Demirtaş’tan 'İhvancı Mursi' açıklaması: Mazlumun yanında oluruz

Demirtaş’tan 'İhvancı Mursi' açıklaması: Mazlumun yanında oluruz

Demirtaş’tan 'İhvancı Mursi' açıklaması: Maz... HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yargılandığı davada darbe ile devrilen ve duruşmada ölen Mursi'nin yaşadıkları ile Türkiye'de kendilerinin yaşadıklarını karşılaştırdı, ikisi için de “utanç verici”...

HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yargılandığı davada darbe ile devrilen ve duruşmada ölen Mursi'nin yaşadıkları ile Türkiye'de kendilerinin yaşadıklarını karşılaştırdı, ikisi için de “utanç verici” dedi. Benzetme yapma amacında olmadığını belirten Demirtaş, "Eminim Mursi'yi içeri atan darbeciler, yargılayan hakimler, o ve arkadaşları içerideyken onları medyada linç edenler Mısır halkı için çok iyi şeyler yaptıklarını düşünüyorlardı" ifadesini kullandı.

HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yargılandığı davanın beşini duruşması bugün görülmeye başlandı.

HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yargılandığı davanın beşini duruşması bugün görülmeye başlandı. Duruşmaya SEGBİS ile bağlanan Demirtaş, darbe ile devrilen ve duruşmada ölen Mursi'nin yaşadıkları ile Türkiye'de kendilerinin yaşadıklarını karşılaştırdı, ikisi için de “utanç verici” dedi.

Benzetme yapma amacında olmadığını belirten Demirtaş, "Eminim Mursi'yi içeri atan darbeciler, yargılayan hakimler, o ve arkadaşları içerideyken onları medyada linç edenler Mısır halkı için çok iyi şeyler yaptıklarını düşünüyorlardı" ifadesini kullandı.

Hapishanede normal ölüm diye bir şey olmadığını söyleyen Demirtaş, "Özelikle siyasiler açısından hapisteki her ölüm, rejimin işlediği bir cinayettir" dedi.

"Yargı mühendisliği uygulandı"

Barış Akademisyenleri davası için Çağlayan Adliyesinden canlı yayın yapan CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da Demirtaş'ın davası hakkında bir hatırlatma yaptı.

Tanrıkulu, "Bir daha hatırlatmam gerekiyor; Anayasa Mahkemesi ve AİHM emsal kararları bugün arkadaşımız meslektaşımız Selahattin Demirtaş'ın görülecek davasında uygulanmadı; hakkında bir yargı mühendisliği uygulanarak Türkiye tarihinde ilk defa en uçtan ceza verildi" ifadelerini kullandı

'MAZLUMUN YANINDA OLURUZ'

Selahattin Demirtaş: “Müslüman Kardeşler çizgisiyle hiçbir zaman yakınlaşmam olmadı. Ancak ilkesel olarak şunun her zaman altını çizdim; siyasi düşüncelerinden dolayı kime saldırı olursa olsun mazlumun, mağdurun yanında oluruz. Kimliğine bakmadan.”

Ne olmuştu?

“Örgüt kurma ve yönetme”, “Örgüt propagandası” ve “Suç ve suçluyu övme” iddialarıyla Demirtaş hakkında 142 yıla varan hapis cezası isteniyor. Diyarbakır’da açılan dava, güvenlik gerekçesiyle Ankara 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne alınmıştı.

Demirtaş’ın Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davası, daha önce kendisi hakkında hazırlanan ve dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM’ye gönderilen 31 fezlekenin toplamından oluşuyor.

"Demirtaş’tan 'İhvancı Mursi' açıklaması: Mazlumun yanında oluruz" haberi, 18 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Demirtaş’tan 'İhvancı Mursi' açıklaması: Mazlumun yanında oluruz haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Demirtaş’tan 'İhvancı Mursi' açıklaması: Mazlumun yanında oluruz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:19 Beşiktaş'ta Oxlade-Chamberlain Şoku: Southampton'un 10 Milyon Euro'luk Teklifi!
  2. 17:08 ABD dolarında 34 yıl sonra bir ilk yaşadı!
  3. 16:59 Ünlü Yapımcı: Bruce Willis set çalışanlarına ekstra cebinden para verirdi!
  4. 16:55 İsrail Savunma Bakanı: Lübnan'da Hizbullah Komutanlarının Yarısı Öldürüldü
  5. 16:52 Türkiye Çöl Tozları ve Sıcak Hava Dalgasıyla Mücadele Ediyor
  6. 16:48 EURO 2024: Portekiz ve Türkiye, F Grubu Liderliği İçin Kıyasıya Mücadele Ediyor
  7. 16:47 Kısa vadeli dış borçta yeni rekor belirlendi! Merkez Bankası verileri paylaştı
  8. 16:45 Dolandırıcılar kara para aklamak için her şeyi denedi: Kiralık hesap oyunu
  9. 16:39 Mustafa Keser'e İbrahim Tatlıses'ten Ağır Sözler: "Kör Ol Fakat Nankör Olma!"
  10. 16:38 Yeni Mercedes-Benz G 580, ziyaretçileri ile buluşacak!
  11. 16:38 Gazze'deki Hastanede toplu mezar! Ellerini arkadan bağlayıp infaz etmişler
  12. 16:38 25 Nisan 2024 günlük burç yorumarı
  13. 16:32 Kireç Kalıntılarına Doğal Çözüm: Limon Tuzu ve Suyla Parlaklık Kazanın!
  14. 16:30 İrfan Can Kahveci'ye Dev Bir Teklif Geldi!
  15. 16:30 Yargıtay'da belirsizlik devam ediyor: 30 gündür başkan seçilemedi
  16. 16:29 İngiltere Başbakanı ve NATO Genel Sekreteri, Polonya Ziyaretinde Güçlü Savunma Taahhüdünde Bulundu
  17. 16:28 Dışişleri açıkladı: 1915 olayları hakkındaki tek taraflı açıklamaları reddediyoruz
  18. 16:25 BDDK'dan bankalara "limitleri artırmayın" talimatı geldi
  19. 16:25 Gazze'de Toplu Mezar Dehşeti: Elleri Bağlı Cesetler Nasır Hastanesi'nde Bulundu
  20. 16:23 Damacana su fiyatlarına rekor zam! Bir bardağı 2 buçuk liraya içiyoruz
Haberleri