolla nasıl bir tutulabilir? Burası Kara Kuvvetlerinin beyni. Her türlü savaş araç gereci orada yapılıyor” dedi.

"Danıştay, Tank Palet’i otoyolla bir tuttu" haberi, 09 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Danıştay, Tank Palet’i otoyolla bir tuttu haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Danıştay, Tank Palet’i otoyolla bir tuttu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  2. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  3. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  4. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  5. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  6. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  7. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  8. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  9. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  10. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  11. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  12. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  13. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  14. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  15. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  16. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  17. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  18. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  19. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  20. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
Politika Haberleri