Diyarbakır Emniyeti'nde işkence! Doktorlar rapor yazmadı, polisler avukatı tehdit etti

Diyarbakır Emniyeti'nde işkence! Doktorlar rapor yazmadı, polisler avukatı tehdit etti

Diyarbakır Emniyeti'nde işkence! Doktorlar r... Diyarbakır’da gözaltına alınan bir gence işkence yapıldığına dair fotoğraflar ortaya çıktı. Fotoğraflarda, gencin yüzü ve vücudundaki morluklar

Diyarbakır’da gözaltına alınan bir gence işkence yapıldığına dair fotoğraflar ortaya çıktı. Fotoğraflarda, gencin yüzü ve vücudundaki morluklar ile ters kelepçeli olduğu görülürken, işkenceye maruz kalan gencin avukatı, hem işkenceyi yapan polisler hem de işkenceyi raporlamayan iki hastane hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından dün gözaltına alınan B.Y. isimli bir gence işkence yapıldığına dair fotoğraflar ortaya çıktı.

Mezopotamya Ajansı’nın paylaştığı fotoğraflarda, gencin yüzü ve vücudundaki morluklar ile ters kelepçeli olduğu görülüyor.

Gözaltına alınarak Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi’ne götürülen müvekkili B.Y.’ye işkence yapıldığını söyleyen avukat Berivan Turan, gözaltı sonrası şubeye gittiklerini ancak müvekkilleriyle görüştürülmediğini aktardı.

Gözaltı aracında işkencenin başladığını ifade eden Turan, müvekkilinin ailesinin bu duruma tanık olduğunu belirtti.

Polisten avukata tehdit

4 saat boyunca beklemelerine rağmen müvekkilleriyle görüşlerinin engellendiğini dile getiren Turan, görüşme ısrarı üzerine avukat Özgür Deniz İzgi’nin bir polis tarafından “Senin kafanı cama gömerim” şeklindeki sözlerle tehdit edildiğini söyledi.

Ajansa yaptığı açıklamada Turan, işkence iddialarını dile getirdiklerinde ise başka bir polisin kendilerine, “Polisler de yaralandı” dediğini ve bunun işkencenin yapıldığını kabul etmek olduğuna işaret etti.

İki hastane işkenceyi raporlamadı

Israrları sonucu gece yarısında müvekkilleriyle görüştürüldüğünü belirten Turan, işkence sonucu vücudunda oluşan hasarı gördüklerini, bunu fotoğraflarla belgelediklerini söyledi.

Müvekkilinin sağlık raporu için sevk edildiği Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi ile Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin gerçeği yansıtmayan raporlar düzenlediğini kaydetti.

Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’nin “Serçe parmağında zedelenme”, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ise “Yüzde morluk” yönünde rapor düzenlediğini ifade eden Turan, müvekkilinin kaburgalarında zedelenme ve başında şişlikler olduğunu ancak hastanelerin bunları raporlamadığını söyledi.

Turan, bu raporları düzenleyen doktorlar hakkında “sahte ve gerçeğe aykırı rapor düzenlemek”ten suç duyurusunda bulunacakları bilgisini verdi.

Polisler hakkında suç duyurusu

Avukat Turan, işkence yapan polisler hakkında da “kasten yaralama”, “işkence” ve “kötü muamele” nedeniyle suç duyurusunda bulunacaklarını dile getirdi.

Müvekkilinin işkence görmüş halde ters kelepçeyle adliyeye sevk edildiğini söyleyen Turan, kelepçelerin açılmasını istediği polislerin, “Bizim işimize karışmayın” tepkisiyle karşılaştığını da sözlerine ekledi.

Polislerin tehdit ettiği avukat Özgür Deniz İzgi ise müvekkilleriyle görüşmeyi engelleyen ve kendisini tehdit eden polisler hakkında, “kasten yaralamaya teşebbüs”, “hakaret, tehdit”, “görevi ihmal” ve “sahtecilik”ten suç duyurusunda bulunduğunu aktardı.

"Diyarbakır Emniyeti'nde işkence! Doktorlar rapor yazmadı, polisler avukatı tehdit etti" haberi, 27 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Diyarbakır Emniyeti'nde işkence! Doktorlar rapor yazmadı, polisler avukatı tehdit etti haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Diyarbakır Emniyeti'nde işkence! Doktorlar rapor yazmadı, polisler avukatı tehdit etti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:16 Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
  2. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  3. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  4. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  5. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  6. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  7. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  8. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  9. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  10. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  11. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  12. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  13. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  14. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  15. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  16. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  17. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  18. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  19. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  20. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
Politika Haberleri