'Dersimi Camide Yapıyorum' protokolü: Öğrenciler ders saatinde camilere taşındı!

'Dersimi Camide Yapıyorum' protokolü: Öğrenciler ders saatinde camilere taşındı!

'Dersimi Camide Yapıyorum' protokolü: Öğrenc... MEB, Müftülük ile imzalanan “Dersimi Camide Yapıyorum” protokolü kapsamında küçük yaştaki öğrenciler ders saatinde camilere taşındı.

Gerici işbirlikleriyle gündeme gelen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB),  şimdi de Edirne İl Müftülüğü’yle masaya oturdu. Müftülük ile imzalanan “Dersimi Camide Yapıyorum” protokolü kapsamında küçük yaştaki öğrenciler ders saatinde camilere taşındı.

Vakıf ve derneklerle imzaladığı işbirliği anlaşmaları yargı kararlarıyla iptal edilen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitimde dinci uygulamaların önünü açan yeni bir işbirliği anlaşmasına daha imza attı.

Edirne İl Müftülüğü ile imzalanan, “Dersimi Camide Yapıyorum” protokolü kapsamında ildeki ilkokul ve ortaokul öğrencileri Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi için camilere götürüldü.

DERS CAMİDE İŞLENDİ

Protokol çerçevesinde ilk olarak Plevne İlkokulu ve Alper Yazoğlu Ortaokulu öğrencileri Selimiye Camii’ni ziyaret etti. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri öncülüğünde gerçekleşen ziyarette öğrenciler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini camide işledi. Müftülüğün görevlendirdiği din görevlileri öğrencilere Selimi Camii hakkında bilgi verdi. Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm’ün de ‘derse’ katıldığı ve öğrencilere, “Camilerin İslam’daki yeri” konulu konuşma yaptığı bildirildi.

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü ile Edirne Müftülüğü eğitim alanında ilk kez, “Dersimi Camide Yapıyorum” protokolü altında bir araya gelmedi. İki kurum arasında daha önce de “Okulöncesi Eğitimi Protokolü” imzalanmıştı. BirGün’ün de gündeme getirdiği protokolün tüm itirazlara karşın sürdürüldüğü öğrenildi. Sendikalarının da iptali için yargıya başvurduğu, “Okulöncesi Eğitimi Protokolü” kapsamında anaokulu ve anasınıfı öğrencilerine yönelik Kuran ve dini bilgiler eğitimler düzenlendiği öğrenildi. Protokol ile okulöncesi eğitim kurumlarındaki çocuklara Kuran kursları öğretim programının uygulanması kararlaştırılarak müftülüğün belirlediği kişilerin anaokullarında haftada 10 saate kadar dini eğitim vermesine olanak sağlandı.

‘ANAYASAL SUÇ’

Eğitim ve öğretim hizmetinin MEB tarafından yürütülebileceğini, denetim ve gözetim sorumluluğunun da Bakanlıkta olduğunu belirten mevzuatların Edirne Müftülüğü ile imzalanan protokolle ortadan kaldırıldığını söyleyen Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, protokole tepki gösterdi: “Eğitimin, ‘Eğitimci’ niteliği taşımayan kişilere teslim edilmesi Anayasal suçtur.”

Aydoğan, bilişsel ve psikolojik olarak soyut bilgileri kavramakta zorluk çekecek öğrencilere yönelik yürütülen bu tip çalışmaların çocuk hakkı ihlali olduğunu ifade etti.

İLGİ ÇEKMEK İÇİN PARA ÖDÜLÜNÜ KULLANIYORLAR

İstanbul’da Milli Eğitim Müdürlüğü eliyle iktidara yakın vakıflara teslim edilen okullar, neredeyse her gün yeni bir gerici etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Velilerin ve öğretmenlerin itirazlarına rağmen okullarda, yarışma ve keşif adı altında gerici vakıfların propagandası yapılıyor. Anadolu Gençlik Derneği, Milli Gençlik Vakfı, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin ortaokullardaki gerçekleştirecekleri etkinliklerin sonuncusu “Siyer-i Nebi” adlı etkinlik oldu. Yarışma için okullara, ‘’En Sevgili’’ başlıklı kitaplar, haftalar önce gönderildi. “Peygamber yaşamını örnek almaya” çağrılan çocuklar, din kültürü öğretmenlerince çalıştırıldıkları kitaplardan, 20 Nisan’da para ödüllü bir sınava girecek. Para ödülü çocukları çekmek için bir araç olarak kullanılırken, “kaşif grupları” ile tarihi, dünyayı, yarını keşfetmeye yardımcı olacakları vaadinde bulunuluyor.

"'Dersimi Camide Yapıyorum' protokolü: Öğrenciler ders saatinde camilere taşındı!" haberi, 16 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Eğitim kategorisi altında bulunan 'Dersimi Camide Yapıyorum' protokolü: Öğrenciler ders saatinde camilere taşındı! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Dersimi Camide Yapıyorum' protokolü: Öğrenciler ders saatinde camilere taşındı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  2. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  3. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  4. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  5. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  6. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  7. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  8. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  9. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  10. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  11. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  12. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  13. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  14. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  15. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  16. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  17. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  18. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  19. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  20. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
Eğitim Haberleri