Dünyanın en yaşlı annesi: Anne olmak için bir ömür bekledim

Dünyanın en yaşlı annesi: Anne olmak için bir ömür bekledim

Dünyanın en yaşlı annesi: Anne olmak için bi... Hindistanlı kadın yaptığı düşüklerden sonra bir daha hiç anne olamayacağını düşünürken, 72 yaşında hayalleri gerçek olmuş ve ilk bebeğini dünyaya getirmişti. Fakat annenin İngiliz The Sun gazetesine verdiği röportaj,...

Hindistanlı kadın yaptığı düşüklerden sonra bir daha hiç anne olamayacağını düşünürken, 72 yaşında hayalleri gerçek olmuş ve ilk bebeğini dünyaya getirmişti. Fakat annenin İngiliz The Sun gazetesine verdiği röportaj, bu uzun bekleyişin kadın için hiç de kolay geçmediğini ortaya koydu.

72 YAŞINDA ANNE OLDU

Geçtiğimiz Nisan ayında Hindistan'ın Pencar eyaletine bağlı Amritsar şehrinde mucizegibi bir olay gerçekleşti. Daljinder Kaur adlı Hintli bir kadın, tam 72 yaşında ilk kez anne oldu. Kayıtlara göre Kaur'dan önceki en yaşlı anne, 2006 yılında İspanya'nın Barcelonaşehrinde 66 yaşındayken ikiz bebek dünyaya getiren Maria del Carmen Bousada Lara.

anne2.jpg

''ANNE OLMAK İÇİN BİR ÖMÜR BEKLEDİM''

The Sun gazetesine konuşan Daljinder Kaur yaşadığı en özel durumu, "Hamile olduğum dönemde sokakta yürürken bile zorlanıyordum. Herkes bana dik dik bakıyordu, yaşlı bir kadının hamile kalabileceğine inanmıyorlardı. İnsanların bu bakışları beni çok yaraladı fakat hiçbir şey beni hamileliğimin keyfini yaşamaktan alıkoyamadı. Tam 72 yaşındayım ve anne olmak için bir ömür bekledim." şeklinde ifade ediyor.

ART ARDA 3 DÜŞÜK YAPTI

Kocası Mohinder Gill (79) ile 1970 yılında görücü usûlüyle evlenmesine rağmen Kaur'un mutlu bir evliliği olmuş. Evlendikten sonra art arda yaptığı üç düşük, Kaur'un bütün dünyasını yıkmış. Çocuk doğuramadığı için komşularından hakaret üstüne hakaret işitmiş. Hatta bazı akrabaları Kaur'a lanetli olduğunu ve kocasının başka bir kadınla yeniden evlenmesi gerektiğini söylemiş.

anne3.jpg

''İÇTEN İÇE HEP KISKANDIM''

Kaur yaşadığı bu zor anları, "Şükürler olsun ki, eşim bana karşı her zaman merhametli oldu ve asla desteğini esirgemedi. Ne olursa olsun beni sevmeye devam etti. Yine de anne olamadığım için kendimi derin bir yalnızlık içinde hissettim. Arkadaşlarımın çocuklarının gözlerimin önünde birer yetişkine dönüşmesini izlerken içten içe hep kıskandım." diye anlatıyor.

DOKTORUNU İKNA ETMEYİ BAŞARDI

Bütün bu olaylar yaşanırken, 2012 yılında Haryana eyaletindeki bir kliniğin reklamını görünce tüp bebek yapmaya karar vermiş. Kendisiyle ilgilenen doktor Kaur'un yaşını öğrenince tedaviyi uygulamak ile ilgili epey tereddüt etmiş, çocuk sahibi olmanın yaşlı kadın için hayatî risk taşıdığını ifade etmiş fakat Kaur doktoru ikna etmeyi başarmış. Gizli bir bağışçının yumurtaları kullanılarak tedavi gören yaşlı kadın, menopozundan tam 20 sene sonra yıllardır beklediği bebeğini kucağına almış.

anne4.jpg

''BENDEN MUTLUSU YOK''

Hayatının en mutlu günlerini yaşayan Kaur, "Her yeni anne gibi uykusuz geceler benim de hayatımın bir parçası oldu. Fakat şu anda yaşamımda sahip olduğum tek bir şeyin bile değişmesini istemem. Ailemiz nihayet tamamlandı, benden mutlusu yok." diyor.

"Dünyanın en yaşlı annesi: Anne olmak için bir ömür bekledim" haberi, 04 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 04 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Dünyanın en yaşlı annesi: Anne olmak için bir ömür bekledim haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dünyanın en yaşlı annesi: Anne olmak için bir ömür bekledim 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  2. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  3. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  4. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  5. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  6. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  7. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  8. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  9. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
  10. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  11. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  12. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  13. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  14. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  15. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  16. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  17. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  18. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  19. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  20. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
Dünya Haberleri