‘Davutoğlucular ile Babacancılar birbirine girdi’

‘Davutoğlucular ile Babacancılar birbirine girdi’

‘Davutoğlucular ile Babacancılar birbirine g... Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, Ali Babacan'ın AKP'den istifasının ardından yeni parti kurma hazırlığında olan Davutoğlu ekibi ile Babacan

Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, Ali Babacan'ın AKP'den istifasının ardından yeni parti kurma hazırlığında olan Davutoğlu ekibi ile Babacan'ın ekibinin parti içinden kopacak "muvazzaf milletvekili borsası"nı hareketlendirdiğini iddia etti.

Yeniçağ yazarı Ahmet Takan bugün yayımlanan 'Davutoğlucular ile Babacancılar birbirine girdi' başlıklı yazısında, "Hareketli hafta başı, öğle saatlerinde , Abdullah Gül ile birlikte hareket eden Ali Babacan'ın AKP'den istifa ettiği haberi ile daha da hararetlendi. İddialar birbirini kovaladı ... Ali Babacan ile birlikte hareket edenlerin istifa edeceği saatten tutunda sayılarına kadar... AKP içinden kopacak "muvazzaf milletvekili" sayısında da borsa oldukça hareketliydi." ifadelerini kullandı.

İşte Takan'ın yazısının bir kısmı:

Hareketli hafta başı, öğle saatlerinde , Abdullah Gül ile birlikte hareket eden Ali Babacan'ın AKP'den istifa ettiği haberi ile daha da hararetlendi. İddialar birbirini kovaladı ... Ali Babacan ile birlikte hareket edenlerin istifa edeceği saatten tutunda sayılarına kadar... AKP içinden kopacak "muvazzaf milletvekili" sayısında da borsa oldukça hareketliydi. Şu satırların kaleme alındığı ana kadar AKP içinden herhangi bir yetkiliden Babacan'ın istifası hakkında bir değerlendirme gelmedi. Herhalde, Erdoğan'ın Saraybosna'dan dönüşü veya oradan yapılacak açıklama beklenecek.

Olaya farklı bir cepheden bakalım dedik. Ahmet Davutoğlu'nun Ali Babacan ve Abdullah Gül tarafından istenmediğini ifşa eden "O AKP'li isme" ulaştık. Bakın!..Neler söyledi YENİÇAĞ'a;

"Neden Davutoğlu, Ali Babacan'ı istemez?..

Ali Babacan gibi Bilderberg'e gitmedi de ondan. Daha millî kalıyor. Davutoğlu, hatalı bir takım uygulamalar yapmış olabilir. Hatalı olmak başka bir şey, suç işlemek başka bir şey. Suç işlemek demek yolsuzluk yapmak, liyakatsiz atama yapmak, buna benzer işlerdir. Baktığınız zaman hatalı olabilir. Hata yapmıştır. Bana göre hatadır, size göre değildir. Size göre hatadır, bana göre değildir. Bu değişir. Ama tekrar söylüyorum, hatalı olmak başka, suçlu olmak başkadır.

Davutoğlu, 'daha İslamcı kalıyormuş' deniyor. Böyle şey olur mu?.. Bir kere bunu söyleyenler İslamiyet ile siyasal İslamcılığı birbirine karıştırıyorlar. Bunları söyleyenler, Davutoğlu'nun yaptıklarını yapmıyorlar mı? Yapıyorlar ama neden bunu söylüyor?.. Mesele bu. Davutoğlu için bir şey bulunmak mı isteniyor, anlamadım ki? Babacan istifa etmişse bu başka konu. Babacan, daha çok farklı bir çizgide gidiyor. Bunun nedeni, Abdullah Gül ve Beşir Atalay'ın çizgisinin etkisinde kalmasından kaynaklanıyor...

Biz, Türk milleti, halk ne istiyorsa onu yaparız. Milletle bütünleşiyoruz.

Halk, millet ekonominin düzelmesini istiyor?

Şimdi ben soruyorum, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset ve Ekonomi Bilimi bölümünü bitirmiş, hocalık yapmış biri mi ekonomiyi düzeltir, yoksa ODTÜ endüstri mühendisliğinden mezun olmuş, endüstri mühendisi mi ekonomiyi düzeltir? Bunun cevabını millet versin bana göre. Her şey ortada. Babacan, ekonomiyi bilen bir insan ama yeter mi ayrı konu, küçümsemek istemem. "

Ali Babacan'ın AKP'den istifası sonrasında genel olarak siyaset kulisleri temkinli bir bekleyiş içerisindeydi. "Bekleyip, bileşenleri görmek lazım" deniyordu. Neyse o "bileşenler"!?..

"‘Davutoğlucular ile Babacancılar birbirine girdi’" haberi, 09 Temmuz 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan ‘Davutoğlucular ile Babacancılar birbirine girdi’ haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ‘Davutoğlucular ile Babacancılar birbirine girdi’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  2. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  3. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  4. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  5. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  6. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  7. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  8. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  9. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  10. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  11. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  12. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  13. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  14. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  15. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  16. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  17. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  18. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  19. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  20. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
Politika Haberleri