Diyarbakır’ın seçilmiş belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı tutuklandı! Mızraklı 'dan ilk açıklama...

Diyarbakır’ın seçilmiş belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı tutuklandı! Mızraklı 'dan ilk açıklama...

Diyarbakır’ın seçilmiş belediye Eşbaşkanı Se... Diyarbakır'da gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, adliyeye sevk edildi.............

Diyarbakır'da gözaltına alındıktan sonra adliyeye çıkarılan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmişti. Son dakika gelen bilgilere göre Selçuk Mızraklı, terör soruşturması kapsamında tutuklandı.

Yoğun güvenlik önlemleri altında jandarma tarafından adliyeye getirilen Mızraklı, "örgüt üyesi olmak" ve "örgüt propagandası yapmak" iddialarıyla sorgulandı. Savcılık sorgusunun ardından Mızraklı tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Evine dün yapılan baskınla gözaltına alınan görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, Diyarbakır Adliyesi'ne çıkarıldı. Mızraklı ile birlikte gözaltına alınan ve bu sabah İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak yerlerine kayyum atanan Kayapınar Belediye Eş Başkanı Keziban Yılmaz, Bismil Belediye Eş Başkanı Orhan Ayaz ve Kocaköy Belediye Eş Başkanı Rojda Nazlıer’in de adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından Mızraklı tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Mızraklı'nın avukatlarından: Yine suç icat etmeye çalışıyorlar

Selçuk Mızraklı’nın avukatları ise, “Belediye başkanlığıyla ilgili olarak bir şey sorulmamış. Bir itirafçının uyduruk beyanına dayanılarak, savcılık tarafından tutuklamaya sevk edilmiş gibi görünüyor. Yine suç icat etmeye çalışıyorlar. Hâkim tarafından sorgulanmasını bekliyoruz. Kısıtlama var, sorgu tutanağını göremiyoruz” dedi.

Yarkadaş: Bu fotoğraf demokrasi tarihimize kara bir lekedir!

Eski CHP mileltvekili Barış Yarkadaş, kişisel sosyal medya hesabından Mızraklı'nın jandarma tarafından çevrelenerek götürülmesine tepki gösterdi. Yarkadaş, " AKP, Suriye'deki operasyondan istifade ederek, başta HDP olmak üzere tüm muhalefeti siyaset yapamaz hale getiriyor. Bu fotoğraf demokrasi tarihimize kara bir lekedir!" diye yazdı.

Diyarbakır Barosu, Diyarbakır Tabip Odası, HAK İnisiyatifi, İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Diyarbakır şube ve temsilcilikleri, HDP’li belediyelere kayyım atanmasına, yaptıkları ortak açıklamayla tepki gösterdi. Belediye başkanlarının gözaltına alındığı ve belediyelerde polis araması yapıldığı hatırlatılan açıklamada, “Demokratik değerleri ve hukukun üstünlüğünü savunan hak ve meslek örgütleri olarak belirtmek isteriz ki; yapılan yakalama, gözaltı ve arama işlemleri demokrasi ve hukukun temel kurallarının, seçme ve seçilme hakkının ağır bir şekilde ihlalidir. Bu uygulamalar seçmen iradesini tanımazlıktır. Belediye eş başkanlarının, kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkının ihlal edilerek özgürlüklerinin kısıtlanmasını (gözaltına alınmaları), hukukun üstünlüğü ilkesine aykırı uygulamalar olarak değerlendiriyor ve kabul edilemez buluyoruz. Eş başkanlar hakkındaki soruşturma işlemleri ve gözaltı kararları, dosyaya erişimin engellenmesi açıkça hukukun üstünlüğü ilkesinin olmadığını ve iktidarın yargıyı baskı aracı olarak kullandığını bir kez daha ortaya koymuştur” denildi.

Açıklamada, belediye başkanlarının serbest bırakılarak, görevlerine iade edilmesi talep edildi.

AVUKATLAR: KISITLAMA VAR SORGU TUTANAĞINI GÖREMİYORUZ

Selçuk Mızraklı’nın avukatları da "Belediye başkanlığıyla ilgili olarak bir şey sorulmamış. Bir itirafçının uyduruk beyanına dayanılarak, savcılık tarafından tutuklamaya sevk edilmiş gibi görünüyor. Yine suç icat etmeye çalışıyorlar. Hâkim tarafından sorgulanmasını bekliyoruz. Kısıtlama var, sorgu tutanağını göremiyoruz" dedi.

Mızraklı ile birlikte gözaltına alınan ve bu sabah İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak yerlerine kayyum atanan Kayapınar Belediye Eşbaşkanı Keziban Yılmaz, Bismil Belediye Eşbaşkanı Orhan Ayaz ve Kocaköy Belediye Eşbaşkanı Rojda Nazlıer’in de adliyeye çıkarılması bekleniyor.

19 Ağustos'ta, AKP'nin HDP'li belediyelere yönelik kayyum darbesi sırasında, Adnan Selçuk Mızraklı görevden alınmış, yerine kayyum atanmıştı.

MIZRAKLI: BAŞ EĞMEDİK, EĞMEYECEĞİZ

Mızraklı'nın tutuklama kararına ilişkin açıklaması kişisel Twitter hesabında "Baş eğmedik, baş eğmeyeceğiz. Bu da onlara dert olsun" ifadesiyle paylaşıldı.

"Diyarbakır’ın seçilmiş belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı tutuklandı! Mızraklı 'dan ilk açıklama.." haberi, 22 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Diyarbakır’ın seçilmiş belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı tutuklandı! Mızraklı 'dan ilk açıklama... haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Diyarbakır’ın seçilmiş belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı tutuklandı! Mızraklı 'dan ilk açıklama... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
  2. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  3. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  4. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  5. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  6. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  7. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  8. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  9. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  10. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  11. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  12. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  13. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  14. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
  15. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  16. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
  17. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  18. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
  19. 08:25 Nuray Babacan: Erdoğan’ın Marmaris tatilinden kritik detay, damat hariç herkes oradaydı
  20. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
Politika Haberleri