AB Liderler Zirvesi sonuç bildirgesi

AB Liderler Zirvesi sonuç bildirgesi

AB Liderler Zirvesi sonuç bildirgesi AB liderleri, yalan haber, yabancı düşmanlığı, göç, iklim değişikliği ve ekonomi gibi alanlarla ilgili kararların bulunduğu sonuç bildirgesini yayımladı.

AB üyesi ülkelerin devlet ya da hükümet başkanlarının katılımıyla Brüksel'de yapılan AB Liderler Zirvesi sonunda sonuç bildirgesi yayımlandı.

Bildirgede, yalan haber ve yanlış bilgilendirmenin demokratik sistemlere yönelik "akut ve stratejik" bir sorun halini aldığına dikkat çekilerek, bunun hibrit savaşın bir parçası haline dönüştüğü kaydedildi.

Yanlış bilgilendirmeyle kapsayıcı ve koordine bir biçimde mücadele edilmesi gerektiği belirtilen bildirgede, mayısta yapılacak AP seçimlerinin güvence altına alınması için hızlı ve kararlı adımlar atılması çağrısında bulunuldu.

YABANCI DÜŞMANLIĞINA "KINAMA"

Bildirgede, "AB Konseyi antisemitizmin, ırkçılığın ve yabancı düşmanlığının her türlüsünü kınamaktadır ve hoşgörüsüzlükle mücadelenin öneminin altını çizmektedir." ifadelerine yer verildi.

AB sınırlarından yasa dışı geçişlerin 2015'te yaşanan göçmen krizi öncesindeki seviyeye gerilediğine dikkat çekilen bildirgede, sayılardaki düşüş trendinin devam ettiği belirtildi.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ

Polonya'nın Katoviçe kentinde yapılan Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 24.Taraflar Konferansı'ndaki (COP 24) gelişmelerin dikkate alındığına işaret edilen bildirgede, AB'nin 2020 yılına kadar Paris İklim Anlaşması doğrultusunda siyasi önceliklerini ortaya koyan uzun vadeli strateji sunmasına AB Konseyi'nin öncelik vereceği ifade edildi.

TEK PAZAR

Bildirgede, AB ülkeleri içerisinde iş gücünün, malların, hizmetlerin ve sermayenin serbest dolaşımının sağlanmasını amaçlayan Tek Pazar'ın önündeki engelleri kaldırmaya yönelik öncelikler açıklandı.

Tek Pazar'ın, Birliğin, Avrupalılara önemli faydalar sağlayan büyük başarılarından biri olduğu kaydedilen bildirgede, "Tek Pazar, refah, büyüme, istihdam, yatırım ve küresel rekabet gücü için temel itici güç sağlayan ana varlığımız." ifadesi kullanıldı.

Tek Pazar'da daha fazla ilerleme sağlamak için ileriye dönük bir yaklaşım geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekilen bildirgede, Avrupa Parlamentosu (AP) ve AB Konseyi'ne mevcut yasama dönemi içerisinde karara bağlanmamış olan Tek Pazar ile ilgili düzenlemelerde uzlaşması çağrısında bulunuldu.

Bildirgede, Tek Pazar'ın dijital dönüşüm, yapay zeka, yeşil ekonomi, veri ve hizmet alanlarını kapsayacak biçimde gelişmesi gerektiğinin altı çizildi. 

REFORM ÇALIŞMALARI

AB'nin ekonomik ve parasal birlik alanlarındaki reform çalışmaları hakkında bildirgede, finansman sorunu yaşayan Avro Bölgesi ülkelerine mali destek sağlamak için kurulan Avrupa İstikrar Mekanizması'nın (ESM) rolünü güçlendirilmesinde anlaşma sağlandığı kaydedildi.

Bildirgede, Avro Grubu'ndan ESM'le ilgili gerekli değişiklikleri haziran ayına kadar yapması talep edilirken, bankacılık ve sermaye piyasaları birliği konularında da çalışmaların hızlandırılması çağrısı yapıldı.

"AB Liderler Zirvesi sonuç bildirgesi " haberi, 14 Aralık 2018 tarihinde yazılmıştır. 14 Aralık 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan AB Liderler Zirvesi sonuç bildirgesi haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AB Liderler Zirvesi sonuç bildirgesi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:32 Uğur Dündar'dan babalık davasıyla ilgili şok sözler!
  2. 16:21 Nafaka Kriz Ahu Yağtu'ya Eski Eşi Cem Yılmaz'dan Sert Uyarı Geldi!
  3. 16:13 Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlandı!
  4. 16:04 Japonya'da meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremde 11 kişi yaralandı
  5. 16:00 PFA, İsrail Futbol Federasyonu'nun FIFA Üyeliğinin Sonlandırılması İçin Çağrı Yaptı
  6. 15:54 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Son 24 Saatte 71 Ölü: Toplam Can Kaybı 33.970'a Yükseldi
  7. 15:49 Süt Fiyatlarına Yüzde 8.5 Zam: Mayıs Ayında Etkisi Artacak
  8. 15:44 Tahin: Lezzetin Ötesinde Sağlığa Yararlı Bir Süper Gıda
  9. 15:36 Beyin kanaması geçiren Nuri Alço'dan haber var!
  10. 15:29 Melisa Döngel Hayalindeki Rolü Açıkladı!
  11. 15:26 Fenerbahçe'nin Savunma Hattında Transfer Hareketliliği: Luan Peres'e Brezilya'dan Teklif Geldi!
  12. 15:22 İran Devrim Muhafızları, İsrail'e nükleer tesislerinin hedefleneceği uyarısında bulundu
  13. 15:20 Finlandiya'dan Göç Politikasında Sıkı Tedbir: Yabancıların Vatandaşlık İşlemleri Zorlaşıyor
  14. 15:19 Mariya Zaharova: "Ortadoğu'daki gerilimden ABD sorumlu"
  15. 15:19 BM: "Gazze'deki okulların yüzde 80'den fazlasının yıkıldı"
  16. 15:17 Dev kulüp Arda Güler için gözünü kararttı ve teklifini yaptı! Transfer olmak için tek şart!
  17. 15:15 Sel Sularında Mahsur Kalan Kedi, Dubai'de Araca Tutunarak Yardım Bekledi
  18. 15:11 Hindistan'da Başbakan Modi'nin Yapay Zeka Kullanarak Seçim Propagandası Tartışması
  19. 15:07 Özel, Erdoğan ile görüşmeye randevu talep edecek: "Konuşacağımız konular var"
  20. 15:07 Kazakistan'da Yoğun Yağışlar Sonrası Oluşan Sellerle Mücadele Devam Ediyor
Dünya Haberleri