Dilipak'tan şaşırtan çıkış! ‘İmam hatipli biri şart değil’

Dilipak'tan şaşırtan çıkış! ‘İmam hatipli biri şart değil’

Dilipak'tan şaşırtan çıkış! ‘İmam hatipli bi... Gerici yazar Abdurrahman Dilipak, "Sadece rakiplerinin ayıplarını, açıklarını, zaaflarını kollayanlar yanlış yapıyorlar.. Hele onları eleştirirken, benzer yanlışlar sizde var ve onların aynını ararken kendi ayıbınızı gizlemeye...

Gerici yazar Abdurrahman Dilipak, "Sadece rakiplerinin ayıplarını, açıklarını, zaaflarını kollayanlar yanlış yapıyorlar.. Hele onları eleştirirken, benzer yanlışlar sizde var ve onların aynını ararken kendi ayıbınızı gizlemeye çalışıyorsanız, onlar da sizin ayıbınızı ortaya dökerler. Bir işe ille de imam hatipli birinin gelmesi şart değil. Ehliyet ve liyakat sahibi birinin gelmesi şart" dedi.

Dilipak, ehliyet ve liyakatın imandan önce geldiğini savundu.

Akit yazarı Dilipak "Ben niye böyle yazıyorum?" başlığıyla yayımlanan yazısında "Şöyle bir ‘yanlış anlaşılma’ söz konusu: ‘Dilipak CHP’yi eleştirmesi gerekirken, daha çok AK Partiyi eleştiriyor’. Mantık şu: Çünkü şimdi kendi kendimizle uğraşmayı bırakıp, karşı tarafa saldırmamız gerek. CHP gelirse bütün kazanımlar kaybedilebilir" ifadesini kullandı. Dilipak yazısının ilgili bölümünde şunları kaydetti:

Birileri sadece para kazanmak, makam sahibi olmak istiyorsa durmasın yürüsün gitsin düşündüğü yolda. Ben sadece İlahi rızaya ulaşmayı umud ediyorum. Herkesin yapıp yapmadıklarının hesabının sorulacağı o günün hesabını düşünüyorum ve iman ediyorum ki, yaratanın bu abdi aciz kulu için de bu dünya hayatı için en doğru olanı onun hükmüdür. Bize hayır gibi gelen şeylerde şer olabileceği gibi, şer gibi gelen şeylerde o hayır murat etmiş olabilir.

Birileri CHP gelirse, şöyle olur-böyle olur, insanlar işinden gücünden olur’ diye bir sürü endişe taşıyor. Ben diyorum ki, ‘Hayır da şer de Allah’ın iradesi içindedir’. Biz O’nun rızasını arayalım. O’nun yardımının bize ulaşmasını engelleyen söz ve işlerden uzaklaşalım ve sonucu Allah’a hava edelim. Hak şerleri hayreyler, sen sanma ki gayreyler, arif anı seyreyler. Durum bu. O bizi mallarımız, canlarımız ve sevdiklerimizle azaltarak ve artırarak imtihan edecektir. Birileri nasıl cennete gidecek. Birileri nasıl cehenneme gidecek. İşte böyle. Bizi gören, duyan, bilen, hüküm sahibi bir Allah var!

Kendilerini unutup, sadece rakiplerinin ayıplarını, açıklarını, zaaflarını kollayanlar yanlış yapıyorlar.. Hele onları eleştirirken, benzer yanlışlar sizde var ve onların aynını ararken kendi ayıbınızı gizlemeye çalışıyorsanız, onlar da sizin ayıbınızı ortaya dökerler.. Bizim önce ‘El emin’ olmamız gerek. Sanırım bu konuda ciddi bir zafiyet söz konusu. Ehliyet ve liyakat konusu da öyle.

Bakın bir işe, ille de İmam Hatipli birinin gelmesi şart değil. Ehliyet ve liyakat sahibi birinin gelmesi şart. Ehliyet ve liyakat imandan önce gelir. Ha! Bizim İmam-Hatipli o iş için başvuranlar arasında en ehil, en liyakat sahibi olan olsun, en azından eşit konumda olsun, başım-gözüm üzere, değilse herkes yerine. Biz ‘Müslüman’ız, ‘Müslümancı’ değil. Biz ‘İnsan’ız, ‘İnsancı’ değil.

Kavmiyetçilik, hemşehricilik, tarikatçılık, Mezhepçilik, taraftarlık, partizanlık uzak olsun! Bir hayvana zulmeden insan kılıklı mahlûka karşı, zulüm gören Hayvan’ın yanında olmak gerek. O zulmeden mahluk ise belhum adal’dır bir mü’minin gözünde. Biz ‘Âlemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberin ümmeti’yiz zira! Allah yaptıklarımızı da, aklımızdan ya da kalplerimizden geçenleri de biliyor. Din günü her şey ortaya çıkacak.. Onun için ağzımızın tadını kaçıran ölümü sıkça anmamız ve din gününü hatırlamamız gerekiyor. Bugün tartışıp durduğumuz şeylerin hakikati o gün önümüze konulduğunda boynum önüme düşmesin, yüzüm kararmasın diye böyle yapıyorum.

Birilerinin ‘gül hatırı’ içinde bu düşüncemi değiştirecek değilim. Birileri beni bundan dolayı, yine de eleştirmek istiyorsa, eleştirebilir. Ben bu çizgide, bu anlayış ve bu niyetle ‘kınayanların kınamalarına aldırış etmeden’ yoluma devam edeceğim. Ben dostum. Dostum için yapabileceği en güzel şey de onları Hakk’a çağırmaktır. İnsanları kendimize değil, Allah’a, resulüne, kitaba çağıralım. Selam ve dua ile."

"Dilipak'tan şaşırtan çıkış! ‘İmam hatipli biri şart değil’" haberi, 28 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Dilipak'tan şaşırtan çıkış! ‘İmam hatipli biri şart değil’ haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dilipak'tan şaşırtan çıkış! ‘İmam hatipli biri şart değil’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  2. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  3. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  4. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  5. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  6. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
  7. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
  8. 00:42 Kredi borcu olanlar dikkat etsinler! BDDK yakın takibe alacak
  9. 00:40 İsrail terör iddialarına hala kanıt sunamadı: 'UNRWA çalışanları 7 Ekim saldırılarına katıldı'
  10. 00:39 Fatih Terim, Yunanistan'da çifte kupa hedefinde olduğunu açıkladı
  11. 00:39 Tesla'nın karı yılın ilk çeyreğinde sert bir düşüş yaşadı
  12. 00:35 Özgür Özel: "Ben erken seçimi en çok isteyecek kişiyim"
  13. 00:34 İYİ Parti Ankara İl Başkanı Önder görevinden istifa ettiğini açıkladı
  14. 00:30 Arsenal, Chelsea'yi 5-0 mağlup ederek liderliği sürdürdü
  15. 00:26 Prens Louis'den yeni kareler geldi: Kanser tedavisi gören Kate Middleton çekti
  16. 00:25 Ünlü düdüklü tencere markası iflas etti: Hanımların düdüklü tencerede favorisiydi!
  17. 00:24 WhatsApp'a yeni özellik getirildi: Artık o özellik internetsiz kullanılabilecek
  18. 00:22 New York Borsası günü yükselişle kapattı
  19. 00:22 Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma açıkladı: FIFA ve UEFA Türk futbolunu takibe aldı
  20. 00:19 Aliyev, 3 ülkeyi işaret gösterdi: Ermenistan'ı bize karşı silahlandırıyorlar
Haberleri