İran: ABD üsleri ve savaş gemileri füzelerimizin menzilinde

İran: ABD üsleri ve savaş gemileri füzelerimizin menzilinde

İran: ABD üsleri ve savaş gemileri füzelerim... İran Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri Komutanı Hacızade, ABD’nin Afganistan, BAE ve Katar’daki üslerinin ve Körfez''deki savaş gemilerinin İran’ın füzelerinin menzili içinde olduğunu ve herhangi bir hamle yaparsa onları vurabileceklerini söyledi.

İran Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri Komutanı Emir Ali Hacızade, ABD’nin Afganistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar’daki üslerinin ve Körfez’deki savaş gemilerinin İran füzelerinin menzilinde olduğunu söyledi. Reuters’ın Tasnim haber ajansından aktardığına göre, İranlı komutan yaptığı açıklamada “Menzilimizdeler ve eğer bir hamle yaparlarsa onları vurabiliriz. Karadan denize füzelerimizin menzili 700 km ve ABD uçak gemileri hedefimizdir” dedi.

'TAHRAN’IN NÜKLEER ANLAŞMADAN ÇIKMA SÖYLENTİSİ DOĞRU DEĞİL'

İran Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise Tahran’ın Kapsamlı Ortak Eylem Programı (KOEP) adlı nükleer anlaşmadan çıkacağına dair söylentilerin “kesinlikle yanlış” olduğu ve kasıtlı olarak çıkarıldığı belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada Tahran’ın nükleer anlaşmadan çıkacağına dair söylentilerin “iç ve dış çevrelerce” halkı endişeye sevk etmek ve piyasada olumsuz etki yaratmak amacıyla kasten çıkarıldığına işaret edildi.

İRNA’nın haberine göre, bazı internet sitelerinde İran Dışişleri Bakanlığı’nın anlaşmadan çıkacağını ilan edeceğine dair haberler yayımlanması üzerine bakanlık sözkonusu açıklamayı yaptı.

‘İNGİLİZ BAKANLA GÖRÜŞMEDE ‘KITLIK’ GÜNDEME GELMEDİ’

Öte yandan İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, pazartesi günü Tahran’ı ziyaret eden İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt ile İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif arasındaki görüşmede Birinci Dünya Savaşı ve İran’da kıtlık olasılığına dair herhangi bir konuşmanın geçmediğini belirtti. İngiliz gazetesi Guardian’da yayımlanan bir haberde, İngiliz bakan Hunt’ın İran’ı Birinci Dünya Savaşı’nı küçük bir olayın tetiklediğine dair hatırlatmada bulunarak uyardığı ve ülkede baş gösterebilecek kıtlık konusunu gündeme getirdiği belirtilmişti.

Kasımi, iki bakanın görüşmesinde böyle bir konunun gündeme gelmediğini söyledi. Hunt’ın göreve geldiğinden beri düzenlediği ilk Tahran ziyaretinde ele alınan konuların ABD’nin yaptırımlarına karşın İran’la ticareti sürdürebilmek için oluşturulması beklenen Özel Amaçlı Kurum, nükleer anlaşmanın geleceği ve Yemen’deki kriz olduğu belirtildi.

TRUMP’IN ‘TERÖRİST ULUS’ NİTELEMESİNE TEPKİ

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’ten de ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’ı “terörist ulus” diye nitelemesine tepki geldi. Zarif yaptığı açıklamada Trump’ın nitelemesinin İran halkına düşmanlığın açık bir göstergesi olduğunu belirtti. Trump’ın “terörist ulus” sözüne Twitter üzerinden tepki gösteren Zarif, ABD Başkanının bu sözüyle tüm İran halkına düşmanlığını ortaya koyduğunu ve “yasadışı yaptırımlarının gerçek nedeninin İran hükümetini değil İran halkını hedef almak olduğunu gösterdiğini” söyledi. Zarif “ABD’li şahinlerin ‘İran ulusunun kökünü kazımak’ hayali asla gerçekleşmeyecek” dedi.

Trump salı günü yaptığı açıklamada İran’dan “terörist ulus” diye söz etmişti.

ABD Mayıs ayında Kapsamlı Ortak Eylem Planı’ndan çekilmesinin ardından Kasım ayı başında İran’a ülkenin petrol ihracatını hedefleyen ikinci dalga yaptırımları başlatmıştı.

"İran: ABD üsleri ve savaş gemileri füzelerimizin menzilinde" haberi, 22 Kasım 2018 tarihinde yazılmıştır. 22 Kasım 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan İran: ABD üsleri ve savaş gemileri füzelerimizin menzilinde haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İran: ABD üsleri ve savaş gemileri füzelerimizin menzilinde 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  2. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
  3. 22:06 İstenmeyen tüylerden acısız nasıl kurtulunur?
  4. 22:05 Teknik direktör değişikliklerinin Beşiktaş'a fayda sağladığı görülüyor
  5. 22:02 Evde uygulayacağınız bu yöntemle herkes dişlerinizin beyazlık sırrını soracak!
  6. 21:56 Hamas, Blinken'ı İsrail'in yanında olmakla suçladı
  7. 21:44 Kızartma yapmadan önce yağa bir parça ekmek koyun
  8. 21:43 Koç Holding, Romanya'daki Ford Otosan Fabrikasında Seri Üretime Geçti!
  9. 21:37 Bakan İbrahim Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırılıyor
  10. 21:36 ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıkladı: “Refah’ta askeri operasyonlar desteklemediğimiz bir şey”
  11. 21:33 Pamuklu nevresimler nasıl düzgün şekilde yıkanır?
  12. 21:13 Galatasaray'ın hedefi 60 milyon avro
  13. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  14. 20:49 ECB Başkanı Lagarde açıkladı: "Dezenflasyon sürecinin devam etmesi bekleniyor"
  15. 20:49 Tarım Bakanlığı, çiftçilere yönelik yeni destekler açıkladı!
  16. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
  17. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
  18. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
  19. 20:38 Görsel Zeka Testi: Hızlı Düşünme ve Algılama Becerilerinizi Ölçün!
  20. 20:37 Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Randevu alıp gitmeyenler dikkat!
Dünya Haberleri