Davutoğlu yeni parti iddialarına böyle yanıt verdi: Ülkemizin yeni bir vizyona ihtiyacı var

Davutoğlu yeni parti iddialarına böyle yanıt verdi: Ülkemizin yeni bir vizyona ihtiyacı var

Davutoğlu yeni parti iddialarına böyle yanıt... Eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, Konya'da katıldığı iftar programında yaptığı konuşmada, yeni bir parti kuracağı yönündeki iddialara son noktayı koydu.

Eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, Konya'da katıldığı iftar programında yaptığı konuşmada, yeni bir parti kuracağı yönündeki iddialara son noktayı koydu. Davutoğlu, "Ülkemizin yeni bir vizyona ihtiyacı var. Yeni bir davranışa, yeni bir duruşa, yeni bir hale kavuşmadıkça bize intikal eden emaneti, gelecek nesillere hakkıyla teslim edemeyiz" dedi.

Ahmet Davutoğlu, Konya Dostları Platformu’nun düzenlediği iftar programında konuştu. Ankara’da katıldığı iftardaki konuşmasında yeni bir vizyona ihtiyaç olduğu yönündeki sözlerini hatırlatan Davutoğlu “Evet ülkemizin, İslam dünyasının ülkemizin yeni bir vizyona ihtiyacı var. Bizim şu an sloganlara ve çok üst düzey söylemlere değil yeni bir hâle ihtiyacımız var” dedi. Davutoğlu “Sadece kazanımlarımız olan özgürlüklerimizi değil temel değerlerimizi de yitirmemek için hepinizi yeni bir vizyonla birlikte yeni bir hâl ile hâllenmeye davet ediyorum. Bu yeni hâl bir milletin ve insanlığın geleceğine hitap edebilecek olan bir duruşun eseri olacaktır. Özetle ya yeni bir hâl ya da izmihlal” ifadelerini kullandı.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu Konya'da "Konya Dostlar Platformu" iftarına katıldı.

"Kadir gecesi ile bayram arasında Konya’daysanız yapmanız gereken tefekkürdür" diyen Davutoğlu sözlerini "muhasebeye ihtiyacımız var" diyerek sürdürdü.

"Bizler nesle nasıl hesap verebileceğimizin muhasebesini yapmalıyız.... Peki nedir muhasebe? 'Kaybettiğimiz değerleri nasıl kazanacağız?' diye sormazsak bu muhasebeden alnı ak çıkamayız. Geçtiğimiz aylarda Katar’da bir konferansta bir soru soruldu; 'İslam dünyasında gördüğünüz en temel eksiklik nedir?' diye... Düşünce özgürlüğünün temeli insan haysiyetidir. Bu dönemde önce her birimizin düşüncelerini rahatça ifade edebileceği bir zemine ihtiyaç var. Maalesef bugün İslam dünyasının birçok köşesinde bu temel problemle karşı karşıyayız. Kınayanın kınamasından, tehdit edenin tehdit etmesinden çekinmeden konuşalım."

Davutoğlu "Susan bir toplumdan daha tehlikelisi yoktur" dedi ve "Hikmetli bir lisan ile birbirimize hitap ederek bugünlerde çok açık bir muhasebe yapmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

"Düşünen toplumlar hiçbir büyük oyunun kurbanı olmazlar... Eğer yakınlarımızı kayırmaya başlamışsak, emaneti ehline veremez haline geliriz.... Bir makama gelişin temel ölçüsü ehliyet olmadıkça bir toplumda etkin bir yönetim kurulamaz."

'YA YENİ HAL YA İZMİHLAL'

Ahmet Davutoğlu konuşmasında yeni bir vizyona ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı:

"Siyasal ve ekonomik çıkarlar bağlamında dinimizin değerlerinin hoyratça kullanılması, kim tarafından olursa olsun, en büyük ihanet eden olur. Bu değerlerin çıkarlara alet edilmesine asla göz yummayacağız. Ankara’daki konuşmamda yeni bir vizyona ihtiyaç var demiştim. Evet insanlığın yeni bir vizyona ihtiyacı var. Bizim yeni sloganlara, üst söylemlere değil, yeni bir hale ihtiyacımız var. Peki nasıl bir hal? Öyle bir hal ki; kibrin yerini tevazunun, öfkenin yerini muhabbetin, nefret söyleminin yerini muhabbet söyleminin, her gün değişen tavırların yerini ilkeli tutarlı tavırların, takiyenin yerini şeffaflığın aldığı yeni bir hale ihtiyacımız var. Bizler yeni bir hal ile hallendikçe biliniz ki karşı karşıya kaldığımız problemleri birer birer çözecek güce kavuşuruz. Ama bu yeni hali bir davranış, duruş olarak ortaya koymadıkça sadece kazanımlarımız olan özgürlüklerimizi değil temel değerlerimizi de yitirir."

Davutoğlu konuşmasının sonunda yeni bir "hal ve hallenme" davetinde bulundu:

"Temel değerlerimizi yitirmemek için hepinizi yeni bir vizyonla yeni bir hal ve hallenmeye davet ediyorum. Bu yeni hal bir milletin geleceğine hitap edebilecek olan yeni bir duruşun eseri olacaktır. Özetle Ya yeni hal, ya izmihlal"

"Davutoğlu yeni parti iddialarına böyle yanıt verdi: Ülkemizin yeni bir vizyona ihtiyacı var" haberi, 03 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Davutoğlu yeni parti iddialarına böyle yanıt verdi: Ülkemizin yeni bir vizyona ihtiyacı var haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Davutoğlu yeni parti iddialarına böyle yanıt verdi: Ülkemizin yeni bir vizyona ihtiyacı var 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  2. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  3. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  4. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  5. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  6. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  7. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  8. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  9. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  10. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  11. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  12. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  13. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  14. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  15. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  16. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  17. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  18. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  19. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  20. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
Politika Haberleri