DİSK, KESK, TMMOB ve TBB’den ortak mücadele çağrısı!

DİSK, KESK, TMMOB ve TBB’den ortak mücadele çağrısı!

DİSK, KESK, TMMOB ve TBB’den ortak mücadele ... DİSK, KESK, TMMOB ve TTB yaptıkları ortak basın açıklamasında, adalet mekanizmasının işletilmesi için ortak bir mücadele programı hazırlanması gerektiğini belirtti. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Adaletsizliğin üzerine...

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB yaptıkları ortak basın açıklamasında, adalet mekanizmasının işletilmesi için ortak bir mücadele programı hazırlanması gerektiğini belirtti. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Adaletsizliğin üzerine oturduğu sömürü ilişkilerine itiraz eden güçlü bir emek hareketi olmadan, demokrasi talebi de adalet talebi de etkisiz kalıyor" dedi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) Yeni Adli Yıl açılışına ilişkin ortak basın açıklaması düzenledi.

TTB Genel Merkezi’nde yapılan toplantıya DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, KESK Eş Genel Başkanları Aysun Gezen ve Mehmet Bozgeyik, TTB Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman ve TMMOB Genel Sekreteri Dersim Gül katıldı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu tarafından okunan “Demokratik bir ülke, herkes için adalet” başlıklı metinde özetle şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemizde ne yazık ki artık geliştirilecek bir demokrasiden, niteliği ve hızı arttırılacak bir adalet mekanizmasından söz edilemez. Adaletsizliğin üzerine oturduğu sömürü ilişkilerine itiraz eden güçlü bir emek hareketi olmadan, demokrasi talebi de adalet talebi de etkisiz kalıyor.

“DİSK, KESK, TMMOB ve TTB olarak, bu gerçekliğe teslim olmayacağımızı, her türlü baskıya rağmen ülkemiz için demokrasi, halkımız için adalet mücadelesini büyütmeye kararlı olduğumuzu buradan ilan ediyoruz.

“Görevden almaları kabul etmiyoruz”

“Adalet mekanizmasına tarikatların hâkim olmasını, iktidarın siyasi taleplerini yerine getirmeyen hâkim ve savcıların ibret-i alem olsun diye sürgüne gönderilmesini ya da görevlerinden alınmasını kabul etmiyoruz.

“Yargıtay ve Danıştay üye atanmasında iktidarın belirleyiciliğini, Danıştay ve Sayıştay’ın etkin denetim yapma olanaklarının ellerinden alınmış olmasını; üst mahkeme olarak kurulan “Bölge Adliye-İstinaf” mahkeme üyelerinin sıradan bir kararname ile görevden alınabiliyor olmasını kabul etmiyoruz.

“İktidar partisince beğenilmeyen seçim sonuçlarının Yüksek Seçim Kurulu (YSK) eliyle iptal ettirilmesini, iktidar partisinin kazanamadığı illerde belediye başkanlarının yerine defalarca kayyum atanmasını kabul etmiyoruz.

“Bütün kişi ve kurumları, ‘Demokratik bir ülke ve herkes için adalet” mücadelesine omuz vermeye, bulunduğu yerden ses çıkarmaya, adalet talebini güçlü bir talep haline getirmek için yapılacak etkinliklere katılmaya davet ediyoruz”

"DİSK, KESK, TMMOB ve TBB’den ortak mücadele çağrısı!" haberi, 03 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan DİSK, KESK, TMMOB ve TBB’den ortak mücadele çağrısı! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. DİSK, KESK, TMMOB ve TBB’den ortak mücadele çağrısı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
    2. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
    3. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
    4. 20:38 Görsel Zeka Testi: Hızlı Düşünme ve Algılama Becerilerinizi Ölçün!
    5. 20:37 Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Randevu alıp gitmeyenler dikkat!
    6. 20:33 AYM'den ifade özgürlüğü kararı alındı: Bildiri dağıtmak için artık izne gerek yok
    7. 20:33 NATO, Ukrayna'ya Askeri Destekte Kararlı: Savunma Kapasitesi Güçleniyor
    8. 20:27 Alerjik Astım: Semptomları, Tanı ve Tedavi Yöntemleri
    9. 20:19 Isparta'da Uyuşturucu Taciri Kaçmaya Çalışırken Yakalandı
    10. 20:14 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
    11. 20:13 Apple, WhatsApp ve Threats uygulamalarını Çin mağazasından kaldırdı
    12. 20:10 Türkiye'de Yüksek Döviz Kuru: macOS mı, Windows mu? İşletim Sistemleri Karşılaştırması
    13. 20:08 ÖSYM tarafından bu hafta sonu 4 sınav yapılacak
    14. 20:03 İzmir'de Meydana Gelen Trafik Kazasında Bir Kişi Hayatını Kaybetti
    15. 19:53 20 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
    16. 19:49 Türkiye Ekonomisine IMF Değerlendirmesi: Reformlar Ön Planda
    17. 19:38 Prof. Dr. Canan Karatay'dan Sağlıklı Et Pişirme İpuçları!
    18. 19:37 Milletvekillerinin tüm zamları açıklandı!
    19. 19:33 Limonlu Bisküvili Pasta: Lezzetli ve Kolay Tarif
    20. 19:30 Kartlı ödemelerde rekor kırıldı! Geçen seneye göre yüzde 126 artış gözlemlendi
    Politika Haberleri