'Diyarbakır plakalı araca el salladığımız için saldırıya uğradık'

'Diyarbakır plakalı araca el salladığımız için saldırıya uğradık'

'Diyarbakır plakalı araca el salladığımız iç... Mevsimlik işçi olarak gittiği Sakarya'da 21 Ağustos'ta uğradığı silahlı saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 54 gün sonra yaşamını yitiren 19....

Mevsimlik işçi olarak gittiği Sakarya'da 21 Ağustos'ta uğradığı silahlı saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 54 gün sonra yaşamını yitiren 19 yaşındaki Şirin Tosun’un yanında bulunan arkadaşı Mahsun Zeren, Diyarbakır (21) plakalı araca el salladıkları için bir saldırıya uğradıklarını belirterek, "Yerli işçiler 100 lira yevmiye alırken bize 85 lira veriliyor. Aynı yerde çalışmamıza rağmen yerli işçilere yemek veriliyor ancak biz kendi yemeğimizi yapıyoruz" dedi.

Diyarbakır'ın Hani ilçesi Kaygusuz Mahallesi'nden mevsimlik işçi olarak Sakarya’nın Karasu ilçesi Paralı köyüne giden 19 yaşındaki Şirin Tosun ve arkadaşı Mahsun Zeren, 21 Ağustos’ta ilçe merkezinden köye dönerken silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda Tosun, yaralanırken, Zeren ise kaçarak kurtulmayı başardı. Kürtçe konuştukları için silahlı saldırıya uğradıkları belirtilen Tosun ve Zeren’in, sadece 21 plakalı Diyarbakır aracına el salladıkları için saldırıya uğradıkları ortaya çıktı. Sakarya'da uğradığı silahlı saldırının ardından arkadaşı Tosun'un yanında hastanede 15 gün kaldıktan sonra Diyarbakır'a, buradan da bu kez Bitlis'e patates toplamaya giden 19 yaşındaki Mahsun Zeren, saldırıya ilişkin konuştu. Saldırının etkisinde kalan ve yaşadıklarını pek anlatmak istemeyen Zeren, Sakarya’ya fındık toplamaya gittiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"21 plakalı araca el salladık"

"Her yaz giderdik. Yağmur yağdı, o gün çalışmadık. İlçe merkezine dolaşmaya gittik. Dönüşte köye yakın indik. Yanımızdan geçen 21 plakalı bir arabaya el salladık. Arabayı gördüğümüz için sevinmiştik, gülerek aşağı doğru iniyorduk. Yaklaşık 50 metre sonra aşağıda oturan 6 kişilik bir grup arasından biri bize neden gülüyorsunuz, neden el salladınız diye sordu. Biz de 'Diyarbakırlıdırlar hemşeri olduğumuz için ve hasret gidermek için el salladık' diye cevap verdik. Bunun üzerine ‘Diyarbakır’a da… Arabayı da…’ diyerek küfür etmesi üzerine yanındaki arkadaşları da bira şişelerini bize fırlatmaya başladı. Kendimizi bira şişelerinden korumaya çalışırken, silahını çıkararak ateş etti. İlk atışında Şirin vuruldu. Şirin düştükten sonra bana da iki el ateş etti. Kaçarak kurtulabildim. Köyden yardım istedim. Biz geri döndüğümüzde sadece bir kişi kalmıştı orada. Şirin başından vurulmuştu. Orada bekleyen kişi bize 'Merak etmeyin, kurşun sıyırmış, kimseye söylemeyin, kendi aramızda çözeceğiz' dedi."Kimse arabasına almak istemedi"Tosun'un olay yerinde yaklaşık 40 dakika boyunca yaralı bir şekilde beklediğini ve ticari taksilerin dahi kendilerini almak istemediğini ifade eden Zeren, olay yerine geç gelen ambulansla Tosun'u hastaneye götürdüklerini kaydetti.Olaydan sonra çağrıldığı adliyede savcılığa ifade verdiğini, saldırganları ve ateş edeni fotoğraf teşhisinde bulunduğunu belirten Zeren, teşhis ettiği 6 kişiden 3'ünün gözaltına alındığını ve ateş edenin tutuklandığını dile getirdi. Zeren, tüm taleplerine rağmen saldırganların verdiği ifadelerin kendilerine verilmediğini aktardı.

"Sadece el salladığımız için"

"Sadece el salladığımız için ve Diyarbakırlı olduğumuz için o muameleyi gördük" diyen Zeren, saldırının ardından birlikte çalışmaya gittikleri ekibi, Diyarbakır'a gönderdiklerini, kendisinin de hastanede arkadaşı Tosun'un yanında 15 gün kaldıktan sonra Diyarbakır'a döndüğünü söyledi. Verdiği ilk ifadenin ardından şu ana kadar dosya ile ilgili ifadeye çağrılmadığını ve dosyanın hangi aşamada olduğu konusunda bir bilgisini olmadığını belirten Zeren, tek isteğinin kendilerine ateş eden Z.A.'nın (50) ceza alması olduğunu kaydetti.

"Kürt olduğumuz için ikinci sınıf muamelesi görüyoruz"

"Hiç kimseyle bir sorunumuz yoktu. Artık oralara çalışmaya gitmeyeceğim" diyen Zeren, "Orada çalışıyoruz. Kaldığımız yer çadır ya da ev fark etmiyor ahır gibi. Normal düzgün bir ev yok. Oranın yerli işçileri saat 08.00'da işe başlayıp, akşamüzeri 17.00'da işten çıkıyor. Biz ise 07.00'da başlayıp, 19.00'da işten çıkabiliyoruz. Yerli işçiler 100 lira yevmiye alırken bize 85 lira veriliyor. Aynı yerde çalışmamıza rağmen yerli işçilere yemek veriliyor ancak biz kendi yemeğimizi yapıyoruz. Kürt olduğumuz için ikinci sınıf muamelesi görüyoruz" ifadesinde bulundu. (MA)

"'Diyarbakır plakalı araca el salladığımız için saldırıya uğradık'" haberi, 18 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Yaşam kategorisi altında bulunan 'Diyarbakır plakalı araca el salladığımız için saldırıya uğradık' haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Diyarbakır plakalı araca el salladığımız için saldırıya uğradık' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:11 Hindistan'da Başbakan Modi'nin Yapay Zeka Kullanarak Seçim Propagandası Tartışması
  2. 15:07 Kazakistan'da Yoğun Yağışlar Sonrası Oluşan Sellerle Mücadele Devam Ediyor
  3. 15:02 Lübnan'da İsrail ve Hizbullah Arasındaki Çatışmalar Şiddetleniyor
  4. 14:55 Dışişleri Bakanlığı, AB'ye 'Kıbrıs' konusundaki tepkisini dile getirdi
  5. 14:55 Ankara'da Cinsel İstismar Davası: Fiziksel Engelli Kızın Babası Yargılanıyor
  6. 14:45 Futbol Efsanesi Romario, 15 Yıl Aradan Sonra Sahalara Geri Dönüyor
  7. 14:41 BIST 100 Endeksi günün ilk yarısında Yükselişte
  8. 14:35 İsrail'in İran'a Karşı Misilleme Planı İptal Edildi: Gerilim Devam Ediyor
  9. 14:31 Dünya Bankası Türkiye Direktörü: Enflasyonla Mücadele ve Yeni Kalkınma Projeleri
  10. 14:22 Rizespor'un Genç Yıldızı Dal Varesanovic: Avrupa Yolunda Kararlı Adımlar!
  11. 13:43 Monica Lewinsky, siber zorbalık konusundaki deneyimlerini paylaşmak için İstanbul'a geliyor
  12. 13:42 İran ABD ile ilgili açıklama yaptı
  13. 13:42 Son dakika: Bakan Yerlikaya, "Mahzen-28" operasyonunun gerçekleştirildiğini duyurdu
  14. 13:20 2024 DGS Başvuru Tarihleri ve Sınav Takvimi Belli Oldu
  15. 13:12 Deprem Uyarılarına Karşı Sert Tepki: Prof. Dr. Naci Görür, Eleştirilere Cevap Verdi
  16. 13:06 Vatandaşa Yedirecekleri İddia Edilen At Eti ve Sakatat Kamyonetten Çıktı: Sultangazi'de Operasyon
  17. 13:00 Türkiye Sermaye Piyasalarında Yerli ve Yabancı Yatırımcıların Varlıkları Rekor Seviyeye Ulaştı
  18. 12:56 Somerset'te 11 Yaşındaki Kızın Keşfi: Devasa Deniz Sürüngeni Fosili Bulundu!
  19. 12:52 Galeria Karstadt Kaufhof: Dev Giyim Markası İflas Etti, 92 Mağaza Kapanıyor
  20. 12:48 Şarkıcı Zeynep Bastık, Nefes Alma Sorunuyla Mücadele Ediyor
Yaşam Haberleri